Facebook Pixel ΑΕΚ: Ξεκάθαρο πλάνο από Μελισσανίδη - Δεν... κάνουν για την ΑΕΚ - Να ξεριζωθεί αυτή η νοοτροπία!
| 2021-05-17 13:15:00

Ξεκάθαρο πλάνο από Μελισσανίδη - Δεν... κάνουν για την ΑΕΚ - Να ξεριζωθεί αυτή η νοοτροπία!

Sportdog Team
Ξεκάθαρο πλάνο από Μελισσανίδη - Δεν... κάνουν για την ΑΕΚ - Να ξεριζωθεί αυτή η νοοτροπία!

Ο πάτος που έπιασε η Ένωση και η επόμενη μέρα. Ο μεγάλος κίνδυνος να... καούν και ποδοσφαιριστές που αξίζουν και η ανάγκη να έρθει ένας προπονητής που θα αλλάξει τα αποδυτήρια. Ο Σταύρος Καζαντζόγλου σβήνει όσα συνέβησαν φέτος για την ΑΕΚ και κοίτα την ελπίδα για το μέλλον.

ΑΕΚ: Φινάλε μιας απόλυτα απογοητευτικής σεζόν. Οπου και να δεις, θα σταθείς μόνο σε αρνητικά ρεκόρ και σε απογοητευτικές καταστάσεις που προκαλούν θλίψη. Σε εικόνες που δεν θυμίζουν σε τίποτα την κανονική ΑΕΚ. Εκλεισε η χρονιά στο- 30 από τον Ολυμπιακό στην βαθμολογική κατάταξη. Υπάρχουν ελάχιστα ματς που έχεις να θυμάσαι. Οφείλω να παραδεχτώ, πως στο τελευταίο ματς της ΑΕΚ με τον Αρη, δυσκολευόμουν πάρα πολύ να το παρακολουθήσω και αν δεν είχα την επαγγελματική υποχρέωση, ίσως να επέλεγα κάτι διαφορετικό για εκείνο το δίωρο.

Αυτή η ΑΕΚ, όπως τη μάθαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έστω και με πολύ βίαιο τρόπο έκλεισε τον κύκλο της. Ενας κύκλος που περιλαμβάνει πολύ όμορφες στιγμές, αλλά και πολύ μεγάλη φθορά στο φινάλε. Ετσι συμβαίνει σε κάθε κύκλο. Κάποια στιγμή φτάνεις στην κορύφωση και κάποια στιγμή φτάνεις στον πάτο. Ας ελπίσουμε, πως όσα είδαμε φέτος συνιστούν τον πάτο για το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει το πράγμα σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική ΑΕΚ.

Η πρόθεση για την ανάκαμψη και τη δημιουργία μιας νέας ομάδας από την αρχή, μια ομάδα που θα μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό που απασχολεί και εμένα, αλλά και εκτιμώ ακόμα πολύ κόσμο και αφορά το κατά πόσον όλα αυτά τα οποία πιστεύουμε, όλα αυτά τα οποία βλέπουμε και καταγράφουμε ως πρόθεση, θα γίνουν και πράξεις. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται δύο βασικά ζητήματα.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική. Ατομα που θα αναλαμβάνουν το βάρος της ευθύνης και πού θα είναι σωστά καταρτισμένοι, ώστε να κάνουν τις κατάλληλες αξιολογήσεις και να οδηγήσουν σε σωστές επιλογές. Η δεύτερη σημαντική παράμετρος που πρέπει να υπάρχει, αφορά το οικονομικό. Ωστόσο, όσο και αν υπάρχουν γκρίνιες και δυσαρέσκεια σε αρκετές περιπτώσεις για τις συνθήκες, το οικονομικό είναι λυμένο.

Υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, υπάρχουν τρόποι να προχωρά η ομάδα κάθε χρόνο και ψηλότερα. Οπως συμβαίνει σταθερά ανοδικά τα τελευταία χρόνια και δίνονται σημαντικά ποσά για μεταγραφές, για τη συνολική ενίσχυση της ομάδας, αλλά και για αποδεσμεύσεις. Αυτό θα γίνει πιστεύω και φέτος και δεν πρόκειται να υπάρξει πισωγύρισμα. Αλλά το θέμα είναι πώς θα γίνει. Πώς θα καταβληθούν τα χρήματα, πώς θα γίνουν σωστές αξιολογήσεις, πως η ΑΕΚ δεν θα πετάξει τίποτα στον κάλαθο των αχρήστων, όπως συνέβη εν τέλει με κάποιες από τις επιλογές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτά είναι στοιχεία που πιστεύω πως θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν κυρίως έπειτα από την αυριανή συζήτηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Διότι, μπορεί από σήμερα να αρχίζει να κινείται το πράγμα και να υπάρχουν κάποιες άμεσες κινήσεις που αφορούν το υλικό της ΑΕΚ, αλλά τα σημαντικά, αυτά από τα οποία περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να προκύψει και πώς μπορεί η ΑΕΚ να εξελιχθεί σε μία κανονική ομάδα, θα αρχίσουν να καταγράφονται από τα όσα θα πει ο Μελισσανίδης.

Να πω την αλήθεια, με βάση το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, δεν περιμένω ανακοινώσεις και δεδομένες αποφάσεις για το μέλλον. Αυτό το οποίο μπορώ να προσδοκώ σε αυτή τη διαδικασία είναι να δω τη βούληση του Μελισσανίδη να προχωρήσει το πράγμα μέχρι το φινάλε. Να δω την αποφασιστικότητα και τον τρόπο για να πάει την ΑΕΚ παραπέρα. Φαντάζει πολύ οξύμωρο στα δικά μου μάτια, πως η ΑΕΚ έφτασε να είναι ποτισμένη με λουζερίστικη νοοτροπία, όταν διοικείται από τον άνθρωπο που είναι γεννημένος νικητής όπως είναι ο Μελισσανίδης.

Η νοοτροπία, η πίστη στη νίκη και στην κατάκτηση στόχων είναι ένα στοιχείο που λείπει πάρα πολύ από την ΑΕΚ των τελευταίων ετών, όπως έχουμε διαπιστώσει άπαντες. Και είναι ακόμα ένα σημείο, το οποίο πρέπει να ξεριζωθεί και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την ενίσχυση ποιότητας και προσωπικότητας μέσα στο ρόστερ, αλλά και με έναν προπονητή που θα χτίσει διαφορετικά τη δυναμική και την ψυχολογία της ομάδας από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

Αλλά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με βάση ένα σχέδιο, το οποίο θα χαραχτεί από τη διοίκηση και αναμένω να μας το κάνει ξεκάθαρο αύριο κιόλας ο Μελισσανίδης. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να κρατήσεις από τη φετινή σεζόν. Ισως να μην υπάρχει και τίποτα. Το μόνο που θα έλπιζα είναι να μην καούν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά και στην αξιολόγηση και στη γενική ανάγκη να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι έκλεισαν τον κύκλο τους ή δεν κάνουν για το επίπεδο της ΑΕΚ.

Να χαθούν και παίκτες, οι οποίοι υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι στη λειτουργία της ομάδας. Ες αύριον τα σπουδαία. Περιμένω πώς η αυριανή μέρα θα είναι ορόσημο που θα καθορίσει πώς θα είναι η ΑΕΚ τη νέα περίοδο και αν πραγματικά μπορεί να δώσει μεγάλες επιτυχίες. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει πυξίδα, για να μην πηγαίνει στο άγνωστο με μόνη βάρκα την ελπίδα και ο «καπετάνιος» είναι αυτός που θα πρέπει να ορίσει τις συντεταγμένες.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έπεσε "ρουκέτα" Μελισσανίδη - Πρόταση σε προπονητή-έκπληξη - Ήταν σπουδαίος επιθετικός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags