Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Χανγκόβερ ο ΠΑΟ, το χάρηκε ο Μπόλονι - Πού ήταν οι Μακέντα-Βίγια;
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-18 17:30:00

Χανγκόβερ ο ΠΑΟ, το χάρηκε ο Μπόλονι - Πού ήταν οι Μακέντα-Βίγια; - Να τι φταίει με Χατζηγιοβάνη!

Sportdog Team
Χανγκόβερ ο ΠΑΟ, το χάρηκε ο Μπόλονι - Πού ήταν οι Μακέντα-Βίγια; - Να τι φταίει με Χατζηγιοβάνη!

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Όταν ήμουνα πιτσιρικάς, πριν από καμιά εικοσπενταριά χρόνια δηλαδή, είχα μεταφράσει το "Αλφαβητάρι του Χανγκόβερ" του Νικ Βαν Άουτσουρν, που εδώ το είπε ο εκδότης ο Έλληνας "Αλφαβητάρι του Μπαρόβιου", γιατί είχε την εντύπωση ότι το "Χανγκόβερ" δεν θα το καταλάβαινε κανείς.

Τέλος πάντων, βγήκε το βιβλιαράκι, σε μέγεθος μικρό από τις εκδόσεις "δίαυλος", γαμιώντας πήγε, όχι τόσο όσο το "Αλφαβητάρι του Στρατιώτη" αλλά και πάλι πολύ καλά και μου έδωσε δώρο ο εκδότης ένα Apple LC II, που ήταν το πρώτο μου κομπιούτερ και μ' έβγαλε ασπροπρόσωπο κι εμένα και την κουμπάρα μου τη Γωγώ που της το χάρισα ύστερα. Μπερεκέτι!

Αλλά στο χανγκόβερ είχα μείνει.

Σε αυτή την καταραμένη αντίδραση του οργανισμού μετά από μια οργασμική βραδιά με ποτάμια ολόκληρα από ξύδια, όπου έχεις περάσει μέγκλα, κούκλα, άλλο πράγμα, βαράγανε τα τέλια σε λέω, κι έρχεται το πρωί και σ' έχουν πάρει ο διάολος μαζί με τους καλικαντζάρους. Πιο σκατά δεν γίνεται, το μέσα έξω σού έχει βγει και οι ακτίνες ακόμη του ήλιου πέφτουν πάνω σου και σε πονάνε.

Αυτό είναι το χανγκόβερ παιδιά, ο τρόπος του Θεού για να σε βάλει να πληρώσεις το γλεντοκόπι σου.

Και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, πλήρωσε ο Παναθηναϊκός τον θρίαμβό του επί του Ολυμπιακού πριν από λίγες μέρες.  

Πήγε Αγρίνιο, μπήκε στο γήπεδο, παραπάταγε, κουτούλαγε, ω γαμώ το μπελά μου όλο τοίχο βρίσκω, πάρε δυο γκολάκια από τον ΠΑΣ!

Έφταιγε, βέβαια, και το ροτέσιο του Μπόλονι, που έβγαλε έξω τους νικητές του Θρύλου και εμπιστεύτηκε φρέσκα κορμιά.

Αλλά ποιά κορμιά ρε φίλε; Τίποτε παιδάκια από την Ακαδημία μήπως έβαλε να φορέσουν την πράσινη φανέλα; Τον Βιγιαφάνιες είδα εγώ και τον Μακέντα, δύο από τα πιο ακριβά συμβόλαια του τριφυλλιού.

Οι οποίοι Βιγιαφάνιες και Μακέντα συνδιάστηκαν άψογα στο γκολ του Παναθηναϊκού και κατόπιν κάτσανε πάνω στις δάφνες τους.



Κορόιδο είναι δηλαδή ο Λούκας να μαρκάρει; Μαρκάρουν μήπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λήο Μέσι και θα μαρκάρει και ο Βίγια; Δεν πάτε καλά νομίζω, τέτοιας κλάσης ποδοσφαιριστής που θα τρέχει να κυνηγάει τους παγουράδες...

Κι ο Μακέντα, πάλι, δεν τροφοδοτήθηκε. Δεν φταίει αυτός, οι άλλοι φταίνε που δεν του δίνανε τη μπάλα. Και στο δεύτερο γκολ του ΠΑΣ, που το κάρφωσε ο Κάργας, έλειπε για προσωπική του υπόθεση, όχι επειδή τα είχε γράψει όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Άλλωστε ο Μακέντα έχει περάσει από την Μάντσεστερ, δεν είναι κανένας τυχαίος.

Όσο για τον Χατζηγιοβάνη, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ταυτόχρονα εξωφρενικά ταλαντούχος και αδιανόητα ασόβαρος. Γι' αυτό και παραμένει ταλέντο στα εικοσιτρία του...

Μ' αυτά και μ' αυτά λοιπόν, πήρε νερά και βούλιαξε το Πράσινο Υποβρύχιο του Μπόλονι. Δεν πειράζει, είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος το ευχαριστήθηκε ο Ρουμάνος, γιατί δεν δουλεύει για το σήμερα δουλεύει για το αύριο. Μακροπρόθεσμη είναι η οπτική του και μ' αυτό τον τρόπο, μ' αυτόν έστω τον σκληρό τρόπο δίνει μαθήματα στους ποδοσφαιριστές του. Όσοι θέλουν τα λαμβάνουν, τα αξιοποιούν και προχωράνε. Οι υπόλοιποι, παρακαλάνε να γίνει καμιά στραβή, να τα πάρει ο Αλαφούζος και να διώξει τον παππού. Dream on, που λένε και οι Aerosmith!

Y.Γ.: Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο του όσα πάνε κι όσα έρθουν παιχνιδιού να ήταν το πανό "Αχελώος, όχι στην εκτροπή". Έχουν τα δίκια τους οι Ακαρνάνες, δεν λέω. Το τοπίο στην εκβολές του Αχελώου είναι μαγικό και δεν αξίζει να καταστραφεί τώρα που τελειώνουν και οι επιδοτήσεις για τα βαμπάκια...  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags