Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: "Σκότωσε" τον... Ταύρο και φουλ για νταμπλ - Ο Ελ Αραμπί έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-28 20:52:00

"Σκότωσε" τον... Ταύρο και φουλ για ντάμπλ - Ο Ελ Αραμπί έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Σκότωσε" τον... Ταύρο και φουλ για ντάμπλ - Ο Ελ Αραμπί έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να κερδίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα και να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας διεκδικώντας το 19ο νταμπλ της ιστορίας τους. Από την άλλη οι Ηπειρώτες έδειξαν γιατί έφτασαν στον ημιτελικό, μιας και σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν προσπάθησαν να... κλέψουν τον αγώνα κοιτάζοντας στα... μάτια τους "ερυθρόλευκους" 

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Μπορεί να αγχώθηκαν για περίπου πέντε λεπτά όμως οι "ερυθρόλευκοι" είναι αυτοί που θα βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας διεκδικώντας ένα ακόμα νταμπλ. Οι πρωταθλητές κατάφεραν να κερδίσουν με 3-1 τους Ηπειρώτες, έχοντας σαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που πέτυχε δύο τέρματα (26',41'), ενώ ο Μπορυμά έβαλε ακόμα ένα (55'). Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κλείστηκε, κατάφερε να πετύχει ένα γκολ με Καρτάλη στο (50'), ενώ θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει παραπάνω πράγματα αν ο Παντελάκης, δύο λεπτά μετά, είχε καταφέρει να ισοφαρίσει.

Το ματς:

Δυνατά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι την αναμέτρηση και μόλις στο 1' ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μασούρα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Πειραιώτες ήταν φανερό θέλουν να έχουν τον έλεγχο της μπάλας και να πιέσει την εστία του Λοντίγκιν, με τους Γιαννιώτες να θέλουν να "χτυπήσουν" στην κόντρα. Στο 6' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία τους με ένα σουτ του Ελευθεριάδη, όμως ο Σα ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Στο 14' μετά από κόρνερ του Καρτάλη ο Παντελάκης θα πάρει την κεφαλιά, όμως ο Σεμέδο θα διώξει πάνω στη γραμμή με υπερένταση. Όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΣ ανέβασε ψηλότερα την άμυνά του, ώστε να πιέσει τους "ερυθρόλευκους" πράγμα που δημιούργησε κάποιους χώρους. Στο 18' ο Ελ Αραμπί είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, μετά από σέντρα στην μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του θα μπλοκάρει ο Λοντίγκιν. Τρία λεπτά μετά οι Πειραιώτες θα φτάσουν μια… ανάσα από το 1-0. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ του ΠΑΣ, με τον τελευταίο να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι.

Ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να κερδίσει πέναλτι στο 25', όταν ο Μπρούμα θα μπει στην περιοχή και θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα χτυπήσει στο τεντωμένο χέρι του Πεέρσμαν, σε μια φάση που έμοιαζε με εκείνο που είχαν κερδίσει οι Γιαννιώτες στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί που θα νικήσει τον Λοντίγκιν και θα κάνει το 1-0. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν κι άλλο την άμυνα τους προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση και παρά το γεγονός ότι μπορούσαν να φτάσουν έξω από την περιοχή του Σα με άνεση, δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αυτό έδινε χώρο στους "ερυθρόλευκους" και στο 41' θα καταφέρουν αν κάνουν το 2-0 και πάλι με τον Μαροκινό. Ο Μπρούμα σούταρε με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Ελ Αραμπί, μετά από κόντρες, με τον τελευταίο με δικό του σουτ να νικάει τον Ρώσο τερματοφύλακα του ΠΑΣ και να δίνει… το εισιτήριο για τον τελικό στον Ολυμπιακό από πολύ νωρίς.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Πειραιώτες θα χάσουν μια τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το 3-0 και πάλι με τον Ελ Αραμπί. Στο 47' μετά από σέντρα και λάθος εκτίμηση του Λοντίγκιν ο Μαροκινός σούταρε αλλά ο Εραμούσπε έδιωξε σε κόρνερ πάνω στην γραμμή. Στο 50' ο ΠΑΣ θα καταφέρει να βάλει… φωτιά στην υπόθεση πρόκριση, καθώς ο Καρτάλης με ένα πολύ ωραίο σουτ θα αιφνιδιάσει τον Σα και θα κάνει το 2-1. Δύο λεπτά μετά από εκτέλεση κόρνερ οι Ηπειρώτες έφτασαν μια… ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα όμως να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι όμως θα απαντήσουν… άμεσα καθώς στο 55' μετά από πάσα του Ελ Αραμπί ο Μπρούμα από το ύψος του πέναλτι θα κάνει το 3-1, δίνοντας και πάλι απόσταση δύο τερμάτων για τους Πειραιώτες. Στο 64' και στο 66' ο Πορτογάλος έφτασε πολύ κοντά στο 4-1, όταν και τις δύο φορές βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν με την πρώτη να σουτάρει, ενώ την άλλη ο Ρώσος γκολκίπερ του είπε "όχι" αποκρούοντας με τα πόδια.

Οι Γιαννιώτες προσπαθούσαν και πάλι να βρουν μια καλή στιγμή και να… ξαναμπούν στον αγώνα, χωρίς όμως να δυσκολεύουν τον Σα, καθώς τις περισσότερες φορές το έκαναν με μακρινά σουτ. Στο 76' οι "ερυθρόλευκοι" βγήκαν και πάλι στην αντεπίθεση με τον Βαλμπουενά να βρίσκει τον Μασούρα που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά και πάλι ο Ρώσος γκολκίπερ θα μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι θα μείνουν με 10 παίκτες στο 89', όταν ο Χολέμπας θα δει δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποβληθεί. Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας διεκδικώντας το δεύτερο σερί νταμπλ.

Σκόρερ: 26', 41 Ελ Αραμπί, 55' Μπρούμα – 50' Καρτάλης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (71' Μπουχαλάκης), Εμβιλά (83' Σίλβα), Μπρούμα (71' Βαλμπουενά), Μασούρας (90+2' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83' Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Εραμούσπε (69' Λώλης), Πέερσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46' Κριζμάν), Παμλίδης (46' Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69' Κάργας).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags