Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Διαφωνία" Μαρινάκη-Μαρτίνς για μεταγραφή - Δεν κάνεις το χατήρι του κόουτς και φέρνεις... Ποντένσε!
| 2021-04-29 10:00:00

"Διαφωνία" Μαρινάκη-Μαρτίνς για μεταγραφή - Δεν κάνεις το χατήρι του κόουτς και φέρνεις... Ποντένσε!

του Ευάγγελου Μίχου
"Διαφωνία" Μαρινάκη-Μαρτίνς για μεταγραφή - Δεν κάνεις το χατήρι του κόουτς και φέρνεις... Ποντένσε!

Η διαφορά Ολυμπιακού με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ο μόνος τρόπος που θα είχαν πιθανότητες οι Γιαννιώτες για να αποκλείσουν τους Πειραιώτες. Η δουλειά του Μαρτίνς, η συζήτηση για τον Μπρούμα και η μεταγραφή-εξτρέμ που θέλουν στο Λιμάνι. Χρήσιμος παίκτης ο Πορτογάλος, αλλά "μπερδεμένος" και όχι τόσο αποτελεσματικός και επιδραστικός.

 

Ολυμπιακός: Φυσιολογικά κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ και έκλεισε θέση για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν  στην θέση του ήταν ειδικά η ΑΕK ή ακόμη και ο ΠΑΟΚ, τότε θα υπήρχαν (με αγωνιστικά στάνταρ) μεγάλες πιθανότητες για το καλοδουλεμένο σύνολο του "Γερμανού" Γιαννίκη, να τους απέκλειε. Όπως άλλωστε δικαίως είχε κάνει και με τον Παναθηναϊκό. Αυτό ακριβώς όμως, απόδεικνύει και την (πλέον) μεγάλη διαφορά που έχουν αποκτήσει οι "ερυθρόλευκοι" του Μαρτίνς απο τους παραδοσιακούς (τρεις) ανταγωνιστές τους...

Στην ρεβάνς του "Καραϊσκάκης" μίλησε η μεγάλη διαφορά (ατομικής) ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΣ. Δυο συγκροτήματα που είναι ο ορισμός της ομάδας και καθρέπτες των προπονητών - δημιουργών τους. Για να μην τον ξεχνάμε ο Μαρτίνς κλείνει 3ετία στον έναν πάγκο και ο Γιαννίκης 2ετία. Για να καταλάβουμε όμως και την  διαφορά ατομική ποιότητας: στην μια ο άξονας της ήταν Σεμέδο - Εμβιλά/Καμαρά - Ελ Αραμπί και στην άλλη οι Παντελάκης - Ντομίνγκες/Κάστρο - Παμλίδης!! 

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα από τον "Άγιαξ της Ηπείρου" να βάλει πιο δύσκολα στους "ερυθρόλευκους". 'Ίσως να είχαν μια...τύχη παραπάνω αν έλειπαν οι πιο επιδραστικοί κι αναντικατάστατοι στο 3-4-3 του Μαρτίνς, δηλαδή οι Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Κακά τα ψέμματα,  διατάξεις και συστήματα τα κάνουν λειτουργικά ή ... υπολειτουργικά οι κατάλληλοι παίκτες κλειδιά. Το γιατί είναι εμφανές στον Ολυμπιακό!

Πάμε τώρα και στο μεγάλο δίλημμα που ακούει στο...επώνυμο Μπρουμά : τον κρατάς ή όχι στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την νέα σεζόν; Η αλήθεια είναι πως οι εμφανίσεις και κατά συνέπεια η κουβέντα του στυλ "να μείνει ή να φύγει" παραπέμπει στο...πινγκ πόνγκ. Εσχάτως βέβαια τα ματς που κάνει και οι αποδόσεις του (σε γκολ κι ασίστ) μάλλον είναι για να μείνει αλλά οι παίκτες πρέπει να κρίνονται συνολικά. Ειδικά στην περίπτωση του Πορτογάλου εξτρεμ που μόνο η συντήρησή του κοστίζει σχεδόν τα διπλά από εκείνη του Ποντένσε ενώ η αγορά του από την Αϊντχόφεν προβλέπει μια οψιόν 7 εκατ. ευρώ!!

Ο Μαρτίνς μαθαίνω πως είναι υπέρ της παραμονής του Μπρούμα αλλά μέχρι πρότινος (τουλάχιστον) ήταν αντίθετος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η δική μου άποψη περισσεύει αλλά θα την καταθέσω: ο Μπρούμα που έχω δει στον Ολυμπιακό δεν είναι τόσο αποτελεσματικός( θα πρέπει να κάνει 3 με 4 κλασικές ευκαιρίες για να κάνει 1 γκολ) και κυρίως τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι του (όπως ο Βαλμπουενά ή ο Φορτούνης ή ο Ελ Αραμπί, για παράδειγμα). Είναι χρήσιμος αλλά όχι απαραίτητος. Καλός για...μάτι αλλά στην πράξη είναι εμφανές  πως μπερδεύεται στην τελική λήψη απόφασης. Δείχνει πως είναι περισσότερο για την πάρτη του και λιγότερο για την ομάδα. Στους δείκτες σοβαρότητας και δουλειάς, όσοι τον ζουν στου Ρέντη θα έχουν άποψη/απάντηση, όχι εγώ. Βγάζοντας την σούμα, σε συνδυασμό με πόσο θα κόστιζε, δεν θα έκανα το...χατήρι του Μαρτίνς και θα πήγαινα για άλλον "αντι-Ποντένσε"!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κορυφαία μεταγραφή Ολυμπιακού - Σιγά μη πιάσει κορόιδο τον Μαρινάκη - Χοντρό χουνέρι σε Φορτούνη

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags