Facebook Pixel Ολυμπιακός: Από τώρα... τρέχει για Ch. League ο Ολυμπιακός - Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν
| 2021-03-22 18:24:00

Από τώρα... τρέχει για Ch. League ο Ολυμπιακός - Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν - "Μάθημα" σε Διούδη!

Sportdog Team
Από τώρα... τρέχει για Ch. League ο Ολυμπιακός - Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν - "Μάθημα" σε Διούδη!

Τί θα κάνουν στην ΑΕΚ όταν γυρίσει και ο Μανωλάς; Ο Σωκράτης που κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις, ο άτυχος Μπρούμα και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού που έχει ξεπεράσει τα όρια.

Ολυμπιακός: Μετά τον τιμητικό αποκλεισμό από την Ευρώπη, είναι ξεκάθαρο που πρέπει να στρέψει το νου του ο Ολυμπιακός από τώρα. Αν απαντήσατε «στο κύπελλο» και κατ' επέκταση το νταμπλ, θα διαφωνήσω. Ναι, προφανώς το κύπελλο είναι ένας τίτλος και στον Ολυμπιακό θέλουν να κατακτούν τα πάντα στο διάβα τους. Όμως, επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές, πέρα από μια θέση στην τροπαιοθήκη και αφορμή για καζούρα στους άλλους, το κύπελλο δεν θα δώσει στους Πειραιώτες πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για το σήμερα και το αύριό τους. Κι αυτά τα σημαντικά είναι τα χρήματα.

Με τα γήπεδα ακόμα κλειστά (άρα καθόλου έσοδα από διαρκείας ή μεμονωμένα εισιτήρια) και την οικονομία σε ελεύθερη πτώση (άρα τους χορηγούς τους κυνηγάς με την... καραμπίνα) τα μόνα σίγουρα σοβαρά έσοδα για μια ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία εν έτει 2021 είναι εκείνα που προσφέρει η ΟΥΕΦΑ στους συλλόγους που παίρνουν μέρος στις διοργανώσεις της. Χάρη στον Πέδρο Μαρτίνς και τα... θαύματα που έχει κάνει αυτή την τριετία με τις προκρίσεις και τις συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς ομίλους (μία φορά στο Γιουρόπα και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ) ο Ολυμπιακός έβαλε στα ταμεία του αρκετά εκατομμύρια που του έδωσαν την ευκαιρία να ρεφάρει ανοίγματα αφού οι ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν ποτέ να ξοδεύουν και να έχουν υψηλό μπάτζετ για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βάλει ουκ ολίγες φορές το χέρι στην τσέπη για να καλύψει χασούρες αλλά αν το κάνει κάθε χρόνο αυτό θα υπάρξει πρόβλημα σαν το τεράστιο που έχει ο ΠΑΟΚ με το Financial Fair Play.

Ο σωστός δρόμος λοιπόν είναι η ομάδα να φροντίζει ώστε να έχει περισσότερα έσοδα από έξοδα. Και τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ στην παρούσα φάση είναι τα πιο σοβαρά έσοδα που μπορεί να βρει μια ελληνική ομάδα. Γι' αυτό λοιπόν λέω ότι το σημαντικό αυτή τη στιγμή δεν είναι το κύπελλο αλλά ν' αρχίσει ήδη ο Ολυμπιακός να προετοιμάζεται για τα δύσκολα προκριματικά του καλοκαιριού. Αν θέλει να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να ξεκινήσει να προετοιμάζεται από τώρα. Πρέπει να γίνει το συντομότερο η αξιολόγηση του υπάρχοντος υλικού και να αποφασιστεί ποιοί θα φύγουν και ποιοί θα τους αντικαταστήσουν. Η διακοπή του πρωταθλήματος προσφέρεται για μια πρώτη αξιολόγηση από τον Μαρτίνς και τη διοίκηση. Φυσικά και δεν χρειάζεται να το... φωνάξουν οι ερυθρόλευκοι ότι θα μπουν σ' αυτή τη διαδικασία.

Και δεν πρέπει να το φωνάξουν γιατί θα «χάσουν» παίκτες. Φαντάσου να είσαι ο τάδε παίκτης και να μάθεις ότι είσαι εκτός πλάνων, ή έστω αμφίβολος, για τη νέα σεζόν... Ό,τι γίνει πρέπει να γίνει κάτω από απόλυτη σιωπή. Και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα γίνει μια πρώτη κουβέντα για το ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν...

ΥΓ: Ήταν θέμα χρόνου να... βρει μπροστά του τις «μικρές» συμπεριφορές του ο Σωκράτης Διούδης. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο είχε περάσει... ξάπλα στο χόρτο το μισό χρόνο που απέμενε από το 75ο λεπτό και μετά. Και με τη λήξη του ματς... πετούσε ενώ νωρίτερα σφάδαζε και σε έκανε να ανησυχείς σοβαρά για την υγεία του. Ακόμα και ο Μολό, κάποια στιγμή στο φινάλε εκείνου του ντέρμπι, σωριάστηκε μόνος στο έδαφος. Προφανώς όλες οι ομάδες κάνουν καθυστερήσεις όταν κερδίζουν και θέλουν να κρατήσουν ένα αποτέλεσμα. Ωστόσο υπάρχουν και όρια και σ' εκείνο το ντέρμπι ο Διούδης τα είχε ξεπεράσει. Και στο ματς του ΠΑΟ στην Τρίπολη ο πορτιέρο του Αστέρα, Παπαδόπουλος, του απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Καιρός ήταν ο Διούδης να πάρει ένα μάθημα. Ας ελπίσουμε ότι θα κόψει τέτοιες συμπεριφορές.

ΥΓ2: Να είσαι διοίκηση της ΑΕΚ και να προσπαθείς, βλέποντας τις απίθανες εμφανίσεις του Σωκράτη με τον Ολυμπιακό, να δικαιολογήσεις γιατί δεν τον κάλυψες απόλυτα οικονομικά και αγωνιστικά ώστε να προτιμήσει εσένα. Μη σου τύχει…

ΥΓ3: Φαντάσου τι έχει να γίνει όταν επιστρέψει στον Ολυμπιακό, και όχι στην ΑΕΚ απ’ όπου άρχισε και ο θείος του έγινε Θρύλος, ο Μανωλάς…

ΥΓ4: Ο Μαρτίνς θέλησε να δώσει την ευκαιρία στον Μπρούμα αλλά ατύχησε ο Πορτογάλος εξτρέμ λόγω της αποβολής του Λαλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Δυσφορία" στον Ολυμπιακό για Φορτούνη - Τι έγινε με Άρη - "Τρέλα" για Τσιμίκα από κορυφαία ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags