Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Η κορυφαία μεταγραφή Ολυμπιακού - Σιγά μη πιάσει κορόιδο τον Μαρινάκη - Χοντρό χουνέρι σε Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-28 21:28:00

Η κορυφαία μεταγραφή Ολυμπιακού - Σιγά μη πιάσει κορόιδο τον Μαρινάκη - Χοντρό χουνέρι σε Φορτούνη

του Βαγγέλη Καράμαλη
Η κορυφαία μεταγραφή Ολυμπιακού - Σιγά μη πιάσει κορόιδο τον Μαρινάκη - Χοντρό χουνέρι σε Φορτούνη

Πόσο χειρότερος από την ΑΕΚ είναι άραγε ο ΠΑΣ Γιάννινα; Η μεγάλη... μαγκιά του Πέδρο Μαρτίνς, το νέο... καψώνι στον «Φόρτου» στα τελευταία λεπτά και ο τελικός που θα είναι εξαιρετικά δύσκολος για τους Πειραιώτες. Θα πάρει την ευκαιρία για το άλμα ο Γιαννίκης;
 

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου (3-1 τον ΠΑΣ) και απέχει πλέον μόλις 90 λεπτά από το να ολοκληρώσει μία ακόμα τέλεια σεζόν, κατακτώντας το νταμπλ και επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του εντός συνόρων. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν σοβαροί, παρά το φόβο που υπάρχει για το αντίθετο και αυτό ήταν ξεκάθαρο έργο του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος με σωστή διαχείριση στα τελευταία – αδιάφορα – παιχνίδια των πλέι οφ, κατέβασε την καλύτερη ενδεκάδα του και πέρασε σχετικά εύκολα στον μεγάλο τελικό, όπου περιμένει έναν Δικέφαλο.

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι και με τον Ελ Αραμπί να… έχει κέφια και να «καθαρίζει» μόνος του το ματς από το πρώτο ημίχρονο, δεν αγχώθηκαν ιδιαίτερα. Μπορεί να μην έκανε κάποιο φοβερό παιχνίδι, ωστόσο ήταν πάντα εκεί που έπρεπε, πέτυχε και τα δύο γκολ και απέδειξε πως είναι με διαφορά ο κορυφαίος επιθετικός αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Βέβαια, ο ΠΑΣ όχι μόνο ήταν αξιόμαχος, αλλά κοίταξε τον πρωταθλητή στα μάτια και λίγο έλειψε να φτάσει σε σκορ πρόκρισης, όταν η κεφαλιά του Παντελάκη στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Σα. Αυτή η φάση και το γκολ του 2-1 (όπου δεν έφταιγε κάποιος συγκεκριμένος, αλλά υπήρχε και κόσμος μπροστά στον Σα που δεν έβλεπε…) ήταν ίσως και το μοναδικό λάθος του εξαιρετικού Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο Έλληνας στόπερ έχει βρει ρυθμό, δείχνει να έχει προσαρμοστεί απόλυτα και είναι πλέον ο παίκτης που ηρεμεί την άμυνα των Πειραιωτών. Εξελίσσεται με διαφορά σε μία από τις καλύτερες μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου και δικαιώνει όσους επέμεναν να αποκτηθεί από τώρα και όχι το καλοκαίρι.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μπρούμα, ο οποίος ήταν μέσα σε πάρα πολλές φάσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που τον κοστολογεί η Φέγενορντ. Είναι ένας εξτρέμ που παίζει εύκολα ως δεύτερος μεσοεπιθετικός, όμως για να δώσει αυτά τα λεφτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον συγκεκριμένο, θα πρέπει να τον πιάσουν… κορόιδο και κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο να συμβεί. Ο Μπρούμα όχι μόνο έχασε τουλάχιστον τρία σίγουρα γκολ, αλλά το χειρότερο που έκανε (και όποιος τον έχει παρατηρήσει, το κάνει σχεδόν σε κάθε αντίστοιχη φάση) ήταν πως σε φάσεις που είχε πάσα σε ελεύθερο παίκτη για να σιγουρέψει το γκολ, αυτός τελείωνε μόνος του, χωρίς επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε την πρόκριση, έδωσε… παράταση στη σεζόν του και κάνοντας συντήρηση στα πλέι οφ, περιμένει τον τελικό του ΟΑΚΑ για να κλείσει τη σεζόν με μία ακόμα κούπα. Η αποστολή του πάντως δεν θα είναι εύκολη, καθώς είναι λογικό μία ομάδα χωρίς παιχνίδια που… καίνε  να μην έχει ρυθμό σε έναν μήνα, ενώ μη ξεχνάμε πως απάνεντί τους θα βρουν ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ που θα «διψάνε» για να πάρουν την κούπα και να σώσουν μία κάκιστη χρονιά.

ΥΓ. Ακατανόητος ο Χοσέ Χολέμπας. Πολλά νεύρα και κόκκινη κάρτα στο 89’, με δεύτερη κίτρινη. Από την αρχή του αγώνα είχε πολλά νεύρα και… έπαιζε με τη φωτιά. Χωρίς λόγο, αν ισχύουν και οι πληροφορίες πως υπογράφει άμεσα νέο συμβόλαιο.

ΥΓ2. Ο Κώστας Φορτούνης έμεινε στον πάγκο, παρότι μπήκαν αλλαγή οι Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά, Χασάν και Βρουσάι. Ο τελευταίος μάλιστα μπήκε στο 90’, ενώ έκανε προθέρμανση μαζί με τον «Φορτού» που… κάηκε. Κι όλα αυτά, λίγα 24ωρα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου ο Μαρτίνς απογοητευμένος από τον Έλληνα άσο τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο!

ΥΓ3. Εξαιρετική ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το πάλεψε όσο ελάχιστοι φέτος στο Γ. Καραϊσκάκης και χωρίς να παίξει… ταμπούρι. Ποιος πιστεύει ότι ήταν δηλαδή χειρότερος από την ΑΕΚ που είδαμε την Κυριακή; Άτυχοι που έπεσαν πάνω στον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Εξαιρειτκός κόουτς ο Γιαννίκης, για το επίπεδο που βρίσκεται τώρα. Θα πάρει κάποιος το ρίσκο να του δώσει έναν… μεγαλύτερο πάγκο, με περισσότερες ευθύνες; Θα το δούμε προσεχώς…


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει… Ομάρ και Τσιμίκα ο Ολυμπιακός - Αυτόν "τελείωσε" ο Μαρτίνς - Άλλον παίκτη ήθελε, άλλος ήρθε!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags