Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ολυμπιακός προσπάθησε απέναντι στην Ρεάλ, αλλά δεν τα κατάφερε όπως είχε κάνει με εντυπωσιακό τρόπο την Τετάρτη κόντρα στην Βαλένθια.

Οι Μαδριλένοι ήταν υποψιασμένοι, ήθελαν πάρα πολύ το παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να τους απειλήσει. Ο Ταβάρες με τον Ντεκ έκαναν την διαφορά και κράτησαν ζωντανή την ομάδα τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, είχε κέρδη από αυτό το παιχνίδι. Ένα από αυτά είναι η νέα πολύ καλή εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ για ένα ακόμη παιχνίδι έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι (22 πόντοι) και πιστοποίησε ότι πλέον έχει εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής.

Παράλληλα η επιβλητική εμφάνιση του Εντι Ταβάρες έδειξε στους Πειραιώτες ότι για να ελπίζουν του χρόνου να κάνουν κάτι μεγάλο στην Ευρωλίγκα πρέπει να πάρουν ένα σέντερ-θηρίο. Έναν παίκτη, που να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ταβάρες, τον Μιλουτίνοφ, τον Βέσελι και όλα τα πανύψηλα σέντερ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για να βρει τέτοιον παίκτη, όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, χρειάζονται και πολλά χρήματα. Και φαίνεται ότι δεν υπάρχουν. Ο Τζόρνταν Μίκι της Χίμκι είναι ένας από τους παίκτες, που βρίσκονται στο στόχαστρο, αλλά το κασέ του δεν μοιάζει να είναι συμβατό με αυτά, που δίνει ο Ολυμπιακός.

Ο Οντρέι Μπάλβιν, ο Τσέχος γίγαντας της Μπιλμπάο, που γράψαμε πριν από μερικές μέρες, ίσως είναι μία λύση, αν και δεν έχει τις παραστάσεις, που θα ήθελε από τον βασικό του σέντερ ο Μπαρτζώκας.

Δεν αποκλείεται, πάντως, με το πρόβλημα, που έχει η ευρωπαϊκή αγορά στους ψηλούς, ο Ολυμπιακός να κοιτάξει τις ΗΠΑ και το ΝΒΑ μήπως βρει εκεί έναν παίκτη, που θα του λύσει όλα τα προβλήματα. Έναν παίκτη-φόβητρο σαν κι αυτούς, που είχε παλιότερα, τον Ντόρσεϊ, τον Χάντερ, τον Ντάνστον και τον Χάινς. Με έναν τέτοιο σέντερ και με δύο πολύ δυνατά γκαρντ, η ομάδα του Πειραιά θα έχει τύχη την επόμενη χρονιά να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα, που έχει να γευτεί εδώ και πολύ καιρό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν στον Ολυμπιακό - "Χτυπάει" σέντερ έκπληξη - Τρομερή σεζόν για... κούπα!