Facebook Pixel Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μεγάλα λάθη Μαρτίνς, αυτοί τον…. εξέθεσαν - Τεράστιο το πρόβλημα - Μπροστά από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ο ΠΑΟ
| 2021-02-14 23:40:00

Μεγάλα λάθη Μαρτίνς, αυτοί τον…. εξέθεσαν - Τεράστιο το πρόβλημα - Μπροστά από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ο ΠΑΟ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μεγάλα λάθη Μαρτίνς, αυτοί τον…. εξέθεσαν - Τεράστιο το πρόβλημα - Μπροστά από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ο ΠΑΟ!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στην άδεια Λεωφόρο, όπου μπορεί να μην μείωσε σημαντικά τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, όμως του έσπασε το αήττητο και έδωσε απαντήσεις. Οι Πράσινοι μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο απέδειξαν πως με τον Λάζλο Μπόλονι μπορούν σε ένα 90λεπτο να χτυπήσουν στα ίσια τον αιώνιο αντίπαλό τους (έφτασαν κοντά και στο Γ. Καραϊσκάκης) και να τον νικήσουν. Αυτό μπορεί βαθμολογικά να μην σημαίνει τίποτα, όμως ψυχολογικά σημαίνει πολλά, τόσο στη μάχη για τη δεύτερη θέση όσο και για το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι δύο ομάδες στο Κύπελλο!

Οι Πράσινοι απέδειξαν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είναι φορμαρισμένοι και παρά τα τεράστια ρίσκα που παίρνει ο προπονητής τους, δικαιώνονται απόλυτα. Ποιος θα το περίμενε πριν από έναν μήνα, πως θα πήγαινε στο ντέρμπι με τον Μακέντα εκτός αποστολής και τον Καμπετσή βασικό; Κι όμως, ο Ρουμάνος το έκανε και δικαιώθηκε, γιατί όπως αποκάλυψε και ο Φώτης Ιωαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ μετά το παιχνίδι, δούλευε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο εδώ και μία εβδομάδα. Το Τριφύλλι πλέον ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και παρότι το ποδόσφαιρο που αποδίδει δεν συγκινεί κανέναν, εφόσον παίρνει τα αποτελέσματα, δεν έχει πρόβλημα.

Μάλιστα, παρότι είναι πολύ νωρίς, οι Πράσινοι τη δεδομένη στιγμή έχουν… φόρα, ψυχολογία και φυσικά ρέντα και όχι μόνο αξίζουν να βρίσκονται στις θέσεις της Ευρώπης, αλλά έχουν και προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Είναι σαφώς σε καλύτερο μομέντουμ από τον Άρη και έχουν περισσότερη ηρεμία από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι Δικέφαλοι ακόμα ψάχνονται, οι Μανόλο Χιμένεθ και Πάμπλο Γκαρσία δεν έχουν βρει ισορροπίες στις ομάδες τους και κάθε ήττα δημιουργεί… μπάχαλο στον σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τέτοια προβλήματα, καθώς ο Μπόλονι έχει συνηθίσει να είναι σε κόντρα με όλα τα μεγάλα ονόματα στην ομάδα του, ενώ οι φίλαθλοι δεν πρόκειται να γκρινιάξουν αν χάσουν κάποιο ντέρμπι!

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, μπορεί οι παίκτες του να έδειξαν πως τσαντίστηκαν πολύ από την ήττα τους, όμως αυτό φάνηκε μόνο στις γκριμάτσες τους και όχι στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες και με ευθύνη του Πέδρο Μαρτίνς μπήκαν πολύ χαλαρά στο γήπεδο και απροετοίμαστοι. Ήταν γνωστό πως το Τριφύλλι σε όλα του τα παιχνίδια μπαίνει δυνατά και ψάχνει το γρήγορο γκολ για να κλειστεί μετά πίσω και το πέτυχε πολύ εύκολα. Με ένα γκολ στο έκτο λεπτό, που έκαναν περίπατο οι παίκτες των γηπεδούχων στην τραγική «ερυθρόλευκη» άμυνα μόλις στο έκτο λεπτό, ενώ είχε προηγηθεί και τετ α τετ!

Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα των «ερυθρολεύκων», που μπορεί να είχαν την κατοχή, όμως δημιούργησαν πέντε μεγάλες ευκαιρίες, πέτυχαν ένα τέρμα και δέχθηκαν άλλα δύο πολύ… φθηνά. Η αμυντική τους λειτουργία ήταν κάκιστη, ο Ζοσέ Σα βρέθηκε σε τραγική βραδιά και φέρει ευθύνη και για τα δύο γκολ, ενώ τόσο στο 1-0 όσο και στο 2-0 οι Σεμέδο και Παπασταθόπουλος δεν συννενοήθηκαν, ενώ λάθος έκανε και στις δύο φάσεις ο Ανδρούτσος. Άραγε πόσο χειρότερη θα είναι η αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού την Πέμπτη, απέναντι στην ανώτερη (από τον Παναθηναϊκό) ποιοτικά Αϊντχόφεν που θα μπει για να σκοράρει και όχι για να μείνει πίσω. Θυμίζουμε πως θα λείπει ο τιμωρημένος Σεμέδο και θα παίξουν ο ανέτοιμος Σωκράτης και ο Μπα που έχει… χάσει το μυαλό του. Ο νεαρός στόπερ παρά το ταλέντο του, δεν έχει καμία συγκέντρωση εδώ και καιρό και κατάφερε για ακόμα ένα παιχνίδι να πάρει δύο κάρτες και να αποβληθεί!

Βέβαια, συγκέντρωση δεν είχαν οι παίκτες των φιλοξενούμενων ούτε στα πρώτα λεπτά του ματς, όπου για περίπου 20 λεπτά δεν μπορούσαν να ανταλλάξουν πάσα, ούτε στα μαρκαρίσματα πήγαιναν καλά, ενώ σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, παρότι είχαν κατοχή, δεν είχαν ουσία. Απείλησαν πέντε φορές και κατάφεραν να βρουν γκολ με τον περίεργο και περιπετειώδη τρόπο.

Βέβαια, ευθύνες εκτός από τους παίκτες έχει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος πήρε το ρίσκο (προφανώς και το δικαιούται έχοντας κλειδώσει το πρωτάθλημα, όμως μία ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν αρέσει ούτε στον κόσμο ούτε στη διοίκηση) αντικατέστησε τον Ελ Αραμπί, έκανε… δοκιμές με τον Φορτούνη εξτρέμ τον οποίο άλλαξε γρήγορα και έστρωσε την ομάδα του μετά το 1-0 και γενικά φάνηκε πολύ μπερδεμένος. Προφανώς κι είχε το μυαλό του στο παιχνίδι της Πέμπτης με την PSV για το Europa League, όμως η σημερινή ήττα τους βάζει ένα έξτρα… πρέπει. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καθαρίσει τον τίτλο, έχασαν από τον αιώνιο αντίπαλο γιατί είχαν το μυαλό στην Ευρώπη και σε λίγα 24ωρα θα πρέπει να αποδείξουν στον κόσμο τους, πως πήραν τη σωστή επιλογή!

ΥΓ. Τεράστιο το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην άμυνα και χωρίς τον Σεμέδο, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα κόντρα στους Ολλανδούς, που όπως φάνηκε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, βάζουν και τρώνε πολλά.

ΥΓ2. Έλειψε ο Γιαν Εμβιλά και ο Ολυμπιακός… διαλύθηκε στο κέντρο. Ο Καμαρά δεν μπορούσε να τραβήξει μόνος του, ενώ ο Μαρτίνς τα έκανε μαντάρα με την απουσία του Γάλλου. Δεν του βγήκε τίποτα και έπεσε στην παγίδα του Λάζλο Μπόλονι, που όσο νικάει δεν αλλάζει πλάνο.

ΥΓ3. Ο Ρουμάνος κόουτς του Τριφυλλιού έχει αποφασίσει να πάει κόντρα σε όλους και κυρίως στους δικούς του παίκτες. Προφανώς κι έχει χάσει πλέον τους Βιγιαφάνες-Μακέντα, όμως είναι η επιλογή του και στο χορτάρι είναι κερδισμένος. Οι μεταγραφές του έχουν βγήκαν για την ώρα όλες… λαχεία!
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φύγε Μπόλονι! Ο ΠΑΟ δεν είναι ΠΑΟΚ - Πού ήταν ο Σωκράτης, νέος… Βύντρα στο Λιμάνι - Ωραία διαιτησία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags