Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πέντε μεταγραφές ο ΠΑΟΚ - Άλλον θέλει ο Λουτσέσκου, άλλον η διοίκηση - Φέρνει και αντι-Ολιβέιρα
| 2021-08-13 17:34:00

Πέντε μεταγραφές ο ΠΑΟΚ - Άλλον θέλει ο Λουτσέσκου, άλλον η διοίκηση - Φέρνει και αντι-Ολιβέιρα

του Μάνου Τσαλγατίδη
Πέντε μεταγραφές ο ΠΑΟΚ - Άλλον θέλει ο Λουτσέσκου, άλλον η διοίκηση - Φέρνει και αντι-Ολιβέιρα

Ποια είναι η πρώτη επιλογή του κόουτς και γιατί δεν προχωράει; Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη-πρόκριση του Δικεφάλου, για τη... γκαντεμιά του Πορτογάλου επιθετικού, αλλά και για την περίπτωση του αριστερού μπακ όπου προπονητής και διοίκηση έχουν... διαφορετική άποψη!

ΠΑΟΚ: Ούτε πανηγυρισμοί, ούτε διθύραμβοι, ούτε τίποτα. Ένα απλό χαμόγελο και πάμε παρακάτω. Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Μποέμιαν και προκρίθηκε στα Play Off του Conference League. Δηλαδή η ομάδα απλά έκανε τη δουλειά της και το αυτονόητο.

Αν κοιτάξουμε όμως τη γενική εικόνα και πάλι υπάρχουν θέματα που πρέπει να προβληματίζουν. Ξέρω πως είναι ακόμα νωρίς, πως αυτό ήταν μόλις το 2ο επίσημο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων», ωστόσο ο Δικέφαλος έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο πως ακόμα τουλάχιστον δεν έχει ένταση, δεν έχει... ενέργεια όταν ο αντίπαλος ανεβάζει το τέμπο και πάει το ματς στην ταχύτητα και τη δύναμη. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως εκτός από τη φάση στο τέλος, που ο εξτρεμ της Μποέμιαν μπροστά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα πλάγια ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Τέλος όμως το ματς με τη Μποέμιαν, the job done και πλέον ο Δικέφαλος πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Οι «ασπρόμαυροι» φωνάζουν για ενίσχυση. Η ομάδα χρειάζεται αριστερό μπακ (επειγόντως), δεκάρι, αριστερό εξτρέμ, για μένα θέλει ακόμα ένα χαφ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά πλέον και επιθετικό μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα.

Αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει η καθυστέρηση στο θέμα του αριστερού οπισθοφύλακα. Είναι σαφές πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου προτιμά τον Γιαν Μπορίλ της Σλάβια Πράγας. Γιατί ο ΠΑΟΚ να κάθεται να περιμένει πότε θα απαντήσει ο Μπάμπα στη πρόταση του Δικεφάλου. Δεν λέω πως ο προπονητής έχει κακή άποψη για τον Γκανέζο. Ίσα ίσα η άποψη του είναι καλή, αλλά αφού θεωρεί πως ο Τσέχος κουμπώνει περισσότερο στα θέλω του γιατί να συμβαίνει αυτό; Γιατί να μην αποκτηθεί απευθείας αυτός που ζητά ο προπονητής;

Ναι, γίνονται επαφές για εξτρέμ, αλλά η λογική δεν λέει πώς πριν πουλήσεις έναν (ειδικά αν το βλέπεις ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει αυτό) έχεις βρει κάποιον-κάποιους για να τον αντικαταστήσουν; Δεν λέω πως έπρεπε με το έφυγε ο Τζόλης να ερχόταν εξτρεμ, λέω ότι θα έπρεπε οι επαφές να είναι πιο προχωρημένες. 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θέλει ενίσχυση, όχι αναγκαία για να περάσει τη Ριέκα, αλλά για να μπορέσουν οι νέες μονάδες να ενσωματωθούν στην ομάδα και να καταλάβουν τα θέλω του προπονητή, έτσι ώστε το γκρουπ να ρολάρει πιο γρήγορα στην πορεία. Καταλαβαίνω πως το θέμα του Τζιοβίνκο είναι ρυθμιστής σε πολλά θέματα λόγω των πολλών εκατομμυρίων που θα δαπανηθούν, αλλά κάποια πράγματα ίσως θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο γρήγορα.

Τώρα για τον Νέλσον Ολιβέιρα τι να πει κανείς... Είναι αυτό που λέμε γκαντεμιά! Ο Πορτογάλος ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν και τελικά θα μείνει 4-6 μήνες εκτός μετά το 2ο επίσημο ματς του με τον ΠΑΟΚ, λόγω μερικής ρήξης του πρόσθιου χιαστού. Είναι ένα ΣΟΚ, που αναγκάζει τον Δικέφαλο να βρει στην αγορά να αναζητήσει παίκτη ίσως για την πιο πλήρη γραμμή του, αφού στην επίθεση είχε δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές με διαφορετικά στοιχεία, που μπορούσαν όμως να αγωνιστούν και δίπλα δίπλα, ενώ υπάρχει και ο Κούτσιας που σίγουρα θα πάρει κάποιες ευκαιρίες. Τι να πεις όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο...
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πρώτη μεταγραφή ΠΑΟΚ μετά την Μποέμιανς - Εξτρέμ-σαΐτα - Τον ήθελε ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags