Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το άρθρο του Σπύρου Γρομητσάρη στο sportdog
| 2021-01-28 11:40:00

Η αλήθεια του πανό! Αστείο με Γκαρσία-Μαρτίνς - Καλύτερος ΠΑΟΚ στο... - Τι έγινε με Ινσούα, Λιβάι;

Sportdog Team
Η αλήθεια του πανό! Αστείο με Γκαρσία-Μαρτίνς - Καλύτερος ΠΑΟΚ στο... - Τι έγινε με Ινσούα, Λιβάι;

Ολυμπιακός: Όταν τελείωσε το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης το βλέμμα μου καρφώθηκε στο πανό που υπήρχε και αποκαλούσε τον δικέφαλο: νάνο. Σόρι αλλά δεν είχε και πολύ άδικο ο συγγραφέας. 

Όταν ο Ολυμπιακός βάζει τρία γκολ και έχει 2+1 (αφού το 3ο έγινε γκολ αμέσως μετά) δοκάρια δίχως να πιάσει τα υψηλότερα στάνταρ απόδοσης καταλαβαίνεις για ποιά διαφορά μιλάμε. Τις δύο ομάδες τις χωρίζει ένα χάος. Χάος στο ρόστερ. Χάος στον προπονητή. Χάος στους τίτλους. Χάος, γενικώς. Πώς και με ποιό τρόπο να συγκριθεί ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό; Δεν έχω διάθεση ούτε να προκαλέσω (δεν ήταν ποτέ ο στόχος μου αυτός) ούτε τίποτα. Αλλά ψάχνω να βρω έναν τομέα που μπορεί να συγκριθούν στα σοβαρά αυτοί οι δύο. Σόρι, δεν βρίσκω κανέναν.
 
Από τη μία υπάρχει ο Ελ Αραμπί και από την άλλη ο Κρμέντσικ που... βαφτίστηκε Ζλάταν επειδή έβαλε γκολ σε Βόλο και ΟΦΗ και ο Σβιντέρσκι. Από τη μία υπάρχει ο Σα και από την άλλη ο Ζίφκοβιτς και ο Πασχαλάκης. Από τη μία υπάρχει ο Εμβιλά που είναι καλύτερος απ' όλους τους χαφ του ΠΑΟΚ μαζί. Ακόμα και ο Μπουχαλάκης θα ήταν πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ. 

Εντάξει, για Μαρτίνς και Γκαρσία, είναι αστείο να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση. Ο Πορτογάλος, πια, ανήκει στο τοπ3 των προπονητών που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και πάει... φουλ για Νο1, αν δεν βρίσκεται ήδη εκεί...

Τώρα που το σκέφτομαι, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος σε κάτι. Στο ταλέντο της επικοινωνίας ώστε να προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο. «Πάνω» στη διαιτησία του Ατρόμητος-Ολυμπιακός έχουν ειπωθεί / γραφτεί «τέρατα». Ξεχάστηκε ό,τι είδαμε ως τώρα στο πρωτάθλημα και φορτώθηκαν όλα στη διαιτησία. Μέχρι και για... παράγκες διαβάσαμε / ακούσαμε. 

Η απάντηση του Ολυμπιακού λοιπόν ήταν αυτή που έπρεπε. Καθαρά αγωνιστική και άκρως επιβλητική. Παρεμπιπτόντως, αν είχε το ματς ένα 10λεπτο αγώνα θα έγραφε... τάλιρο το ταμπλό στο φινάλε. Ο ΠΑΟΚ είχε... ζαλιστεί και παραπατούσε.
 
Ειλικρινά αγωνιστικά δεν χωράει σοβαρή κριτική. Ο ΠΑΟΚ είχε δυο στιγμές στο α' ημίχρονο αλλά λόγω Σα δεν της έκανε γκολ και η προσπάθεια για υπέβαση εξαντλήθηκε εκεί. Τα πράγματα ήταν φανερό ότι, αργά ή γρήγορα στο ματς, θα έπαιρναν τον φυσιολογικό τους δρόμο. Και φυσιολογικό μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είναι να κερδίζει ο πρώτος, δίχως αυτό να σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν μπορεί να κερδίσει και ο δεύτερος. Ποδόσφαιρο είναι...

ΥΓ: Φανταστείτε να είχε διαθέσιμο και σε καλή φόρμα και τον Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός...
 
ΥΓ2: Θυμάμαι τα... ανέκδοτα που διαβάσαμε όταν ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να δώσει στην ποδοσφαιρική μετριότητα που λέγεται Ινσούα τα χρήματα που ζητούσε και τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ. Και χθες κόντρα στον ΠΑΣ ο Ινσούα επιβεβαίωσε πόσο καλά έκανε ο Ολυμπιακός που ΔΕΝ τον πήρε.

ΥΓ3: Και για τον Λιβάι (που δεν είχε απορριφθεί από τον Ολυμπιακό, απλά ήταν πιο χαμηλά από άλλους στη λίστα του) ξαναδιαβάσαμε υπερβολές μετά το ματς της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ένα ματς στο οποίο ήταν πολύ καλός στο α' ημίχρονο και... εξαφανισμένος στο β' ημίχρονο. Και κόντρα στον ΠΑΣ ο Λιβάι δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Αυτός ακριβώς, νομίζω, είναι και ο λόγος που ήταν χαμηλά στη λίστα των ερυθρόλευκων. Δεν είχαν πειστεί στο λιμάνι ότι είναι παίκτης με διάρκεια.

ΥΓ4: Ο Πάμπλο Γκαρσία δήλωσε μετά το 3-0 ότι ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο προπονητή 2,5 χρόνια. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει λόγο για... φιλικά των ερυθρόλευκων. Γιατί δεν μας θύμισε άραγε εκείνη τη δήλωσή του; Μάλλον δεν τον... έπαιρνε και ήταν ώρα να ειπωθεί και καμιά αλήθεια...

ΥΓ5: Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός, πια, στο πρωτάθλημα πρέπει να ξοδέψει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια, να πάει στο... ρελαντί, ώστε να αφοσιωθεί σ' αυτό που έχει σημασία (προφανώς όχι το κύπελλο που έχει ευτελιστεί ως θεσμός ύστερα και από τους περυσινούς χειρισμούς της Ομοσπονδίας), δηλαδή τα ματς με την Αϊντχόφεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτος Μαρινάκης! Τι πήγε κι έκανε μετά τη νίκη στο ντέρμπι - Άφωνοι οι παίκτες - Μεγάλη τρέλα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags