Facebook Pixel ΑΕΚ: Μπροστά δεν... μασάει πίσω παραπατάει! Πετάει... φωτιές ο Καρίμ, μετρημένα κουκιά στην άμυνα
| 2020-12-13 20:15:00

Μπροστά δεν... μασάει, πίσω παραπατάει! Πετάει... φωτιές ο Καρίμ, μετρημένα κουκιά στην άμυνα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μπροστά δεν... μασάει, πίσω παραπατάει! Πετάει... φωτιές ο Καρίμ, μετρημένα κουκιά στην άμυνα

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες με Ζόρια (3-0), Παναθηναϊκός (2-1) και Λέστερ (2-0) η ΑΕΚ ένα σημείο ανάκαμψης. Στη Ριζούπολη νίκησε μεν, με τα χίλια ζόρια δε, φανερώνοντας για πολλοστή τη γύμνια της στην άμυνα.

Το 4-3 απέναντι στον Απόλλωνα ως τελικό σκορ δίνει αρκετά χρήσιμα στοιχεία για ανάλυση. Τί κρατάμε από το ματς της ΑΕΚ στη Ριζούπολη;

- Την πολύ καλή κυκλοφορία και τις συνεργασίες που έβγαλαν οι παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίες έπαιξαν με τη μία τη μπάλα κάτι που απέφερε καρπούς.

-Συμμετοχή στα γκολ είδαμε από όλη την επιθετική κομπανία του Μάσιμο Καρέρα. Συμμετείχαν Μάνταλος, Λιβάγια, Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, ενώ στο δεύτερο μέρος είδαμε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα.

- Το γεγονός, ότι ο Ανσαριφάρντ συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα και θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την επιστροφή του στο Καραϊσκάκη. Ο Ιρανός έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.

-Ο Ολιβέιρα πέτυχε το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος έχει ανάγκη να ξεμπλοκάρει.

- Αναμφισβήτατα μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ ήταν η εμφάνιση του Μάριο Μιτάι, ο οποίος έδωσε ασίστ και στα δύο γκολ του Ανσαριφάρντ. Καθοριστική ήταν η συμμετοχή του στο πρώτο που έσπασε με τη μία τη μπάλα βρίσκοντας στο κατάλληλο σημείο και χρονική συγκυρία (τάιμινγκ) τον Ιρανό στο 6'.

Για τον διεθνή Αλβανό αμυντικό υπάρχει στο Sportdog.gr μία ενδιαφέρουσα δήλωση του Γιώργου Παπακωστούλη, ο οποίος εργάστηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ και είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλος με την Κ15 και Κ17 του Ολυμπιακού. Κατά τη γνώμη του ο Μιτάι είναι καλύτερος ως στόπερ, μία θέση που κατείχε στις Ακαδημίες της Ένωσης. Ποια στοιχεία μπορεί να δώσει σε αυτήν τη θέση; Διάβαζε περισσότερο το παιχνίδι. Είναι πολύ γρήγορος και καλός με τη μπάλα. Έφτιαχνε παιχνίδι από πίσω. Σήμερα είδαμε, ότι μπορεί να φτιάξει και γκολ.

- Το πανέμορφο γκολ του Λιβάι Γκαρσία από απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλά Βασίλης Τσιάρτας, το οποίο δεν αποκλείεται να συναγωνιστεί άλλα τέρματα για το γκολ της χρονιάς, ήταν το δεύτερο του μεσοεπιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο πρωτάθλημα. Το πρώτο του ήταν στο 3-0 με τη Λαμία την 3η αγωνιστική.

Η ΑΕΚ μπορεί επιθετικά να πήρε θετικό βαθμό αμυντικά όμως προβληματίζει. Και τα τρία γκολ που δέχτηκε είναι πάλι από λάθη της άμυνας.

Να σταθούμε στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) ο Σλίβκα κάνει κούρσα από αριστερά, κανείς δεν τον ανακόπτει και το κερασάκι στην τούρτα είναι η ντρίπλα που τρώει ο Σβάρνας. Ευθύνες έχει και ο Τσιντώτας που τα αντανακλαστικά του δεν λειτούργησαν με την απαιτούμενη έκρηξη και ταχύτητα στην κεφαλιά του Μαρκ Φερνάντεζ.

Γι'αυτόν τον λόγο ο προβληματισμός δεν παύει να παραμένει ζωντανός για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα κουκιά είναι μετρημένα στην άμυνα. Η ΑΕΚ έχει Μπακάκη-Παουλίνιο στα δεξιά, Ινσούα, Λόπεζ, Μιτάι στα αριστερά και Χνιντ-Σβάρνα στα στόπερ και περιμένουμε την αποθεραπεία των Τσιγκρίνσκι-Νεντελτσιάρου. Με αυτούς πρέπει να πορευτεί στο ντέρμπι. Πρέπει οι ίδιοι οι παίκτες να υπερβάλλουν εαυτόν, αλλά και ο Καρέρα να διαχειριστεί όπως πρέπει αυτό το καυτό ματς.

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags