Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Θα τιμωρείται η ΑΕΚ για το κλεμμένο πρωτάθλημα - Όχι και μεγάλη διαφορά του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό!
| 2021-04-30 11:30:00

Θα τιμωρείται η ΑΕΚ για το κλεμμένο πρωτάθλημα - Όχι και μεγάλη διαφορά του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Θα τιμωρείται η ΑΕΚ για το κλεμμένο πρωτάθλημα - Όχι και μεγάλη διαφορά του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό!

Ήρθε η ώρα να παίξει ο Δικέφαλος και με σοβαρό αντίπαλο. Το…κατόρθωμα να τους αγχώσει η Ένωση, η μεγάλη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και το κίνητρο του τελικού Κυπέλλου.

 

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Στην Ελλάδα κάποιοι το λένε μοίρα, οι πιο παλιοί το λένε... γραφτό, στο εξωτερικό χρησιμοποιούν περισσότερο τη λέξη κάρμα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν όλα αυτά, αλλά σίγουρα εκείνο το βράδυ της 11ης του Μάρτη του 2018 κάτι στο σύμπαν άλλαξε... Μια αόρατη δύναμη αποφάσισε ότι θα τιμωρήσει την ΑΕΚ για το κλεμμένο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ από τότε δεν έχει χάσει από τους «κιτρινόμαυρους» και καταφέρνει να παίρνει αποτέλεσμα με κάθε πιθανό τρόπο. Θες το φάουλ οβίδα του Βιεϊρίνια στον τελικό; Το ψαλιδάκι του Άκπομ επίσης στον τελικό; Το απίστευτο Buzzer Beater του Μουργκ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό; Τη μαγική λόμπα του Αντρίγια; Όλα συντελούν πως οι «κιτρινόμαυροι» θα τιμωρούνται για το αμάρτημα τους να κλέψουν το πρωτάθλημα από τον Δικέφαλο. 

Η αλήθεια είναι πως ο αγώνας της Τούμπας δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Οι «ασπρόμαυροι» είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και το γεγονός πως κατάφεραν να δεχθούν και γκολ και να αγχωθούν έστω και 20 λεπτά είναι... κατόρθωμα. Οι αλλαγές του Γκαρσία, η κλάση του Μπάμπα, το... φονικό ένστικτο του Κρμέντσικ και η απίστευτη ποιότητα και οξυδέρκεια του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν αρκετά για να φέρουν την πρόκριση στον Δικέφαλο.

Η αλήθεια είναι πως ο οργανισμός ΠΑΟΚ χρειαζόταν αυτή την πρόκριση. Μετά από τόσα απανωτά χτυπήματα που δέχθηκε αυτή η πρόκριση ήταν μια δόση χαμόγελου που όλοι την είχαν ανάγκη. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, οι «ασπρόμαυροι» ακόμα δεν πέτυχαν τίποτα. Το γεγονός πως είναι στον τελικό, δε σημαίνει πως κατέκτησαν και το τρόπαιο.

Το σύνολο του Γκαρσία για πρώτη φορά στο φετινό Κύπελλο θα κοντραριστεί με έναν... σοβαρό αντίπαλο, αφού χωρίς να θέλω να προσβάλλω τις ομάδες που απέκλεισε ο Δικέφαλος δεν είναι ότι τον δυσκόλεψαν κιόλας ή ότι είχαν τρομερή ποιότητα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο κίνητρο στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Αρχικά θέλει το τρόπαιο για να σώσει όσο σώζεται τη φετινή χρονιά, ενώ επίσης θέλει να αποδείξει ότι η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, αλλά πως ο ίδιος έβγαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του τη φετινή σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση ματ ο Γκαρσία, το έχει πάρει χαμπάρι ο Χιμένεθ - Τους εξέθεσε ο... Τόργκελε και ο κοντοπ@@ος!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags