Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Γκαρσία έχει ευθύνες για ό,τι έγινε στη Λεωφόρο
| 2021-04-05 12:55:00

Φταίει και ο Γκαρσία για όσα έγιναν στη Λεωφόρο - Η πρώτη μεταγραφή - Γενναίες αποφάσεις Σαββίδη

του Μάνου Τσαλγατίδη
Φταίει και ο Γκαρσία για όσα έγιναν στη Λεωφόρο - Η πρώτη μεταγραφή - Γενναίες αποφάσεις Σαββίδη

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ και τι θα αλλάξει ενόψει ΟΑΚΑ. Οι δύο παίκτες που... δεν εμπνέουν, ο απίθανος τρόπος που δέχθηκε γκολ από τον Παναθηναϊκό και η ώρα του Ιβάν να επαναφέρει τον σύλλογο στον ίσιο δρόμο.


 

ΠΑΟΚ: Ο άνθρωπος είναι ένα ον που κάνει λάθη συνεχώς. Άλλες φορές, άλλες φορές μεγαλύτερα. Ωστόσο το θέμα είναι ότι μαθαίνει μέσα από αυτά και συνήθως σπάνια τα επαναλαμβάνει. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ που στη Λεωφόρο όχι απλά επανέλαβε τα λάθη που έκανε στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, αλλά κατόρθωσε να τα μεγεθύνει και έτσι ήρθε αυτή η βαριά ήττα με 3-0.

Φαίνεται με γυμνό μάτι πως η ομάδα δεν πιστεύει στον εαυτό και στις δυνατότητες της. Έως το 30ο λεπτό όλα κυλούσαν καλά, αλλά μόλις ο Δικέφαλος ένιωσε πίεση και δέχθηκε το πρώτο τέρμα, απλά... κατέρρευσε. Ό,τι ψυχολογία είχε μείνει στο ρεζερβουάρ εξατμίστηκε και στη θέση της ήρθε ο πανικός.

Σίγουρα το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δέχθηκε για ακόμα μια φορά γκολ στην πρώτη τελική αντιπάλου είναι κάτι που έχει αναλυθεί πάρα πολλές φορές και από εμένα σε αυτή τη γωνιά του ελληνικού ίντερνετ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παύει να είναι εκνευριστικό. Αν κάποιος έχει δει έστω και λίγο τον Παναθηναϊκό θα καταλάβει πως η μόνιμη ανάπτυξη του είναι αυτή η βαθιά μπαλιά στα άκρα και μετά σέντρα στην περιοχή. Κι όμως ο Δικέφαλος δέχθηκε έτσι γκολ...



Το σημαντικό πλέον είναι το πως θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω τι και αν μπορεί να αλλάξει μέσα σε τρεις ημέρες. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό και κυρίως η κακή εμφάνιση είναι κάτι που θα στοιχίσει στην ομάδα πνευματικά. Το έχουμε ξαναπεί πως η φετινή σεζόν είναι ρόλερ-κόστερ. Οι «ασπρόμαυροι» είναι ικανοί για το χειρότερο, αλλά και για το καλύτερο. 

Μεγάλο θέμα φυσικά είναι και η ανασταλτική λειτουργία του Δικεφάλου. Ο Γκαρσία που έχει ευθύνες για ό,τι έγινε στη Λεωφόρο επέλεξε και πάλι τριάδα χαφ με σκοπό να... μπουκώσει το κέντρο και να φτιαχτεί λίγο το χάλι που υπάρχει όταν αμύνεται η ομάδα. Ε, ούτε αυτό έπιασε. Είναι σαφές πως υπάρχουν και ατομικές ευθύνες από τους ποδοσφαιριστές και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τη δική του και να κάνει αυτοκριτική βλέποντας τα λάθη του.
 
Όσον αφορά τους τερματοφύλακες δεν ανακαλύπτει την Αμερική όποιος λέει ότι ο Δικέφαλος χρειάζεται να αποκτήσει παίκτη σε αυτή τη θέση. Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ούτε στους εαυτούς τους, αλλά αυτή τη στιγμή αυτοί υπάρχουν στο ρόστερ, οπότε... υπομονή.

Tην ώρα λοιπόν που ο Δικέφαλος παλεύει με τα ψυχολογικά του, παίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι στόχοι που έχουν μείνει στη σεζόν και πλέον όλοι χρειάζονται στήριξη. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος και όλοι θα κριθούν σκληρά. Δεν είναι μυστικό δα πως χρειάζεται να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να παρθούν γενναίες αποφάσεις από τον Ιβάν Σαββίδη για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ξαναμπεί στον ίσιο-σωστό δρόμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Γκαρσία; Εξελίξεις στον ΠΑΟΚ - Αυτός είναι ο πρώτος παίκτης που "τελείωσε" ο Σαββίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags