Facebook Pixel Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ: 2-4
| 2020-12-13 19:09:00

Η ΑΕΚ με καυτό Καρίμ... ξε-Μιτάι! 4άρα με θρίλερ στον Απόλλωνα – Γκολάρα Γκαρσία στη Ριζούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η ΑΕΚ με καυτό Καρίμ... ξε-Μιτάι! 4άρα με θρίλερ στον Απόλλωνα – Γκολάρα Γκαρσία στη Ριζούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ: 3-4

Η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο να ξεπεράσει την κρίση, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική και να χαράξει ένα σημείο αντεπίθεσης πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη. Η Ριζούπολη αποδείχτηκε γούρικη για τους κιτρινόμαυρους (αν και στο τέλος αγχώθηκαν), έφυγαν με το διπλό και χόρτασαν με γκολ το ποδοσφαιρόφιλο κοινό.

Γκολάρα ο Λιβάι Γκαρσία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, η οποία μπήκε ορεξάτη και με διάθεση να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα από τον άξονα προς τα άκρα και να βγάλει οργανωμένες απειλές. Η Ένωση ευτύχησε να προηγηθεί από πολύ νωρίς. Μόλις στο 6', ύστερα από υποδειγματική ανάπτυξη, η μπάλα άλλαξε πέντε φορές (Σιμόες, Λιβάγια, Μάνταλος, Λιβάγια, Μιτάι), πριν ο Ανσαριφάρντ με προβολή τη στείλει στα δίχτυα του Βέρχουλστ.

Τα πανηγύρια ωστόσο δεν κράτησαν πολύ για την ΑΕΚ! Δύο λεπτά αργότερα ο Σλίβκα πήρε τη μπάλα από το κέντρο έκανε μία κούρσα, πέρασε και τον Σβάρνα που έφαγε για πλάκα την ντρίπλα του, σέντραρε για τον Φερνάντες που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-1, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μην έχει και την καλύτερη αντίδραση.

Η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της μετά το 10' και άγγιξε το 1-2 στο 13', όταν ο Λιβάι πέρασε δύο παίκτες, έφτασε ενώπιος ενωπίω με τον Βέρχουλστ, αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας του Απόλλωνα νίκησε τον μεσοεπιθετικό από τον Τρινιντάντ και Τομπάκο, ο οποίος θα μπορούσε να είχε σπάσει τη μπάλα στον Ανσαριφάρντ, ακούγωντας τις παρατηρήσεις του Μάσιμο Καρέρα. Ο παίκτης όμως πήρε το αίμα του πίσω έξι λεπτά αργότερα, όταν από απευθείας εκτέλεση κόρνερ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση.

Ο Καρίμ μίλησε ξανά

Μετά το 1-2 οι κιτρινόμαυροι αύξησαν την πίεσή τους στην περιοχή των γηπεδούχων. Το πρεσάρισμα απέφερε καρπούς στο 25', όταν ο Ανσαριφάρντ βρήκε πεδίο βολής αρκετά μέτρα έξω από τον περιοχή, επιχείρησε σουτ-κεραυνό με τη μπάλα να χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βέρχουλστ (που είχε αργή αντίδραση) και να καταλήγει στα δίχτυα (1-3).

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε δύο ευκαιρίες να καθαρίσει μια και καλή το παιχνίδι, με τον Ανσαριφάρντ στο 53' και τον Μάνταλο σε τετ α τετ στο 65', ο Βέρχουλστ όμως είχε θετικές επεμβάσεις και κράτησε την ομάδα του, η οποία το κυνήγησε και μείωσε στο 66' πιάνοντας για μία ακόμα φορά σε αδύναμη στιγμή την άμυνα της Ένωσης, με τον Τσαμπούρη να κάνει το 2-3 με κεφαλιά ύστερα από γέμισμα σε στατική φάση. Όπως ήταν φυσικό, οι γηπεδούχοι το πίστεψαν περισσότερο μετά το δεύτερο γκολ τους και άρχισαν να φτάνουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην περιοχή της ΑΕΚ, μιας και η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν ενέπνεε σταθερότητα.

Θρίλερ στο φινάλε

Στα τελευταία λεπτά αναμέτρησης οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το κενό στην άμυνα του Απόλλωνα που είχε προωθεί μέχρι τη σέντρα για να πιέσει. Ο Τάνκοβιτς έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και σέρβιρε στον Ολιβέιρα, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Βέρχουλστ για το 2-4, το οποίο δεν ήταν το τελικό σκορ.

Το ματς επεφύλαξε εκπλήξεις! Η Ελαφρά Ταξιαρχία μείωσε στο 94' με τον Μπαξεβανίδη, να γράφει το τελικό 3-4 με την ΑΕΚ να γλιτώνει την ψυχρολουσία στην εκπνοή όταν δόθηκε πέναλτι, το οποίο πήρε πίσω το VAR.

TO ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Είχε σημαντική συμμετοχή στη νίκη της ΑΕΚ με τα δύο γκολ που σημείωσε. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν ο MVP του αγώνα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μάσιμο Καρέρα διατήρησε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον 17χρονο Μάριο Μιτάι, ο οποίος τοποθετήθηκε στα αριστερά παρότι ήταν διαθέσιμοι οι Εμάνουελ Ινσούα και Έλντερ Λόπες. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε τα δοκάρια με τους Παουλίνιο, Χνιντ και Σβάρνα να συμπληρώνουν την άμυνα. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Σιμόες τοποθετήθηκε ο Σάκχοφ με τον Μάνταλο να παίζει μπροστά τους αναλαμβάνοντας οργανωτικό ρόλο. Ο Λιβάγια εφορμούσε από τη αριστερή πτέρυγα, ο Λιβάι Γκαρσία από τη δεξιά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ανσαριφάρντ.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης (70' Μπρούσιτς), Χουχούμης (46' Τσιλούλης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κιτόκο (70' Ντάουντα), Σλίβκα, Φερνάντεζ (80' Μουνιέ), Κολ, Ιωαννίδης (90' Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο Μιτάι (81' Ινσούα), Χνιντ, Σβάρνας, Σιμόες (67' Κρίστισιτς), Σάκχοφ, Μάνταλος (67' Γαλανόπουλος), Γκαρσία (46' Τάνκοβιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (67' Ολιβέιρα)

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 19'! Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα διέγραψε τροχιά και καρφώθηκε στο δεύτερο δοκάρι του Βέρχουλστ που δεν μπορούσε να διώξει με γροθιές.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στο γκολ του Τσαμπούρη στο 2-3 από τον Απόλλωνα. Στις καθυστερήσεις ο Παουλίνιο έκανε χέρι. Ο Γκολτσίλας έδωσε πέναλτι, αλλά το VAR το ακύρωσε, καθώς ο Μουνιέ ήταν οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: H AEK με 22 βαθμούς σε 10 ματς παραμένει 4η. Η άνετη επικράτηση όμως σε συνδυασμό με χορταστικό θέαμα είναι καταλυτικοί παράγοντες για την οικοδόμηση ψυχολογίας πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής. Ο Απόλλωνας με 9 πόντους σε 11 αγώνες βρίσκεται στην 11η θέση.

Αναμφισβήτατα μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ ήταν η εμφάνιση του Μάριο Μιτάι, ο οποίος είχε συμμετοχή με ασίστ και στα δύο γκολ του Ανσαριφάρντ, ιδιαίτερα στο πρώτο που έσπασε με τη μία τη μπάλα βρίσκοντας στο κατάλληλο σημείο και χρονική συγκυρία (τάιμινγκ) τον Ιρανό στο 6'.

Η ΑΕΚ όμως συνεχίζει να προβληματίζει αμυντικά. Με τέτοια συμπεριφορά πίσω η αναμέτρηση με τους Ερυθρόλευκους προκαλεί περισσότερο προβληματισμό για το πως θα διαχειριστεί ο Καρέρα την κατάσταση.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags