Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Τεράστια αποτυχία… Φαν΄τ Σχιπ - Τα είπε όλα ο Σπυρόπουλος - Απίστευτη ατάκα Μπακασέτα σε Φορτούνη
| 2021-04-01 00:27:00

Τεράστια αποτυχία… Φαν΄τ Σχιπ - Τα είπε όλα ο Σπυρόπουλος - Απίστευτη ατάκα Μπακασέτα σε Φορτούνη

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τεράστια αποτυχία… Φαν΄τ Σχιπ - Τα είπε όλα ο Σπυρόπουλος - Απίστευτη ατάκα Μπακασέτα σε Φορτούνη

Το σκηνικό που δείχνει πολλά στο κόρνερ, τα σχόλια στο OPEN και το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής. Χωρίς επίθεση και κάποιο πλάνο, δεν θα έρθουν νίκες και προκρίσεις.

Η Εθνική Ελλάδας, λίγα 24ρα μετά τον… θρίαμβο με την Ισπανία και το 1-1, προσγειώθηκε απότομα κόντρα στην Γεωργία. Κόλλησε επίσης στο 1-1 στην Τούμπα και μπήκε σε σοβαρούς μπελάδες για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Γιατί όταν δεν νικάς τέτοια παιχνίδια, μέσα στο γήπεδό σου, θα πρέπει να κάνεις μεγαλύτερες υπερβάσεις από αυτή της 25ης Μαρτίου για να έχεις ελπίδες!

Το χειρότερο όμως για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν πως για ακόμα μία φορά απογοήτευσε τους φιλάθλους, που ενθουσιάστηκαν με την Ισπανία και περίμεναν κάτι καλύτερο σήμερα. Οι περισσότεροι μη γνωρίζοντας και ακούγοντας μόνο το όνομα του αντιπάλου, περίμεναν εύκολη νίκη, ωστόσο από τα πρώτα λεπτά όλοι κατάλαβαν πως το βράδυ θα ήταν δύσκολο. Η Εθνική όχι μόνο δεν ήταν ανώτερη, αλλά ήταν η χειρότερη ομάδα στο γήπεδο στο 90λεπτο.

Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά την είπαν μαζί στον «αέρα» του OPEN τόσο ο Αλέξης Σπυρόπουλος όσο και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Μετά το 1-0 από αυτογκόλ, τόνισαν πως μόνο έτσι θα βάζαμε γκολ και μετά το 1-1, πως σήμερα… κλέψαμε την ισοπαλία. Και αυτή, δυστυχώς, ήταν η εικόνα του αγώνα. Η Εθνική επιβεβαίωσε πως δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και είναι εξαιρετική στον… κλεφτοπόλεμο.

Κόντρα στην Ισπανία παίξαμε μόνο άμυνα, σκοράραμε καταλάθος με πέναλτι και φύγαμε με μία χρυσή ισοπαλία, που καταφέραμε μόλις λίγα 24ωρα μετά να… πετάξουμε στα σκουπίδια. Γιατί μπορεί το 1-1 με τη Γεωργία να μην είναι καταστροφικό στη δεύτερη αγωνιστική, όμως η εικόνα της ομάδας είναι απογοητευτική.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, που μετά από τόσους μήνες επιμένει σε πειράματα και δοκιμές τόσο στην αποστολή όσο και στην ενδεκάδα, δεν παρουσίασε τίποτα νέο, τίποτα διαφορετικό, τίποτα ελκυστικό. Η Ελλάδα κατέβηκε να παίξει άμυνα εντός έδρας απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπρεπε να νικήσει. Δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι και ούτε συνεργασίες. Οι παίκτες έμοιαζαν ανήμποροι να ακολουθήσουν οποιοδήποτε πλάνο από τη μεσαία γραμμή και μπροστά.

Μπορεί η άμυνα, κάποιες φορές, να δίνει βαθμούς, όμως χρειάζεται κι ένα επιθετικό πλάνο για να έρθουν οι νίκες και στη συνέχεια οι προκρίσεις. Η Εθνική ίσως έχει ταλέντο (δεν το δείχνει στο γήπεδο) αλλά για να το παρουσιάσει και να το εκμεταλλευτεί, πρέπει επιτέλους να δουλευτεί!

ΥΓ. Φοβερό σκηνικό σε εκτέλεση κόρνερ, με τον Μπακασέρα να λέει στον Φορτούνη «φύγε…» για να το εκτελέσει αυτός. Άραγε αυτά δεν είναι κανονισμένα από την προπόνηση; Εκείνη τη στιγμή αποφασίζουν οι παίκτες μόνοι τους; Δεν πρέπει να το έχει ρυθμίσει-δουλέψει ο κόουτς;

ΥΓ2. Δεύτερο παιχνίδι, που ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν κάτω του μετρίου. Μπορεί στην Ισπανία να… κρύφτηκε μέσα στη γενικότερη εικόνα, όμως στην Τούμπα έμοιαζε να βρίσκεται δύο και τρεις ταχύτητες πίσω. Και όσο σκέφτεσαι πως υπάρχουν για τη θέση οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σιόβας!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με δύο παίκτες μόνο, δεν κέρδισε κανείς - Καμπανάκι για Εθνική - Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags