Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η ώρα για τις "μεγάλες" αποφάσεις - Μη γίνει το ίδιο λάθος με Τσιμίκα
| 2021-03-12 10:10:00

Η ώρα για τις "μεγάλες" αποφάσεις - Μη γίνει το ίδιο λάθος με Τσιμίκα - Άλλο Ελλάδα, άλλο Premier!

Sportdog Team
Η ώρα για τις "μεγάλες" αποφάσεις - Μη γίνει το ίδιο λάθος με Τσιμίκα - Άλλο Ελλάδα, άλλο Premier!

Το πεντακάθαρο φάουλ στο 1-2, οι ατυχίες και οι μεγάλες διαφορές των δύο ομάδων. Ακόμα κι έτσι, με τις τόσες μαζεμένες αναποδιές στη θέση του στόπερ, ο Ολυμπιακός ήταν στο 1-1 με την Άρσεναλ στο 79' και έως ότου έρθει αυτό το (κανονικά) άκυρο γκολ. Αν σας φαίνεται ασήμαντο, ξανασκεφτείτε το.

Ολυμπιακός: Συγνώμη αλλά, κόντρα στο... ρεύμα, να μου επιτρέψετε να αποφύγω την επισήμανση λαθών ή «λαθών» που όντως έκανε ή (κάποια) φέρεται να έκανε στο ματς με την Άρσεναλ.

Βλέπετε, εγώ δεν ξεχνώ ότι έπαιζε το Νο11 της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ με το Νο36. Δεν ξεχνώ ότι έπαιζε μια ομάδα με μπάτζετ περίπου 600 εκατ.ευρώ κόντρα σε μια άλλη με κάτι λιγότερο από 100 εκατ. Δεν ξεχνώ ότι η μία δοκιμάζεται κάθε Σ/Κ σε πολύ σκληρό πρωτάθλημα άλλων ταχυτήτων που την κρατάει σε απόλυτη εγρήγορση και η άλλη προσπαθεί να βρίσκει... χαραμάδες στα συχνά ταμπούρια των αντιπάλων της στην ελληνική Λίγκα. Δεν ξεχνώ επίσης ότι ο Ολυμπιακός καλούνταν να είναι η πιο καλή αμυντική έκδοση του εαυτού του με έναν διαθέσιμο στόπερ και τον πιο σταθερό και σοβαρό του χαφ να παριστάνει τον άλλο στόπερ...

Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι η ομάδα θα βγάλει τα δικά της «μεγάλα» συμπεράσματα για το αύριο όταν είναι το σωστό τάιμινγκ και τώρα, με την πικρία διάχυτη, ΔΕΝ είναι το σωστό τάιμινγκ. Ούτε, ενδεχομένως, μετά από μια μεγάλη νίκη και την ευφορία παντού είναι σωστό τάιμινγκ για μεγάλα συμπεράσματα αναφορικά με το ρόστερ. Οι καλές και σημαντικές αποφάσεις παίρνονται με «κρύο» κεφάλι και «καθαρή» σκέψη. Και δίχως (απαραίτητο και αυτό το... συστατικό) συναισθηματισμούς.

Πέρα από την αδιανόητη και επαναλαμβανόμενη ατυχία (πέρυσι με τη Γουλβς ο Ολυμπιακός έπαιξε τη ρεβάνς με τον Αλέν και δίχως άλλο ματς στα πόδια του λόγω των όσων έγιναν με τον τελικό κυπέλλου-παρωδία) οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να «εμπλουτίσουν» την ομάδα με στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε να τις αυξήσουν θεαματικά τις πιθανότητες για να περάσει στην επόμενη ευρωπαϊκή... πίστα και να φτάσει σε μεγαλύτερες υπερβάσεις.  

Θέλει κι άλλα πνευμόνια; Θέλει περισσότερή ποιότητα; Νομίζω θέλει συνδυασμό. Υπάρχουν ματς που τα κερδίζουν τα πνευμόνια και άλλα που τα κερδίζει η ποιότητα και η εμπειρία. Προσωπικά δεν απορρίπτω τίποτα, όλα χρειάζονται στη σωστή δοσολογία. Και ο Ρέαμπτσιουκ που δεν ήταν καλός κόντρα στην Άρσεναλ και σωστά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο επικίνδυνα μπορούν να είναι τα βιαστικά και εν μέσω πίκρας συμπεράσματα. Το είχα γράψει και σε προηγούμενο μπλογκ, σ' ένα ματς στη Λάρισα, επί Μπέντο, είχε... χρεωθεί αδιανόητα πράγματα ο Τσιμίκας που είχε φύγει δανεικός κακήν κακώς. Ευτυχώς ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να μην τον... ξεγράψει και είδαμε το αποτέλεσμα. Ο Ρέαμπτσιουκ θα κριθεί με ασφάλεια έχοντας κάνει, κανονική, καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα. Και ο Λαλά επίσης που παρότι είναι πιο έμπειρος θέλει εμφανώς το χρόνο του για να δείξει.

ΥΓ: Προφανέστατα υπάρχει φάουλ εις βάρος του Εμβιλά στη φάση του 1-2. Ο αντίπαλος στηρίχθηκε ουσιαστικά πάνω του και δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τη μπάλα. Και για να το θέσω καλύτερα, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αν στη φάση αυτή ήταν ο Ελ Αραμπί και ένας στόπερ της Άρσεναλ στην περιοχή των κανονιέρηδων ο διαιτητής (και το VAR) θα έδειχναν σέντρα;

ΥΓ2: Ακόμα κι έτσι, με τις τόσες μαζεμένες αναποδιές στη θέση του στόπερ, ο Ολυμπιακός ήταν στο 1-1 με την Άρσεναλ στο 79' και έως ότου έρθει αυτό το (κανονικά) άκυρο γκολ. Αν σας φαίνεται ασήμαντο, ξανασκεφτείτε το.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μοναδικό μεγάλο λάθος Μαρτίνς - Ποιοι Σα και Μασούρας, αυτόν… έκραξε - "Έκρηξη" Τοροσίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags