Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Χασάν δεν θα είχε επιστρέψει ποτέ στο Λιμάνι αν...
| 2021-02-26 11:30:00

Θα είχαν φύγει Μαρτίνς-Χασάν - Σπάνιο για Ελλάδα αυτό που έχει ο Ολυμπιακός - Δες το ξανά Φορτούνη

Sportdog Team
Θα είχαν φύγει Μαρτίνς-Χασάν - Σπάνιο για Ελλάδα αυτό που έχει ο Ολυμπιακός - Δες το ξανά Φορτούνη

Ολυμπιακός: Αν οι ομάδες χτίζονταν διά βοής (των όσων γράφει ο κόσμος στα social media και λέει σε εκπομπές επικοινωνίας στα ραδιόφωνα) ο Πέδρο Μαρτίνς πιθανότατα θα αποτελούσε παρελθόν από πρόπερσι που ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Λαμία στο κύπελλο ή, το αργότερο, πέρυσι μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη λόγω του βλακώδους μότο που αναπαράγονταν ότι «δεν αντέχει σε μεγάλη ομάδα, δεν ξέρει πρωταθλητισμό».
 
Αν οι ομάδες χτίζονταν διά βοής ο Χασάν δεν θα είχε επιστρέψει ποτέ στον Ολυμπιακό ενώ πιθανότατα και τον περασμένο Δεκέμβρη θα είχε εγκαταλειφθεί η σοβαρή ενασχόληση μαζί του μετά τις επιπλοκές του κορωνοϊού και θα είχε αποκτηθεί άλλος φορ.
 
Αν οι ομάδες χτίζονταν διά βοής δεν θα γίνονταν βασικοί παίκτες τύπου Μπουχαλάκη, Μασούρα ή εσχάτως Ανδρούτσου και θα αναζητούνταν πιο έτοιμοι παίκτες και όχι στοιχήματα από τη β' Γαλλίας ή ακόμα και (εσχάτως) τη Μολδαβία.
 
Θα μπορούσα να γράφω μέχρι το βράδυ για το τι (κακό) θα γίνονταν αν οι ομάδες χτίζονταν διά βοής. Ευτυχώς αυτή η ΣΟΒΑΡΗ και υπέροχη ομάδα του Ολυμπιακού των τελευταίων τριών ετών δεν χτίζεται διά βοής. Λαμβάνεται υπόψιν το κλίμα στον κόσμο αλλά ως εκεί. Οι αποφάσεις ζυγίζονται με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και όχι με τις εντυπώσεις ή, ακόμα χειρότερα, υπό τη συναισθηματική φόρτιση ενός ή δύο αγώνων αλλά μελετάται η μεγάλη εικόνα.


 
Η μεγάλη εικόνα αυτού του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική. Γιατί αυτός ο Ολυμπιακός (όπως γενικώς ο Ολυμπιακός της εποχής Μαρινάκης) έχει κάτι πραγματικά σπάνιο για ελληνική ομάδα και δύσκολο γενικώς. Συνέπεια. Οι ερυθρόλευκοι είναι ασυνήθιστα συνεπείς και στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο κάνουν μεγάλες προκρίσεις στα καλοκαιρινά προκριματικά, κάθε χρόνο μπαίνουν σε όμιλο, κάθε χρόνο φτάνουν και στα νοκ-άουτ και κάνουν προκρίσεις και εκεί.

Ο Ολυμπιακός είναι στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και θα παίξει ευρωπαϊκή μπάλα και τον Γενάρη. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό και δικαιούται η ομάδα να το χαίρεται και να το υπερηφανεύεται.
 
Στον αντίποδα, προφανώς και η πρόκριση δεν μπορεί να σκεπάσει τα πάντα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το ψάξει το θέμα που έχει αμυντικά στις στημένες μπάλες αν και είμαι βέβαιος πως η έξαρση του φαινομένου είναι σε μεγάλο βαθμό και συγκυριακή άρα παροδική. Να θυμίσω τον προβληματισμό που υπήρχε στην αρχή της σεζόν για τα λεγόμενα χαμένα α' ημίχρονα που ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε και από ένα σημείο και έπειτα έβαζε διαρκώς γκολ στα α' ημίχρονα. Ωστόσο, ο προπονητής και οι παίκτες πρέπει να αναλύσουν λίγο το θέμα και να καταλήξουν αν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο ή είναι αυτό που είπα νωρίτερα, συγκυριακό.
 
Επίσης, ο Φορτούνης πρέπει να βάλει ξανά και ξανά το play στις συμμετοχές του στο 20λεπτο του πρώτου ματς με την PSV και στο β' ημίχρονο στην Ολλανδία ώστε να προσπαθεί να είναι πάντα έτσι. Γιατί ο Κώστας ήταν καταλύτης σ 'αυτή την πρόκριση ερχόμενος δύο φορές από τον πάγκο. Αυτός ο ενεργητικός και μαχητικός Φορτούνης είναι ο παίκτης που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, όχι ο άλλος.
 
Και ο Μπα πρέπει να δει ξανά και ξανά τις εμφανίσεις του με την Αϊντχόφεν για να θυμηθεί ποιός παίκτης είναι και τι ακριβώς μπορεί να γίνει. Ο Καμαρά στον αντίποδα να... πετάξει το α' ημίχρονο της Ολλανδίας και να... ρουφήξει το β' μέρος όπου ήταν αυτός που κοστίζει πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά τα κάνει ο Χασάν και πριν 20 χρόνια ο Σόλσκιερ! Ποιους εξέθεσε ο Ζάχαβι-Είναι... χαμηλοτάβανος


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags