Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν παίζουμε playstation - Ευτυχώς που ο Μαρτίνς... - Λάζαρ, ανέβα! - Άδικο για Ρέαμπτσιουκ
| 2021-01-07 13:45:00

Δεν παίζουμε playstation - Ευτυχώς που ο Μαρτίνς... - Λάζαρ, ανέβα! - Άδικο για Ρέαμπτσιουκ

Sportdog Team
Δεν παίζουμε playstation - Ευτυχώς που ο Μαρτίνς... - Λάζαρ, ανέβα! - Άδικο για Ρέαμπτσιουκ

Ολυμπιακός: Μετά το ματς με την ΑΕΚ, ένα ματς που έγινε αμέσως μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων (παίζει το ρόλο του κι αυτό) στο οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε μια παραδοσιακή του αντίπαλο χαλαρά με 3-0, και το οποίο είχε τεράστια βαθμολογική σημασία, υπήρχε κόσμος (όλων των... ειδικοτήτων) που είπε σε εκπομπές επικοινωνίας στα ραδιόφωνα και έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: ναι αλλά ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπάλα όπως πέρυσι.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι σημαίνει για τον καθένα το «παίζω μπάλα» και τι απαιτήσεις μπορεί να έχει από μια ομάδα σε μια μη κανονική σεζόν όπως η φετινή. Μια σεζόν στην οποία, ουσιαστικά, δεν υπήρξε καλοκαιρινή ξεκούραση και... ενώθηκαν η περυσινή σεζόν με τη φετινή. Μια σεζόν όπου υπήρξαν κομβικοί παίκτες (Βαλμπουενά) που έλειψαν δίμηνο και άλλοι που χτυπήθηκαν από κορωνοϊό και είτε λείπουν ακόμα (Χασάν, Μπρούνο) είτε τώρα βρίσκουν τη φόρμα (Καμαρά, Μπα) που είχαν χάσει.

Αν το «παίζω μπάλα» σημαίνει βάζω 5-6 γκολ σε κάθε ματς και παίζω στο κόκκινο της έντασης επί 90 λεπτά, συγνώμη, είναι καιρός να διαχωρίσετε το manager και το playstation με το οποίο περνάτε την ώρα σας και φαντασιώνεστε ότι ξέρετε τα πάντα για το ποδόσφαιρο και να σας μιλήσουμε για το αληθινό σπορ που απέχει έτη φωτός απ' αυτό που βλέπετε στις παιχνιδομηχανές και τα pc. Κι επειδή δεν ξεχνώ, είναι οι ίδιοι που πέρυσι τέτοια εποχή (που ο Ολυμπιακός δεν ήταν πρωταθλητής ούτε κυπελλούχος και δεν είχε αποκλείσει την Άρσεναλ ούτε είχε κερδίσει στην Τούμπα) έλεγαν και έγραφαν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια αμφισβητώντας αν ο Μαρτίνς μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό...

Πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό στο 2020 με ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο Γ .Καραϊσκάκης και κέρδισε δύσκολα 1-0 με γκολ του Ελ Αραμπί στο τελευταίο 20λεπτο του ματς. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα οι ερυθρόλευκοι είχαν μείνει στο 1-1 με τον τελευταίο Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης μη μπορώντας να ξεφύγουν στη βαθμολογία όπως φέτος. Και μετά ήρθε το 2020 και η ομαδάρα του Μαρτίνς άρχισε να βουλώνει το ένα στόμα μετά το άλλο καλπάζοντας στον τίτλο και γράφοντας το έπος του Λονδίνου κόντρα στην Άρσεναλ.

Ο ταπεινός Πορτογάλος τεχνικός, όπως κάποτε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κάνει το καλύτερο που μπορεί εργαζόμενος στην -ποδοσφαιρικά- παρανοϊκή ελληνική πραγματικότητα. Δεν ακούει και δεν διαβάζει τι λέγεται για τη δουλειά του. Κάνει ό,τι έχει στο νου του και αγνοεί τα σχόλια. Αν έμπαινε στη διαδικασία να ενημερώνεται λογικά θα είχε τρελαθεί... Για μένα τα όσα έχει κάνει ο φετινός Ολυμπιακός ως τώρα έχουν μεγαλύτερη αξία από τα όσα είχε κάνει πέρυσι την ίδια εποχή η ομάδα για τους λόγους που προανέφερα. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι ο παίκτης (Βινάγκρε) που έκανε πάταγο όταν αποκτήθηκε για να γίνει βασικός αριστερός μπακ αντί του σούπερ Τσιμίκα δεν προσέφερε τίποτα και ο Μπρούμα (ο αντι-Ποντένσε) τώρα άρχισε να προσφέρει επιβεβαιώνοντας, έστω και με καθυστέρηση αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και υποτροπή, ότι πολύ καλά έκανε ο Ολυμπιακός που τον επέλεξε.

Για να αφήσουμε στην άκρη τις καφενειακές κουβέντες (όσο μεγαλύτερη σημασία τους δίνουμε κακό κάνουμε) και να μιλήσουμε σοβαρά γι' αυτά που έχουν σημασία, δηλαδή το ποδόσφαιρο και όσα είδαμε στο 4-0 της Τρίπολης, οι Καμαρά (απίστευτη εμφάνιση) και Μπα (με την ΑΕΚ ήταν... μέσα στις δύο μεγάλες φάσεις των κιτρινόμαυρων) δείχνουν να συνέρχονται μια και καλή από τον κορωνοϊό και τις παρενέργειές του. Ο Βαλμπουενά επιστρέφει δυνατά από τον τραυματισμό του και το μοιρογνωμόνιο παραμένει στο πόδι του και το έδειξε στις δύο ασίστ στα πρώτα ισάριθμα γκολ. Ο Φορτούνης μπήκε με... τσιγκλισμένο εγωϊσμό και όσο αισθάνεται αμφισβήτηση για το αν είναι απαραίτητος για την 11άδα είναι καλό για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό...

Στο διά ταύτα, τίποτα δεν τελείωσε στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός οφείλει να συνεχίσει να παίζει με τη λογική του ότι δεν έχει καμία βαθμολογική διαφορά μ' εκείνους που τον κυνηγούν. Και το σαββατιάτικο ματς του Αγρινίου κρύβει παγίδες αν δεν προσεχθεί.

ΥΓ: Πολύ θετικό ήταν ότι σκόραρε, επιτέλους, και ο Σεμέντο που είναι σημαντικό «όπλο» στις στημένες μπάλες αλλά την τελευταία στιγμή κάτι δεν έκανε καλά και όταν έπιανε τις κεφαλιές αστοχούσε από καλές θέσεις.

ΥΓ2: Συνεχίζει ο Ραντζέλοβιτς να μην έχει συνέπεια στο παιχνίδι του και κάποια στιγμή πρέπει να κάνει κάτι γι' αυτό.

ΥΓ3: Θα ήταν αφελές και άδικο για τον Ρέαμπτσιουκ να βγάλουμε (σοβαρά) συμπεράσματα απ' αυτό το 10λεπτο δείγμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα Μαρινάκη! Πήρε το πιο καυτό όνομα της Superleague - Στον κουβά Τίγρης, Σαββίδης!
 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags