Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ευθύνη (και) Μαρτίνς το χαμένο Κύπελλο - Ο πρώτος που φεύγει... απόψε - "Φωνάζει" για μεταγραφή
| 2021-05-22 23:48:00

Ευθύνη (και) Μαρτίνς το χαμένο Κύπελλο - Ο πρώτος που φεύγει... απόψε - "Φωνάζει" για μεταγραφή

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ευθύνη (και) Μαρτίνς το χαμένο Κύπελλο - Ο πρώτος που φεύγει... απόψε - "Φωνάζει" για μεταγραφή

Οι τραγικοί της βραδιάς, οι φωνές σε Φορτούνη και ο τυχερός Γκαρσία. Πώς και γιατί έχασε την δεύτερη κούπα ο Ολυμπιακός, οι ευθύνες του Πορτογάλου κόουτς και το 45λεπτο τρόμου για τον προπονητή του Δικεφάλου.

Ο Ολυμπιακός έχασε έναν τελικό, ένα Κύπελλο και μία τεράστια ευκαιρία να γράψει ιστορία κάνοντας δύο συνεχόμενα double. Μπορεί στο Λιμάνι να έχουν πανηγυρίσει πριν μερικές ημέρες την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο ο χαμένος τελικός προφανώς και… χαλάει το φινάλε της χρονιάς. Ωστόσο, μπορεί παράλληλα να δείχνει και τον δρόμο για τη συνέχεια. Ίσως η εικόνα κάποιων παικτών, η ήττα από την ομάδα που θα προσπαθήσει την επόμενη σεζόν να του κλέψει τα πρωτεία και παράλληλα τα λάθη του Πέδρο Μαρτίς, να αποτελέσουν οδηγό για τις κινήσεις του καλοκαιριού.

Οι Πειραιώτες έχασαν το δεύτερο τρόπαιο της χρονιάς, καθώς εμφανίστηκαν (και δικαιολογημένα) χωρίς τη… δίψα και το πάθος του αντιπάλου τους. Βέβαια, όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κατάλαβαν πως θα χάσουν την κούπα, πείσμωσαν και προσπάθησαν να παίξουν μπάλα. Το έκαναν για περίπου 15 με 20 λεπτά και έδειξαν πως είναι καλύτερη ομάδα. Η εικόνα του Δικεφάλου μετά το 1-1 να παίζει στο μισό γήπεδο και να διώχνει την μπάλα με κάθε τρόπο, δεν τιμάει τους Κυπελλούχους. Ωστόσο, οι «Ερυθρόλευκοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους, κλάταραν γρήγορα και στη συνέχεια δεν κατάλαβαν ποτέ τι συνέβη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Βέβαια, όλα θα ήταν διαφορετικά, αν οι «μονάδες» του Ολυμπιακού ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Για παράδειγμα ο Ελ Αραμπί δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που αποθεώνει όλη η Ελλάδα εδώ και δύο χρονιά, ο Μπουχαλάκης ήταν μετριότατος, ο Σεμέδο βρέθηκε σε τραγική βραδιά, ενώ οι μόνοι που προσπάθησαν ήταν οι Καμαρά, Μασούρας και Φορτούνης. Ο τελευταίος μάλιστα, λίγο έλειψε να γυρίσει τον τελικό μόνος του, όμως για κάποιο περίεργο λόγο… έσβησε πολύ γρήγορα. Αδίκως ο προπονητής του φώναζε να πάρει μπάλα και πρωτοβουλίες, όμως αυτός με εξαίρεση μία – δύο κούρσες με την μπάλα, μετά το 70’ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Απογοήτευση!

Ωστόσο, χειρότερος του Έλληνα άσου και με τεράστια διαφορά, ήταν ο Μπρούμα που έπαιξε ένα 45λεπτο. Το τελευταίο του στην Ελλάδα. Παρότι πήρε την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός, την άφησε να πάει χαμένη, πετώντας την στον κάλαθο των αχρήστων, με μια άκρως αναιμική εμφάνιση, η οποία πιθανότατα θα είναι και η τελευταία του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές θέλουν παίκτες που να είναι συγκεντρωμένοι στο 101% σε κάθε ματς και ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν δείχνει ότι… αξίζει τα 5 εκατ. ευρώ της ρήτρας, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια σε κάνει να απορείς γιατί κάποια ομάδα αξιώνει αυτό το ποσό για τη μεταγραφή του.

Στον τελικό όμως, φέρει τεράστιες ευθύνες και ο Πέδρο Μαρτίνς. Όχι τόσο γιατί δεν κατάφερε να έχει τους παίκτες του στο 100%. Αυτό θα ήταν παράλογο να το απαιτήσει κάποιος. Άλλωστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στου Ρέντη για να τους… εμψυχώσει πριν μερικές και η αλήθεια είναι πως οι παίκτες προσπάθησαν, αλλά οι περισσότεροι βρέθηκαν σε κάκιστη βραδιά. Με αυτό που συμβαίνει για παράδειγμα στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Κρμέντσικ, μοιάζει… ανέκδοτο να ζητάει κάποιος 20 εκατομμύρια για τον Ρούμπεν Σεμέδο. Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν μπορεί να κριθεί για μία τραγική βραδιά, που έπαιζε χωρίς κάποιον στόπερ δίπλα του.

Ο Μαρτίνς ρίσκαρε, έβαλε τον Παπασταθόπουλο και τον έχασε γρήγορα. Επίσης, ρίσκαρε και επέμενε να παίξει ξανά με τρία στόπερ, αλλά δεν του βγήκε. Πρόκειται για ένα σύστημα που δουλεύει συνεχώς εδώ και καιρό, όμως η αλήθεια πως τον έχει βοηθήσει ελάχιστα. Κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, τα ματς του έκατσαν και τα γκολ… ήρθαν βροχή, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν το σύστημα με τους τρεις στόπερ μπορεί να γίνει «μόνιμο» του χρόνου. Κι αν επιμένει ο Πορτογάλος, θα πρέπει να επιμείνει να αποκτηθεί τουλάχιστον άλλος ένας σπουδαίος κεντρικός αμυντικός.

Παρόλα αυτά, ο Πορτογάλος κόουτς θα μπορούσε να είχε… γλιτώσει την ήττα στο ΟΑΚΑ ή έστω να το έχανε στην παράταση ή στα πέναλτι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ρίσκαρε υπερβολικά, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να χάνει δύο τετ α τετ και να μην αλλάζει το παραμικρό. Δεν έκανε έστω μία εσωτερική αλλαγή στα μετόπισθεν για τα τελευταία λεπτά, ώστε να πάει το ματς στον έξτρα χρόνο. Περίμενε την παράταση, αλλά τελικά περίμενε το γκολ!

ΥΓ. Ο Πάμπλο Γκαρσία τα έζησε όλα μέσα σε 45 λεπτά. Αν έχανε αυτό το Κύπελλο, με την εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, μοιάζει απίθανο να επέστρεφε και στη Θεσσαλονίκη. Ο Δικέφαλος έμοιαζε τρομαγμένος, χαμένος και υπερβολικά αγχωμένος. Ξέχασε μέχρι και αλλαγές να κάνει, όμως αφού το βγήκε ο Κρμέντσικ, βγήκε πρώτος μάγκας και πήρε την… ταυτότητα του Μαρτίνς. Συμβόλαιο για του χρόνου όμως πήρε;
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάκιστο ματς από Σεμέδο, δεν ήταν… Ελ Αραμπί αυτός - Χειρότερος του Ολυμπιακού με διαφορά ο…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags