Facebook Pixel Μία ζωή κλάψα ο Παοκ - Ίδιος με τον Ολυμπιακό - H Θεσσαλονίκη είναι κίτρινη
| 2020-12-18 12:27:00

Μία ζωή κλάψα ο Παοκ - Ίδιος με τον Ολυμπιακό - H Θεσσαλονίκη είναι κίτρινη - Σφαλιάρες παντού!

Sportdog Team
Μία ζωή κλάψα ο Παοκ - Ίδιος με τον Ολυμπιακό - H Θεσσαλονίκη είναι κίτρινη - Σφαλιάρες παντού!

Άρης - ΠΑΟΚ: Δεν είναι πρωτόγνωρα αυτά που ζούμε με τη συμπεριφορά των παοκτσήδων στην πόλη. Εμείς οι αρειανοί τα ζούμε εδώ και πολλές δεκαετίες. Στην πόλη μας υπάρχει ένα κακομαθημένο παιδί που δεν ξέρει να χάνει.

Οι εισβολές στα γήπεδα, οι διακοπές αγώνων, το παρασκηνιακό σκάψιμο υπήρχε πάντα από την πλευρά της ασπρόμαυρης ομάδας και η διαρκής έρευνά μας στην ιστορία έχει αποκαλύψει απίστευτες καταστάσεις που έχουμε ζήσει στην πόλη.

Aρης και Παοκ συνυπάρχουν στη Θεσσαλονίκη από το 1926, δηλαδή επί 94 χρόνια τώρα. Ωστόσο ο Παοκ ήταν υπό τη σκιά των κιτρίνων το μεγαλύτερο από αυτό το χρονικό διάστημα, σε ποδόσφαιρο ή σε μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων λαθών ανεπαρκών διοικήσεων του Άρη, οι κίτρινοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στο παρασκήνιο. Αντίθετα ο συμπολίτης, με την οικονομική στήριξη του Ιβάν Σαββίδη και την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων κατόρθωσε να ανέβει επίπεδο, να διεκδικήσει και τελικά να κερδίσει τρόπαια του σαθρού ελληνικού ποδοσφαίρου, που παραπαίει υπό των πληγμάτων της παντελούς οικονομικής ένδειας που μαστίζει τη χώρα.

Χαρακτηριστικό του Παoκ ήταν ανέκαθεν η ατελείωτη μίρλα και η κλάψα. Η πίστη πως όλοι τον αδικούν και τον κλέβουν, πως όλοι είναι εναντίον του και μάχονται για το κακό του. Η πεποίθηση αυτή συνοδεύεται πάντα από κλάψα που συνεχίζει μέχρι να φτάσει σε επίπεδο απειλών προς πάντες, κυρίως βέβαια τους πολιτικούς, σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο Παoκ λοιπόν, εν τω μέσω κλάψας, διεκδίκησε τα σκήπτρα του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον Ολυμπιακό, πράγμα που πέτυχε τελικά για λίγο και αφού προηγουμένως είχε κατασκευάσει ο ίδιος ένα παρόμοιο οικοδόμημα με αυτό των ερυθρόλευκων. Γιατί δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα είναι θέμα βάσεων και οικοδομημάτων που στήνονται εξωγηπεδικά, για να στηρίξουν τα εσωγηπεδικά.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού και η άφιξη από την τετραετή "αυτοτιμωρία" του Άρη, ανέτρεψαν τα πράγματα και σηματοδότησαν την αποκαθήλωση του Παoκ από την κορυφή. Ο Aρης με την επιστροφή του κατέστρεψε την ουτοπία των Κωνσταντινουπολιτών, που θεώρησαν για μια στιγμή που η Θεσσαλονίκη ήταν ασπρόμαυρη. Ήταν κάτι για το οποίο είχαν πείσει τους εαυτούς τους πως ίσχυε, η επιστροφή όμως του Άρη και η αφύπνιση του κιτρινόμαυρου λαού τους ξύπνησε από το βαθύ ύπνο. Τους πέταξε κάτω από τον πύργο της υπεροψίας τους, από το καλάμι που είχαν καβαλήσει και που νόμισαν πως ήταν οι κυρίαρχοι του κόσμου!

Ένα άλλο που τους εξέπληξε ήταν όταν κατάλαβαν τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας τους: Τα ευρωπαϊκά χαστούκια έρχονταν το ένα μετά το άλλο, αλλά αυτά που πόνεσαν περισσότερο από κάθε άλλο ήταν τα χαστούκια που άρχισε να τους δίνει ο Aρης σε κάθε μεταξύ τους αναμέτρηση. Πράγματι ο Aρης έχει κατορθώσει να πάρει το αέρα του επίδοξου "κυρίαρχου" του ελληνικού ποδοσφαίρου: Από το 2018 μέχρι σήμερα ο Άρης έχει τέσσερις ισοπαλίες σε τέσσερις αγώνες μέσα στην Τούμπα, με το περυσινό 2-2 να έρχεται με γκολ του Παοκ στο τέλος των καθυστερήσεων. Στο Βικελίδης ο Παoκ κέρδισε το 2018 με 1-2 σκοράροντας με αμφισβητούμενο πέναλτυ και αφού ο Aρης είχε απολέσει δικό του. Πέρυσι ο Παoκ υπέστη οδυνητή ήττα με τεσσάρα, χάνοντας μετά από 51 αγώνες πρωταθλήματος με 4-2, αγώνας που συνοδεύτηκε από τη στυγνή δολοφονία του Βούλγαρου Τόσκο που φορούσε διακριτικά του Άρη. Την Κυριακή που πέρασε ο Παoκ "έπαιξε" το φετινό του αήττητο και πάλι στο Βικελίδης εναντίον του Άρη:

Ο Παoκ κλονίζεται και βλέποντας τον Άρη να είναι πιο επάνω απο αυτόν στη βαθμολογία τρελαίνεται! Οι παίκτες του χτυπάνε αλύπητα, διαμαρτύρονται, κατηγορούνε. Μάταια όμως καθώς το αήττητο πετάει και πάλι μακριά. Η ήττα με το γκολ του Γκάμα ήρθε και δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να μεταβιβάσεις αλλού τις ευθύνες σου την ίδια στιγμή που η μίρλα και η κλάψα επιστρέφουν και παίρνουν ξανά τα ινία από την υπεροψία: Φταίει ο αλλοδαπός διαιτητής, που έκανε τη δουλειά του, φταίει ο Αρης που παίζει φιλικά με όλους, που στήνεται στον Ολυμπιακό, αλλά και που δίνει πριμ για νίκη επί του Παοκ! Όλα φταίνε στον Παοκ που βλέπει τους πάντες εναντίον του για ακόμη μια φορά.

Το κακομαθημένο παιδί της πόλης δεν καταλαβαίνει πως για την κατάντια του φταίει το οικογενειακό περιβάλλον του, αλλά τα βάζει με τους πάντες και τα πάντα τριγύρω του, χτυπώντας, απειλώντας και βρίζοντας...

Ο Αρης λοιπόν έχει επιστρέψει για τα καλά και αποτελεί στόχο του κακομαθημένου της πόλης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαβάλλει τους κίτρινους, για τον απλούστατο λόγο πως δεν ξέρει να χάνει και κυρίως πως τσατίζεται να βλέπει κάποιον να είναι πιο επάνω από αυτόν.

Το περί απόπειρας δωροδοκίας πριν τον αγώνα της περασμένης Κυριακής είναι ένα δεύτερο, πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο δεν θα αναλύσω σήμερα, περιμένοντας να έχω περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Ωστόσο με μια πρώτη πρόχειρη ματιά διακρίνω πως ο Παοκ ήδη κινείται με την ίδια σπασμωδική αντίδραση του κακομαθημένου, για μια υπόθεση που έχει ήδη λάβει τον δρόμο της για τη δικαιοσύνη. Φυσικά κάθε τέτοιου είδους "ταρζανισμοί" δεν έχουν θέση στη νομική διαδικασία που θα αποφασίσει αν υπάρχει θέμα, θύτης και θύμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags