Facebook Pixel Πρόβλημα ΠΑΟΚ με FFP - Ούτε μεταγραφές - Άσχημη εξέλιξη για Τζόλη
| 2020-12-11 11:17:00

Πρόβλημα ΠΑΟΚ με FFP - Ούτε μεταγραφές - Άσχημη εξέλιξη για Τζόλη - Ατάκα-ΣΟΚ για Άρη!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Πρόβλημα ΠΑΟΚ με FFP - Ούτε μεταγραφές - Άσχημη εξέλιξη για Τζόλη - Ατάκα-ΣΟΚ για Άρη!

Δυστυχώς το παιχνίδι με τη Γρανάδα ήταν το τελευταίο του ΠΑΟΚ για τη φετινή του ευρωπαϊκή παρουσία. Ειδικά στο σημείο που βρίσκεται φέτος ο Δικέφαλος, έπρεπε να κυνηγήσει περισσότερο την πρόκριση στους 32 του Europa League, κυρίως για τέσσερις λόγους.

Ο πρώτος είναι το FFP. Ναι μεν τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με την αρχή της σεζόν, αλλά ακόμα δεν έχει λυθεί το θέμα και τα χρήματα από την Ευρώπη θα έδιναν επιπλέον ανάσες.

Ο δεύτερος λόγος είναι το ευρωπαϊκό ranking του. Οι "ασπρόμαυροι" θα μπορούσαν να ανέβουν μερικές θέσεις στη βαθμολογία της UEFA και στο μέλλον θα είχαν πιο ευνοϊκές κληρώσεις και δεν θα έπεφταν σε κάθε προκριματικό γύρο πάνω σε μεγαθήρια, όπως η Μπενφίκα και ο Άγιαξ.

Ο τρίτος λόγος είναι τα... πιτσιρίκια του. Καλές οι εμφανίσεις του Τζόλη στην Ελλάδα που μαγεύει κόσμο, αλλά η πραγματική διαφήμιση των ταλέντων του Δικεφάλου και όλων των ομάδων γίνεται στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Εκεί που πραγματικά πολλά μάτια κοιτούν τα wonderkids. Ο λόγος που όλοι οι σκάουτερ της Γηραιάς Ηπείρου συζητούν για τον 18χρονο του ΠΑOΚ είναι τα ευρωπαϊκά του ματς.



Ο τέταρτος λόγος είναι οι μεταγραφές! Πιο εύκολα πείθεις τον Γενάρη έναν ποδοσφαιριστή να έρθει στην ομάδα σου, όταν έχει το κίνητρο της συμμετοχής στην Ευρώπη, παρά όταν αγωνίζεσαι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, που στο εξωτερικό δεν έχει και την καλύτερη φήμη, για να λέμε την αλήθεια.

Φτάνει όμως με την γκρίνια. Ό,τι έγινε, έγινε. Ο Γκαρσία για ακόμα μια φορά έδειξε ότι έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία στο θέμα των νεαρών. Ο Ουρουγουανός αποφάσισε να ξεκινήσει στο ματς με τη Γρανάδα, τους Κούτσια και Λύρατζη, ενώ χρησιμοποίησε και τον Τσιγγάρα (ο Τζόλης λογίζεται ως ενδεκαδάτος πλέον).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν κοιτάει ηλικίες και ξέρει ότι, αν τα παιδιά θέλουν να γίνουν άντρες, πρέπει να πάρουν εμπειρίες. Ο Ουρουγουανός τους γνωρίζει και ξέρει ότι είναι φοβερά ταλαντούχοι οι μικροί του ΠΑOΚ και το μόνο που τους λείπει είναι παραστάσεις από το αντρικό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά το ντέρμπι με τον Άρη, τα πράγματα είναι απλά. Για τον Δικέφαλο είναι απλά ένα παιχνίδι στο πρόγραμμα. Για τον Άρη είναι ένα από τα 2 ματς που περιμένει όλη τη χρονιά...

Ο
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags