Facebook Pixel Ολυμπιακός: Υπέρβαση για Ολυμπιακό, "soft" Άρσεναλ - Πρωτιά ΠΑΟΚ στα πέναλτι
| 2021-03-08 11:30:00

Υπέρβαση για Ολυμπιακό, "soft" Άρσεναλ - Πρωτιά ΠΑΟΚ στα πέναλτι - Φτάνει με το διαιτητοπανηγύρι!

Sportdog Team
Υπέρβαση για Ολυμπιακό, "soft" Άρσεναλ - Πρωτιά ΠΑΟΚ στα πέναλτι - Φτάνει με το διαιτητοπανηγύρι!

Κορυφή η... αρμάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Έχει τον τρόπο να τα παίρνει τα πεναλτάκια και να βγαίνει από πολύ δύσκολες θέσεις. Ο Ολυμπιακός όμως, με διαφορά η καλύτερη ελληνική ομάδα, στη Σούπερ Λίγκα είναι... ουραγός στα κερδισμένα πέναλτι ενώ η λογική λέει το αντίθετο.

Ολυμπιακός:Το ματς του Ολυμπιακού με τη Λαμία «βγήκε» από το καλύτερο σενάριο του Πέδρο Μαρτίνς στη θεωρία του αγώνα.

Η ομάδα του καθάρισε ουσιαστικά τη νίκη από το 10λεπτο μ' αυτό το γρήγορο 2-0 (που έγινε 3-0 στο 33') και ακολούθως έκανε συντήρηση εν όψει Άρσεναλ δίνοντας την ευκαιρία στους Φορτούνη, Βαλμπουενά, Μπουχαλάκη και Ελ Αραμπί να πάρουν ανάσες. Αν έλειπε και η λαχτάρα με τον Μπα (τελικά κι αυτός ξεκουράστηκε) εξαιτίας της οποίας έπαιξε ως στόπερ ο Εμβιλά τα πράγματα θα είχαν αγγίξει την τελειότητα. Πλέον η κατάσταση είναι ξεκάθαρη.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την Άρσεναλ και καλείται να κάνει τεράστια υπέρβαση. Γιατί τέτοια θα είναι. Είναι κακό που οι κανονιέρηδες προέρχονται από γκέλα στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι επίσης κακό που οι κανονιέρηδες έχουν ακόμα νωπές τις οδυνηρές γι' αυτούς αναμνήσεις του περυσινού αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό, άρα δεν θα πιαστούν στον ύπνο. Όμως είναι καλό για τους Πειραιώτες πως παραμένουν η πιο soft ομάδα στην Αγγλία. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα στατιστικά (τάκλιν, κίτρινες, φάουλ) θα το επιβεβαιώσει. Μα, θα πει κανείς και δίκιο θα έχει, για την Αρσεναλ μιλάμε, μια ομάδα με ποιότητα που συνήθως έχει κατοχή μπάλας. Πως να κάνει πολλά φάουλ ή τάκλιν; Σωστή κι αυτή η παρατήρηση αλλά υπάρχουν και κάποιες από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες στο «νησί» που την ξεπερνάνε κατά πολύ σ' αυτούς τους τομείς.

Και ο Ολυμπιακός για παράδειγμα, με διαφορά η καλύτερη ελληνική ομάδα, στη Σούπερ Λίγκα είναι... ουραγός στα κερδισμένα πέναλτι ενώ η λογική λέει το αντίθετο. Έχει μόλις 2 κερδισμένα ενώ το ερείπιο του ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 8. Φαντάζομαι (δεν παίζω στοίχημα, δεν ξέρω) οι εταιρείες στοιχημάτων, όσο το ματς με τον Άρη στην Τούμπα πλησίαζε προς το τέλος θα είχε... φράξει (ή θα έδινε απλά μονάδα) το ποντάρισμα στο να κερδίσει πέναλτι ο ΠΑΟΚ. Σ' αυτόν τον πίνακα είναι πρώτη η... αρμάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Έχει τον τρόπο να τα παίρνει τα πεναλτάκια και να βγαίνει από πολύ δύσκολες θέσεις.

ΥΓ: Το σκέφτομαι εδώ και χρόνια που έχει αρχίσει αυτό το διαιτητοπανηγύρι στις αθλητικές τηλεοπτικές εκπομπές και θα το γράψω όπως μου έρχεται: ποιός και γιατί νοιάζεται με τα όσα θα πουν / αναλύσουν οι Κάκος, Βαρούχας ή όποιος άλλος; Θα μπορούσαν να προβάλλονται περισσότερα σπορ ή πιο εκτενή στιγμιότυπα αντί γι' αυτό το περιττό «πράγμα» με τις φάσεις και την τάχα μου εμπεριστατωμένη κριτική τους. Μόνο και μόνο που κάθε αγωνιστική διαφωνούν τοσο κάθετα αποδεικνύει / επιβεβαιώνει πόσες ερμηνείες επιδέχονται οι κανονισμοί και, άρα, οι ίδιες φάσεις (ας αφήσουμε στην άκρη το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να κάνουν... πολιτική για χάρη της τηλεοπτικής τους ύπαρξης) με συνέπεια τα πορίσματά τους να χάνουν την όποια αξία τους. Προσωπικά διαβάζω τους κανονισμούς, βλέπω τις φάσεις και δίνω τη δική μου ερμηνεία, αυτό μου αρκεί.

ΥΓ2: Απίθανο το ανέβασμα και ακόμα περισσότερο η σέντρα του Ρέαμπτσιουκ στον Ελ Αραμπί στο 3ο γκολ. Γνώμη μου είναι ότι ο Μολδαβός δίνει και πολλά περισσότερα απ’ αυτά που θα έπρεπε με δεδομένη την απειρία του, το που έπαιζε ως τώρα και ότι μόλις ήρθε στον Ολυμπιακό. Σοβαρά θα κριθεί ο Μολδαβός τη νέα σεζόν που θα έχει κάνει προετοιμασία με τους Πειραιώτες. Και νομίζω είναι ολοφάνερο ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν διάνα.

ΥΓ3: Και στα δύσκολα φεγγάρια του Μπρούμα έλεγα ότι βλέπω έναν κανονικό και πολύ πλήρη εξτρέμ. Χαίρομαι που πια το βλέπουν όλοι αυτό…

ΥΓ4: Ο Λαλά θέλει χρόνο ακόμα, είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει δώσει τίποτα απ’ αυτά που μπορεί.

ΥΓ5: Ξέραμε ότι ο Σωκράτης έχει ηγετική φυσιογνωμία, το επιβεβαιώνει ήδη και στο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος στο Καραϊσκάκη! Άγριες διαθέσεις από παίκτη της Λαμίας - Έβαλε στο μάτι Ολυμπιακό (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags