Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι προπονητής επιπέδου!
| 2021-04-29 13:30:00

Special one ο Μαρτίνς - Πάγκο ο Βαλμπουενά, έξω ο Φορτούνης αν περπατάει - Λαλά ή Ρέαμπτσιουκ;

Sportdog Team
Special one ο Μαρτίνς - Πάγκο ο Βαλμπουενά, έξω ο Φορτούνης αν περπατάει - Λαλά ή Ρέαμπτσιουκ;

Να πει κι ένα «ευχαριστώ» στον Μπρούμα ο Γιαννίκης! Ο Πορτογάλος κόουτς που δεν κάνει εκπτώσεις, τα πολλά χρήματα για τον Μπρούμα που σε κάνει να απορείς και οι βιαστικές κρίσεις για τον Ρέαμπτσιουκ.

Ολυμπιακός: Ήταν ξεκάθαρο για μένα τι σόι κόουτς είναι ο Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό. Τότε που έμενε με άδεια χέρια και αρκετός κόσμος έλεγε με ευκολία: δεν ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό. Ακόμα και τη «μαύρη» νύχτα του αποκλεισμού από τη Λαμία για το κύπελλο ίδια ήταν η γνώμη μου και δεν άλλαξε στο ελάχιστο. Έβλεπα (μου έβγαζε τα μάτια για την ακρίβεια, απορούσα μ' αυτούς που δεν έβλεπαν τα προφανή) την ξεκάθαρη αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού ως σύνολο αλλά και ατομικά κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πολύ special one. Ένας από τους πιο special που έχουν περάσει, όχι μόνο από τον Ολυμπιακό αλλά γενικώς από την Ελλάδα.

Κάνω τον πρόλογο για να υπογραμμίσω πως ακόμα και τώρα καταφέρνει να επιβεβαιώνει την αξία του. Μάλιστα πια το έχει πάει σε άλλο level δείχνοντας ότι δεν του αρέσει η στασιμότητα αλλά εξελίσσεται ο ίδιος μέρα με τη μέρα, όχι σεζόν με τη σεζόν. Σε μια ρεβάνς όπως αυτή με τον επικίνδυνο ΠΑΣ και με το... ρευστό 1-1 του πρώτου ματς, ο Μαρτίνς κατάφερε να σφραγίσει σχεδόν εύκολα μια πρόκριση υπογραμμίζοντας πως ο δικός του Ολυμπιακός δεν «κρέμεται» από τις μονάδες αλλά είναι ομάδα συνόλου. Στο εμπορικό δίλημμα που δίνει... κλικ στα σάιτ και αφορμή για κουβέντες στις ραδιοφωνικές εκπομπές επικοινωνίας, δηλαδή το Φορτούνης ή Βαλμπουενά στην 11αδα, ο Μαρτίνς απάντησε: περνώ και μόνος μου καλά.

Η αλλαγή διάταξης φανερώνει προπονητική οξυδέρκεια και ικανότητα για ελιγμούς. Τον λατρεύει τον Βαλμπουενά, γι' αυτό ήταν θετικός να ανανεώσει ο Γάλλος, αλλά αν ο Ματιέ δεν είναι όπως πρέπει, θα τον αφήσει στον πάγκο δίχως να το σκεφτεί. Αναγνωρίζει την ποιότητα του Φορτούνη (έχει δηλώσει εξάλλου στο παρελθόν ότι είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης με τον οποίο έχει συνεργαστεί) αλλά αν ο Κώστας περπατάει θα μείνει στον πάγκο ή θα γίνει αλλαγή στο ημίχρονο όπως συνέβη με την ΑΕΚ. Είναι απλά τα πράγματα για τον Μαρτίνς. Δεν κάνει εκπτώσεις σ' αυτό που θέλει. Όποιος το προσφέρει, παίζει. Υπάρχει το my way ή το... highway.

ΥΓ: Είχε, ως ένα βαθμό, δίκιο ο κόουτς Γιαννίκης που είπε ότι αν η κεφαλιά του Παντελάκη γίνονταν γκολ αμέσως μετά το 2-1 θα μπορούσε να αλλάξει για τα καλά τις ισορροπίες του ημιτελικού. Όμως, πόσο σωστό είναι να στέκεται στη ΜΙΑ στιγμή της ομάδας του και όχι στις ΤΟΣΕΣ που είχε δικές του (χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες) ο Ολυμπιακός; Ο κόουτς Γιαννίκης μάλλον θα πρέπει να ευχαριστεί και τον Μπρούμα που το σκορ έμεινε στο τιμητικό 3-1...

ΥΓ2: Μιας και ο λόγος για τον Πορτογάλο εξτρέμ, νομίζω κατέστησε σαφές για ποιό λόγο η ρήτρα αγοράς του (6,5 εκατ.) αλλά και το ετήσιο συμβόλαιό του (1,8 εκατ.καθαρά, τα 1,2 φέτος τα έδωσε ο Ολυμπιακός) θεωρούνται πολλά σε σχέση μ' αυτό που δίνει. Μπορεί τη μία στιγμή να σου... σμπαραλιάσει έναν αντίπαλο ο Πορτογάλος εξτρέμ αλλά την άλλη να σε κάνει να απορείς αν είναι ο ίδιος παίκτης. Είναι μεγάλα τα αγωνιστικά «κενά» κατά τη διάρκεια των αγώνων και τα σκαμπανεβάσματα επίσης.

ΥΓ3: Κι επειδή με έχει κουράσει να διαβάζω κλισέ πράγματα και εύκολα συμπεράσματα, αν πρέπει να προβληματίζεται για τα ακραία μπακ που πήρε τον Γενάρη ο Ολυμπιακός, για ποιόν από τους δυο πρέπει να προβληματίζεται; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Σκεφτείτε το λίγο. Θα επανέλθω σε επόμενο κείμενο. Προσωπικά θεωρώ ότι και ο Ρέαμπτσιουκ και ο Λαλά δεν μπορούν να κριθούν τώρα με ασφάλεια αλλά εφόσον κάνουν καλοκαιρινή προετοιμασία. Αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους παίκτες που μετακομίζουν σε κάποια ομάδα μεσούσης της περιόδου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Διαφωνία" Μαρινάκη-Μαρτίνς για μεταγραφή - Δεν κάνεις το χατήρι του κόουτς και φέρνεις... Ποντένσε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags