Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Το άρθρο του Μάνου Τσαλγατίδη στο sportdog!
| 2021-02-04 10:05:00

Παλαίμαχος ο Καγκάβα ε; - Απίθανος Τσιγγάρας - Φανταστείτε τον Κούτσια... - Αμανατίδη, λες ψέματα!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Παλαίμαχος ο Καγκάβα ε; - Απίθανος Τσιγγάρας - Φανταστείτε τον Κούτσια... - Αμανατίδη, λες ψέματα!

ΠΑΟΚ: Ήταν μια τυπική διαδικασία ένας από τους αγώνες που θα έλεγε κανείς ότι είναι... αγγαρεία μέσα στη σεζόν. Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει με 5-0 την ΑΕΛ στην Τούμπα και έτσι στο Αλκαζάρ μπορούσε να περάσει ένα χαλαρό απόγευμα Τετάρτης.

Ο Γκαρσία σκεπτόμενος ορθά έκανε εκτεταμένο rotation και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που έως τώρα δεν είχαν πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους. 

Το ματς νομίζω είναι ανάξιο σχολιασμού, αφού ο ΠΑΟΚ ακόμα και τις,,, φανέλες να κατέβαζε απλά θα περνούσε. Οπότε ας σταθούμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται στον Δικέφαλο, αλλά και όχι. 



Αρχικά θέλω να αναφερθώ στον Σίντζι Καγκάβα. Όταν τον ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ αρκετοί έλεγαν για τον... παλαίμαχο Ιάπωνα που έρχεται στην Ελλάδα για τα τελευταία ένσημα. Ο 31χρονο Καγκάβα των λίγων προπονήσεων κατάφερα να κλείσει όλα αυτά τα στόματα, αφού στα περίπου 30 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε την τρομακτική ποιότητα του, αλλά και πως είναι ένας... προπονητής εντός του γηπέδου.

Βέβαια, αυτός που ξεχώρισε στο ματς με την ΑΕΛ ήταν ο Θεοχάρης Τσιγγάρας. Ένας αθόρυβος παίκτης που έκανε τα πάντα στο παιχνίδι. Σκόραρε, μοίρασε μπαλιές, ενώ κατάφερε και να ανακόψει τις αντίπαλες επιθέσεις. Ίσως ο ΠΑΟΚ που δεν απέκτησε χαφ στη μεταγραφική περίοδο να πρέπει να στηρίξει περισσότερο τον 20χρονο μέσο που δείχνει ότι το έχει. Πιστεύω πως αν στηριχθεί και πάρει τις απαραίτητες εμπειρίες έχει όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στη μεσαία γραμμή των «ασπρόμαυρων».

Χαμόγελα φυσικά αφήνει και η παρουσία του 16χρονου Γιώργου Κούτσια που οι αμυντικοί της ΑΕΛ δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν σε καμία φάση! Ωστόσο, σίγουρα πρέπει να μειώσει τον νεανικό του ενθουσιασμό και να γίνει πιο... ψυχρός. Παρόλα αυτά αν στα 16 του είναι ικανός να διαλύει έτσι την αντίπαλη άμυνα σκεφτείτε τι θα μπορεί να κάνει με σωστή καθοδήγηση τα επόμενα χρόνια. 

Και πάμε τώρα σε αυτόν που είναι εκτός ΠΑΟΚ... Τον Γιάννη Αμανατίδη, που πρόσφατα υπέπεσε σε ένα μεγάλο unfair, αφού πραγματοποίησε δηλώσεις που είχαν ως μοναδικό σκοπό να προσβάλλουν τον Πάμπλο Γκαρσία και τη δουλειά του στον Δικέφαλο. Ο Αμανατίδης που απολύθηκε από τους «ασπρόμαυρους» και πήρε αποζημίωση στράβωσε γιατί όταν ο Αμπέλ Φερέιρα έφυγε από την Τούμπα θέλησε αυτός να πάρει τη θέση του.

Ωστόσο, η απόφαση του να γίνει προπονητής ο Γκαρσία ήταν ειλημμένη από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και την οικογένεια Σαββίδη. Από εκεί και έπειτα ο Αμανατίδης προσπαθούσε να παρέμβει με άκομψο τρόπο στο έργο του Ουρουγουανού στον ΠΑΟΚ και έτσι πάρθηκε η απόφαση από τη διοίκηση των «ασπρόμαυρων» να ολοκληρωθεί η συνεργασία μαζί του.

Αυτά τα γράφω όχι γιατί έχω κάτι με τον Αμανατίδη, αλλά γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να γράφεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-ματ από Σαββίδη - Έτσι... απογειώνει τον ΠΑΟΚ - Δεν ξανάγινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags