Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο "locco" Μανόλο έκανε την Ένωση… Προοδευτική
| 2021-03-05 13:00:00

Ο "locco" Μανόλο έκανε την ΑΕΚ… Προοδευτική - Τον πιστεύουν ακόμα; - "Τίγρη", απαξιώνει την ομάδα!

του Ευάγγελου Μίχου
Ο "locco" Μανόλο έκανε την ΑΕΚ… Προοδευτική - Τον πιστεύουν ακόμα; - "Τίγρη", απαξιώνει την ομάδα!

ΑΕΚ: Συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδας αλλά δεν μπορεί να πανηγυρίζει κιόλας για τον τρόπο που προκρίθηκε. Όχι γιατί έχασε 1-0 στον Βόλο αλλά γιατί πέρασε σαν... Προοδευτική! Και αυτό φέρει αποκλειστικά την σφραγίδα του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος αυτή την φορά ξεπέρασε και τον... εαυτό του στις τρέλες/εμμονές/νοοτροπία. Και ο εύλογος προβληματισμός έχει να κάνει από την μια με τις ...αντοχές του κλαμπ  όσον αφορά στο μέλλον τον "Εl Locco", από την άλλη με το τι θα συμβεί στην ομάδα όταν σταματήσει η ...τύχη του!

Η ΑΕΚ έχανε 1-0, αν δεχόταν ακόμη ένα γκολ θα αποκλειόταν, χωρίς δικαίωμα 5ης αλλαγής εφόσον  στράβωνε αφού είχαν συμπληρωθεί οι 3 διακοπές και ο Χιμένεθ έπαιζε/ τελείωνε την ρεβάνς: με δεξιό μπακ τον στόπερ Σβάρνα,με δεξιό εξτρέμ τον δεξιό μπακ και...εξαφανισμένο το τελευταίο 3μηνο Βασιλαντωνόπουλο, με αμυντικό χαφ τον στόπερ Χνίντ που μπήκε στο 82´  και σε 9' αποβλήθηκε, με σέντερ φορ τον νεαρό Χριστόπουλο (δεν μπορούσε να κάνει την διαφορά σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Κ19 και ξαφνικά  χθες αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή, στην θέση του Μάνταλου) και με αριστερό εξτρέμ τον επίσης νεαρό και προερχόμενο από τραυματισμό Μαχαίρα (που το έριξε στις ντρίμπλες και δεν κέρδισε μια μονομαχία)!! Κοινώς ΤΡΕΛΆ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Ο Μανόλο Χιμένεθ πήγε να παίξει την κυπελλική ρεβάνς του 4-2 και την πρόκριση στο "Πανθεσσαλικό" ξεκάθαρα... θολωμένος και με...αεροπλάνο αντί για πλάνο! Σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του προπονητή του Βόλου που ξεκάθαρα είχε στόχο να μην φάει γκολ η ομάδα του, γνωρίζοντας πως οποιαδήποτε στιγμή κι αν πετύχαινε το 1-0 μετά θα γινόταν... ροντέο! 

Το 1-0 προέκυψε στη ρεβάνς σχετικά νωρίς για τον Βόλο και ήταν σαν μια... θεία δίκη για τον  ευρισκόμενο σε ...φορτούνα πνευματικά Μανόλο. Επαναφέρει τον Τσιντώτα στο τέρμα,  λες και θέλει να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ δυο ισάξιων κίπερ όταν όμως, έχει κριθεί πως δεν μπορεί  και του χρόνου θα πάρουν βασικό, με τον Αθανασιάδη να είναι ο δεύτερος. Τo αποτέλεσμα ήταν ο Τσιντώτας να κάνει ένα  αψυχολόγητο πέναλτι...

Κι αντί να μπει ως ΑΕΚ στο παιχνίδι  για να κυνηγήσει το γκολ, κόντρα στον Βόλο (και όχι στον...Ολυμπιακό) παίζει ουσιαστικά... κατενάτσιο, προτιμώντας να πάει σε χαμηλά μέτρα! Με τον εμφανώς ανέτοιμο Σάκχοφ δίπλα στον Κρίστιτσιτς και τον Σιμάνσκι πιο ψηλά (ενώ το λογικό θα ήταν το αντίθετο), τον Μάνταλο... αχρηστεμένο στα αριστερά και τον Καρίμ κορυφή ενώ δεν διαθέτει ούτε το στοιχείο  της πίεσης, ούτε γρήγορος είναι. Λες και δεν είχε ο Χιμένεθ στην διάθεσή του και Ντάνκοβιτς κι Αλμπάνη, που κάλλιστα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν συνθέτοντας μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία μια γρήγορη, ευέλικτη  κι άκρως πιο συμβατή (έτσι όπως έπαιζες) 3άδα μπροστά! Ποιος όμως, έχασε την  στρατηγική για να την έβρισκε ο Μανόλο...

Το χειρότερο για την χθεσινή ΑΕΚ ήταν η... νοοτροπία του Χιμένεθ. Μόνο και μόνο πως συμβιβάστηκε για περίπου μια ώρα, να παίζει για να χάσει 1-0 και να προκριθεί, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΕΚ. Δεν είναι εικόνα για...ΑΕΚ. Ούτε της αξίζει, ειδικά από την στιγμή που αντικειμενικά μεσοεπιθετικά έχει ποιότητα και καλούς παίκτες, ο ίδιος ο προπονητής της ουσιαστικά να απαξιώνει το υλικό της. Γιατί αυτό έκανε ο Μανόλο με τον Ντάνκοβιτς, τον Αλμπάνη αλλά και με την απίστευτη εμμονή του με τον Ντατσένκο. 

Δεν είναι υπερβολή αλλά η ...πικρή αλήθεια: αν μπορούσε ο κόουτς του Βόλου να κάνει  αλλαγές στην ΑΕΚ για να την... ζημιώσει και να ευνοήσει την ομάδα, θα έκανε τις ίδιες αλλαγές με αυτές του Χιμένεθ!!

Στο δια ταύτα: άραγε στον οργανισμό ΑΕΚ πιστεύουν ακόμη πως με τον Χιμένεθ προπονητή μπορεί να έχει μέλλον αυτή η ομάδα; Χωρίς τρανζίσιον για να βγει καλά στην κόντρα, χωρίς συνδιαστικότητα για να παίζει ψηλά, χωρίς να βάζει τους  σωστούς παίκτες, με επικίνδυνες εμμονές και χωρίς πλάνο για να εκμεταλλευτεί την μεσοεπιθετική ποιότητα του ρόστερ του (ούτε καν τον "πυρηνοκίνητο" Λιβάι Γκαρσία, που στο τέλος θα τον "κάψουν"); Δυστυχώς για την ΑΕΚ με το... κορώνα γράμματα του Μανόλο δεν πρόκειται να...φτάσει πουθενά!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερά λάθη Χιμένεθ, ρίσκαρε τα πάντα - Τρελό τι έκανε στο τέλος - Σηκώνεις τα χέρια ψηλά με τον…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags