Facebook Pixel Μποέμιανς - ΠΑΟΚ: Κλόουν ο Πασχαλάκης - Δεν είναι παιδάκι ο Ραζβάν - Τηγανόψωμο ο Μπίσεσβαρ, κοιμόταν ο Ολιβέιρα
Ποδόσφαιρο
| 2021-08-04 00:33:00

Κλόουν ο Πασχαλάκης - Δεν είναι παιδάκι ο Ραζβάν - Τηγανόψωμο ο Μπίσεσβαρ, κοιμόταν ο Ολιβέιρα

Sportdog Team
Κλόουν ο Πασχαλάκης - Δεν είναι παιδάκι ο Ραζβάν - Τηγανόψωμο ο Μπίσεσβαρ, κοιμόταν ο Ολιβέιρα

Μήπως το έχει για γούρι ο Λουτσέσκου; Ποιον θα κάνει ποδοσφαιριστή στα... γεράματα ο Ρουμάνος. Το μυαλό... πουρέ ο Καγκάβα, παριστάνει τον γκολκίπερ ο Πασχαλάκης. Έτσι καταστρέφεται ο Τζόλης.

Δεν ξέρω ρε φίλε, μήπως το κάνει για γούρι ο Λουτσέσκου. Αν θυμάστε καλά και στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ, σκατά τα είχε κάνει στην αρχή και κινδύνευε με απόλυση ώσπου το γύρισε με την Ξάνθη και το άλλαξε το κλίμα και πήρε μπροστά η ομάδα και τα σήκωσε τα κύπελλα όλα και έγινε ήρωας ο Ρατσβάν στις ασπρόμαυρες συνειδήσεις.

Ναι, μπορεί να το κάνει για γούρι…

Μπορεί ακόμη να πιστεύει ότι τώρα στα γεράματα θα κάνει ποδοσφαιριστή τον Εσίτι. Παραθέτω απόσπασμα συνεντεύξεώς του για να μη με λέτε μαλάκα:

«Υπάρχει ένας παίκτης, που το παραδέχομαι, δεν ήταν κομμάτι της φιλοσοφίας μου. Ο Άντερσον Εσίτι. Όλο αυτό το διάστημα με έχει εντυπωσιάσει η διάθεση του να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του. Στο πρόσωπο του έχω δει τεράστια βελτίωση, είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα χρειαστούμε ως ομάδα. Το κυριότερο είναι ότι δείχνει μεγάλη θέληση να παίζει σύμφωνα μ’ αυτό που θέλουμε να παίζουμε ως ομάδας και μας δίνει επιπλέον επιλογές».

Στο πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, που μετρούσα, όλες οι πάσες του Εσίτι ήταν προς τα πίσω, εκτός μίας που ήταν προς τα εμπρός και κατέληξε σε αντίπαλο. Στατιστικά αν το δει κανείς, είχε εννιά στις δέκα σωστές πάσες, αλλά η πουτάνα η στατιστική λέει τα πιο γλυκά ψέματα του κόσμου. Γιατί ο Εσίτι καθυστερούσε όσο τίποτε την ανάπτυξη της ομάδας του. Και μπορεί να ανέκοψε δυο-τρεις επιθέσεις των αντιπάλων, αλλά αυτή είναι η μισή δουλειά του μοντέρνου εξαριού. Η άλλη μισή είναι η ανάπτυξη. Κι αυτή δεν θα την μάθει ποτέ…

Ας φύγουμε όμως από τον αγαπημένο άμπαλο και ας πάμε στο γιατί κατάφερε (ναι, κατάφερε!) να χάσει ο ΠΑΟΚ. Σε μια φράση μέσα για να μη χαωνόμαστε:

Ο Δικέφαλος ήταν πιο ποιοτικός, η Μποχίμιαν ήταν πιο γρήγορη!

Και στη μπάλα του εικοστού πρώτου αιώνα, η ταχύτητα μετράει πάνω απ’ όλα. Δεν πα’ να είσαι τεχνίτης φουλ, δεν πα’ να παίζεις  ποδόσφαιρο στραγγαλισμού του αντιπάλου (το αγαπημένο του Λουτσέσκου!), δεν πα’ να διαθέτεις εμπειρία μεγάλη και χιλιόμετρα στα πόδια σου;

Πλέον δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά, γιατί ζούμε στην εποχή όπου μετράει πολύ περισσότερο η αθλητική ικανότητα των παιχτών, η έκρηξή τους, η σπιρτάδα τους, η φούρια τους. Που σε αναγκάζουν να κάνεις τσαφ (βλέπε Μιχαηλίδης), που σε αναγκάζουν να τρέχεις, να κυνηγάς και να βρίσκεσαι διαρκώς εκτός θέσης (βλέπε Βαρέλα), που σε αναγκάζουν να μοιάζεις με πρωταγωνιστή του Τζορτζ Ρομέρο (βλέπε Ελ Καντουρί), που σου κάνουν το μυαλό πουρέ και μπουρδουκλώνεσαι όλη την ώρα (βλέπε Καγκάβα), που σε τρομάζουν και το ρίχνεις στις πισωπεταλιές (βλέπε Σβαμπ). Για να μην μιλήσω γι’ αυτόν τον κλόουν που παριστάνει τον γκολκήπερ και σαν αυγό ρούφηξε, σαν κοτομπουκιά κατάπιε το σουτ του Κόουτ από εικοσιπέντε μέτρα…

Μιας και μιλάμε όμως για τον Κόουτ, να ενημερώσω ότι έριξα μια ματιά στο Transfermarkt και είδα πως στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου κοστίζει βαριά βαριά 80 χιλιάδες ευρώ. Κι από κοντά αυτός ο Τάλμποτ, που έπιανε τα άπιαστα σήμερα και τον κοστολογούν στα πενήντα χιλιάρικα. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά υπάρχουν πελάτες του Πόρτο Καρράς που χώνουν περισσότερα σε μια νύχτα στο Casino Meliton. Για να μην πω σε μια μπιλιά!

Στο δια ταύτα όμως. Στο δια ταύτα, δεν είναι κάνα παιδάκι ο Λουτσέσκου και όσα είδαμε εμείς τα είδε κι αυτός. Αναμένω διορθωτικές κινήσεις στη ρεβάνς, αλλά και στο πρωτάθλημα. Θα τη στρώσει την ομάδα και θα τη φέρει εκεί που θέλει. Το θέμα, όμως, είναι να μη χαθεί η Ευρώπη, γιατί το πλήγμα στο πρεστίζ (και στο πορτοφόλι…) του συλλόγου δεν θα είναι διόλου αμελητέο. Θα τα καταφέρει ως τις δώδεκα του μηνού ο Ρατσβάν να βάλει τάξη; Του το εύχομαι για το καλό της ποδοσφαιρικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ranking, αλλά δεν είμαι και απολύτως σίγουρος.

Υ.Γ. 1: Το άγχος του Τζόλη φαίνεται απ' το φεγγάρι πια. Ας τον παραχωρήσουν ατάκα κι επί τόπου ή ας του ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα πάει πουθενά. Με τα ήξεις αφίξεις, καταστρέφεται το παιδί.

Υ.Γ. 2: Και μπαίνει ο Μπίσεσβαρ που είναι ο ορισμός του τηγανόψωμου και ανεβαίνει μια πίστα ο ΠΑΟΚ. Μας λέει κάτι αυτό;

Υ.Γ. 3: Τον πάτο του έσκισε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολιβέιρα και προκοπή δεν είδε. Στο δεύτερο κοιμότανε κι έβαλε γκολ. Shooter’s touch, που λένε και οι Αμερικανοί στα ζάρια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags