Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η απόφαση Φορτούνη για το πώς θέλει να τον θυμούνται - "Πίσω" από Ελ Αραμπί - Θα γυρίσει διακόπτη;
| 2021-06-22 20:19:00

Η απόφαση Φορτούνη για το πώς θέλει να τον θυμούνται - "Πίσω" από Ελ Αραμπί - Θα γυρίσει διακόπτη;

Sportdog Team
Η απόφαση Φορτούνη για το πώς θέλει να τον θυμούνται - "Πίσω" από Ελ Αραμπί - Θα γυρίσει διακόπτη;

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε τα δύο τελευταία χρόνια χωρίς τον Κώστα. Αυτό το καλοκαίρι ας είναι, επιτέλους, το καλοκαίρι που θα γυρίσει οριστικά τον... διακόπτη ο Φορτούνης και θα αναγκάσει τον Μαρτίνς να αρχίζει και να τελειώνει τις 11άδες του μ'εκείνον.

Ολυμπιακός: Κώστας Φορτούνης. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή. Είναι ο πιο ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής δίχως αμφιβολία. Αν είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος «σηκώνει» συζήτηση.

Κορυφαίος είναι κάποιος που δεν έχει, απαραίτητα, περισσότερο ταλέντο / ποιότητα αλλά έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην ομάδα του. Αυτός δίχως τον οποίο δεν... ζει το σύνολο. Είναι αυτός με τον οποίο αρχίζει και τελειώνει η 11άδα. Κι αυτός ο εκπληκτικός Ολυμπιακός της τελευταίας διετίας ΟΥΤΕ άρχιζε ΟΥΤΕ τέλειωνε την 11άδα του με τον Κώστα Φορτούνη. Έζησε και θριάμβευσε χωρίς τον Κώστα Φορτούνη. Όπως πέρυσι στο διπλό-τίτλου της Τούμπας ή την πρόκριση-έπος επί της Άρσεναλ.

Σε λίγο καιρό, στις 16 Οκτώβρη, ο Κώστας γίνεται 29 ετών! Νομίζω έφτασε η στιγμή αυτός ο υπερ-ταλαντούχος παίκτης να πάρει μια τελική απόφαση. Να αποφασίσει πως θέλει να τον θυμούνται. Του αρκεί το «σπάνιο ταλέντο που δεν ζόρισε τον εαυτό του ώστε να διαπιστώσει πόσο ψηλά είναι το ταβάνι του»; Η δική μου αίσθηση, τουλάχιστον, αυτή ακριβώς είναι.



Χάζευα τα στατιστικά τρεξιμάτων του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ και αναρωτιόμουν πως γίνεται ένα 29χρονο παιδί όπως ο Κώστας να έχει πιο αργά σπριντ από τον 34χρονο Ελ Αραμπί και τον 37χρονο Χολέμπας; Στα 30.6 χλμ. έφτασε ο «Φόρτου» ενώ ο Μαροκινός στα 31.5 και ο Ελληνογερμανός στα 30.8. Και δεν είναι μόνο αυτοί.

Σε λίγες μέρες ο ηγέτης της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, κλείνει τα 30 έτη και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε τα 32.8 χλμ. Τον Αύγουστο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου γίνεται 33 ετών και η δική του ταχύτητα ήταν 31.3 παρά το ύψος του. Στα 31.7 έφτασε ο 36χρονος Χεσους Νάβας (Σεβίλλη), στα 31 χλμ. ο 37χρονος στόπερ Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), στα 31.3 χλμ. ο 36χρονος, Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ), στα 30,8 χλμ, ο 35χρονος Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ).

Όλοι αυτοί παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο επειδή είναι οι πρώτοι που έχουν απαιτήσεις από τους εαυτούς τους. Δεν αρκούνται με το μέτριο, το λίγο ή το λίαν καλώς. Θέλουν να... τρυπάνε διαρκώς το «ταβάνι» τους. Και όλα αρχίζουν και τελειώνουν από τις προπονήσεις. «Λιώνουν» στις προπονήσεις. Πηγαίνουν πρώτοι, φεύγουν τελευταίοι. Δε χρειάζεται να στο πει κανείς, το βλέπεις στο γήπεδο. Το λένε τα επίσημα στατιστικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το λέει η πορεία τους.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ας είναι, επιτέλους, το καλοκαίρι που θα γυρίσει οριστικά τον... διακόπτη ο Φορτούνης και θα αναγκάσει τον Μαρτίνς να αρχίζει και να τελειώνει τις 11άδες του μ'εκείνον. Γιατί δε μπορεί να είναι τυχαίο ότι, στο παρελθόν, άφησαν στον πάγκο τον Κώστα και οι Πάουλο Μπέντο, Μάρκο Σίλβα αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν έμεναν ικανοποιημένοι από την προσπάθειά του στις προπονήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βρήκε... Ρενάτο Σάντσες ο Ολυμπιακός - Μείγμα Καμαρά-Εμβιλά" - "Πλακώθηκε" με τον προπονητή του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags