Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Πολλά "εγκλήματα" και τιμωρία - Λάθη Μαρτίνς, απαράδεκτοι Σεμέδο και Μπα - Κίνδυνος... καταστροφής
| 2021-08-11 00:23:00

Πολλά "εγκλήματα" και τιμωρία - Λάθη Μαρτίνς, απαράδεκτοι Σεμέδο και Μπα - Κίνδυνος... καταστροφής!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Πολλά "εγκλήματα" και τιμωρία - Λάθη Μαρτίνς, απαράδεκτοι Σεμέδο και Μπα - Κίνδυνος... καταστροφής!

Πειράματα στον πάγκο, γκάφες και μεταγραφές που έλειψαν. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Λουντογκόρετς στα πέναλτι, καθώς τα ρίσκα προπονητή και διοίκησης δεν βγήκαν. Πολλά τα κενά και στο ρόστερ και είναι ξεκάθαρο πως καθυστέρησε η ενίσχυση. Μόνη δικαιολογία ο κορωνοϊός, αλλά η εικόνα στη Βουλγαρία δεν του αρμόζει.

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Πολύ σύντομα τέλειωσε το… ταξίδι του Ολυμπιακού στο Champions League, καθώς το εμπόδιο της Λουντογκόρετς αποδείχθηκε υψηλό. Οι Πειραιώτες ήταν κάκιστοι (χειρότεροι από το πρώτο παιχνίδι!) πήγαν το παιχνίδι στα πέναλτι παίζοντας άμυνα για παραπάνω από 60 λεπτά και δικαίως αποκλείστηκαν. Οι πρωταθλητές εμφανίστηκαν κατώτεροι στον τελικό και παρά τα πολλά προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν (προβλήματα από κορωνοϊό, αυτογκόλ και αποβολή Μπα) η εικόνα τους ήταν απογοητευτική και σε καμία περίπτωση δεν έπεισαν ότι άξιζαν να προκριθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Όσον αφορά το ματς στη Βουλγαρία, οι «Ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να προηγηθούν, όμως από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και από τα πρώτα της επανάληψης, ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτεροι. Στην πραγματικότητα δεν ήταν απλώς ανώτεροι, ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Το γύρισαν σε 2-1 με τον Σεμέδο να βάζει ένα… μαγικό αυτογκόλ (και στην ίδια φάση να καλύπτει τους επιθετικούς ξεχασμένος στην άμυνα μαζί με τον Μπα) και να συνεχίζει τις μετριότατες εμφανίσεις με πολλά και αστεία λάθη.

Βέβαια, χειρότερος και από τον Πορτογάλο στόπερ ήταν ο Ουσεϊνού Μπα, που απέδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι, πως είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, με διαφορά λίγων λεπτών. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που παίρνει για σκληρό τάκλιν στο κέντρο, με το ματς στο 2-2 είναι για… μείωση συμβολαίου. Και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ο νεαρός στόπερ είχε κάνει ακριβώς το ίδιο λάθος και πέρυσι στο παιχνίδι με την Άρσεναλ, αφήνοντας και πάλι την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Στο ποδόσφαιρο εκτός από ταλέντο, χρειάζεται και λογική στο παιχνίδι και ο Μπα είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν την έχει. Πρέπει κάποιος να του… τραβήξει το αυτό και άμεσα!

Από εκεί και πέρα, συνολικά η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν μετριότατη. Μόνο οι Τζολάκης, Ελ Αραμπί, Εμβιλά και Μασούρας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όμως ήταν φανερό πως οι άλλοι… δεν μπορούσαν. Οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ δεν ήταν κακοί, όμως ήταν φανερό πως απέναντι σε μία ομάδα που δεν ήταν φόβητρο, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε μία σωστή σέντρα.

Εκτός όμως από τους παίκτες, μεγάλες ευθύνες έχει και ο Πέδρο Μαρτίνς, που ίσως υπερκτίμησε τις ικανότητες των παικτών του, ενώ για ακόμα ένα ματς επέμεινε χωρίς να του βγει στο σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε στην ενδεκάδα τον Βρουσάι, που μπορεί να είχε τρεξίματα, όμως δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά, ενώ η είσοδος του Παπασταθόπουλου και όχι του Κουντέ στην επανάληψη (ασχέτως αν το γκολ ήρθε στην επόμενη φάση) αποδείχθηκε λανθασμένη. Μπορεί η εικόνα στα μετόπισθεν να βελτιώθηκε ελάχιστα, όμως ο Ολυμπιακός κόπηκε στα δύο και παίζοντας στη συνέχεια και με παίκτη λιγότερο, δεν μπορούσε ούτε να περάσει το κέντρο. Δεχόταν φάσεις συνεχώς από την πλευρά του Ανδρούτσου και κρατούσε την ισοπαλία με… ηρωισμούς.

Ο Πορτογάλος κόουτς δεν κατάφερε να έχει την ομάδα του στην κατάσταση που θα έπρεπε και μάλλον δικαιολογημένα, λόγω των πάρα πολλών απουσιών το προηγούμενο διάστημα από τον κορωνοϊό. Ο Ολυμπιακός χτυπήθηκε πάρα πολύ από τον ιό και το πλήρωσε πολύ ακριβά, καθώς ο αποψινός αποκλεισμός είναι σχεδόν καταστροφικός οικονομικά!

ΥΓ. Τραγική διαιτησία! Ίσως η χειρότερη που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκό ματς. Φανταστείτε να τον βλέπαμε στην Ελλάδα…

ΥΓ2. Μεγάλο λάθος Μαρτίνς που άφησε τον Μπα στο παιχνίδι με κίτρινη κάρτα. Την είχε πατήσει ξανά με τον νεαρό στόπερ και βλέποντας τον να ρισκάρει στο βροχερό τερέν, έπρεπε να τον τραβήξει στον πάγκο. Ο μικρός δεν έχει το… μυαλό να προσέχει και τους τιμώρησε όλους!

ΥΓ3. Τεράστια η ευθύνη της διοίκησης και του Πέδρο Μαρτίνς για τον αποκλεισμό. Αποφάσισαν να παίξουν στα προκριματικά με την περσινή ομάδα και δεν τους βγήκε. Καθυστέρησαν τις μεταγραφές και παρουσιάστηκαν στον… τελικό με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, χωρίς νέο εξτρέμ, χωρίς μπακ και με τον Κουντέ στον πάγκο. Ρίσκα μεγάλα που θα τα πληρώσει πολύ ακριβά.

ΥΓ4. Οι Ερυθρόλευκοι είπαν πρόωρο "αντίο" στο Champions League μετά την ήττα στα πέναλτι από τη Λουντογκόρετς, αλλά παρ' όλα έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ομάδα του Μαρτίνς θα προσπαθήσει να μπει στους ομίλους του Europa League μέσω των πλέι οφ κόντρα στη Σλόβαν. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα στην Μπρατισλάβα. Ο αντίπαλος είναι δύσκολος και επικίνδυνος, ενώ πριν δύο καλοκαίρια είχε αποκλείσει και τον ΠΑΟΚ. Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί, θα συνεχίσει στην Ευρώπη και το Conference League, όμως η οικονομική καταστροφή θα είναι πλέον τεράστια!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό κράξιμο Ολυμπιακών σε Μαρτίνς - "Ξεφτίλα, απόλυτη ευθύνη - Παίκτες χεσμ@νοι - Μεταγραφές"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags