Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Οι Πράσινοι χρειάζονται ενισχύσεις και ο Κώστας Γκόντζος δεν κρύβεται!
| 2021-08-16 14:25:00

Ομερτά στον Παναθηναϊκό - Με κιλά ο Βιγιαφάνιες, αδιάφορος ο Μακέντα - Πέντε μεταγραφές 11άδας!

του Κώστα Γκόντζου
Ομερτά στον Παναθηναϊκό - Με κιλά ο Βιγιαφάνιες, αδιάφορος ο Μακέντα - Πέντε μεταγραφές 11άδας!

Πού είδαν βελτίωση και δουλεμένη ομάδα; Σηκώνεις τα χέρια ψηλά! Ο Κώστας Γκόντζος χτυπάει "καμπανάκια" για το Τριφύλλι και όσα γράφονται και εξηγεί πως αν πιστέψουν στον σύλλογο αυτά που σερβίρουν, τότε και φέτος... θα είναι μια απ' τα ίδια. Πώς ακριβώς λοιπόν καταφέρνει η ομάδα να εμφανίζεται... βελτιωμένη συνολικά, όταν ο βασικός της κορμός εμφανίζεται ολοφάνερα χειρότερη από πέρυσι;

 

Παναθηναϊκός: Θεωρητικά από σήμερα και μετά το φιλικό με την Μίλαν, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την νέα σεζόν.

Θεωρητικά φυσικά.

Γιατί αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο τι και πως κουβεντιάζεται αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, θα νομίσει ότι συζητάμε για μια ομάδα που βρίσκεται στο τέλος μιας σεζόν και έχει μπροστά της ένα δίμηνο τουλάχιστον προετοιμασίας ώστε να καλύψει τα κενά της με μεταγραφές και να δουλέψει σαν ομάδα τις αδυναμίες με το υπάρχον ρόστερ.

Τώρα αν αυτό το παράδοξο αλλά πέρα για πέρα πραγματικό, φαίνεται σε όλους στον Παναθηναϊκό φυσιολογικό και δεν τρέχει τίποτα, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε για τι πράγμα και με ποιους ακριβώς μιλάμε.

Πολύ περισσότερο αν θεωρήσουμε ότι η "κρατούσα άποψη" για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή σαν ομάδα, αντανακλά και απηχεί και αυτό που πιστεύουν στον Παναθηναϊκό για την ομάδα τους.

Καθώς όπως διαβάζουμε μετά το φιλικό με την Μίλαν, ο Παναθηναϊκός δείχνει αυτή την στιγμή μια... καλοδουλεμένη ομάδα, μια ομάδα που ο Γιοβάνοβιτς την κάνει και πάλι... κανονικό Παναθηναϊκό, απλά έχει μερικές κενά μεσοεπιθετικά κυρίως και με... μπαράζ μεταγραφών μέχρι το τέλος Αυγούστου θα τα καλύψει και όλα καλά κι όλα ωραία.

Τώρα αν αυτό κατάλαβαν από τα φιλικά του Παναθηναϊκού και ειδικά απ' αυτό με την Μίλαν, τότε ή εμείς είδαμε... άλλα φιλικά και... άλλο παιχνίδι το Σάββατο το βράδυ, ή μιλάμε για... μαλωμένους με την μπάλα, ή μιλάμε για... μαλωμένους με τον Παναθηναϊκό σαν όνομα και ιστορία, ή συνεχίζεται το δούλεμα προς κάθε κατεύθυνση.

Κι αυτό γιατί το βασικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή, δεν είναι η ανάγκη ποσοτικής και ποιοτικής ενίσχυσης σε μεταγραφές, που βέβαια προφανώς και αν δεν γίνουν δεν έχει νόημα να συζητάμε περί στόχων και τα σχετικά και την φετινή σεζόν.

Το πρόβλημα είναι στην διαπίστωση ότι ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή εμφανίζεται σαν καλοδουλεμένη ομάδα και πολύ περισσότερο σαν... βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Και για να ξεκινήσουμε από το τελευταίο.

Πως ακριβώς μπορεί να είναι βελτιωμένη μια ομάδα σε σχέση με την εικόνα που είχε στην περσινή σεζόν, όταν αγωνίζεται με την ίδια σχεδόν ενδεκάδα και τέσσερα με πέντε βασικά της στελέχη είναι εμφανώς χειρότερα από πέρυσι;

Γιατί αυτό που είδαμε μέχρι στιγμής -και ειδικά στο φιλικό με την Μίλαν- είναι τα εξής από πλευράς παικτών ατομικά.

Ενα Βιγιαφάνες αλλού γι' αλλού με μπόλικα κιλάκια και χωρίς ούτε μια καλή ενέργεια σε ενενήντα λεπτά.

Ένα Μαουρίτσιο να τον λυπάσαι να τον βλέπεις καθώς δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος με την μπάλα και την έχανε διαρκώς μέσα από τα πόδια του.

Ένα Μακέντα εμφανώς ντεφορμέ στα όρια του αδιάφορου.

Ένα Χατζηγιοβάννη όχι μόνο στάσιμο, αλλά και με οπισθοχώρηση σε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά όπως η συμμετοχή του τουλάχιστον συνολικά στο παιχνίδι και η συνεισφορά του στην κάλυψη της πλευρά και του αντίστοιχου μπακ του.

Ένα Ρούμπεν  που εμφανέστατα δεν είναι αυτός που περιμέναμε και έχει άλλα χαρακτηριστικά απ' αυτά που πιστεύαμε, με αποτέλεσμα να "μαθαίνουμε" ότι ο Γιοβάνοβιτς θέλει... κι άλλη μεταγραφή για τα χαφ του.

Ένα Βέλεθ να μπερδεύεται σε κάθε βάση με τους συμπαίκτες του.

Κι ένα Διούδη να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο τέλος της σεζόν, προσδίδοντας ανασφάλεια αντί για σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ.

Πως ακριβώς λοιπόν καταφέρνει ο Παναθηναϊκός να εμφανίζεται... βελτιωμένος συνολικά σαν ομάδα, όταν ο βασικός του κορμός εμφανίζεται ολοφάνερα χειρότερος από πέρυσι;

Εκτός κι αν πούμε, ότι έχει γίνει δουλειά που... θα φανεί αργότερα και όλοι αυτοί κάποια στιγμή θα ξαναγίνουν όπως πέρυσι και ακόμα καλύτεροι.

Αυτό όμως είναι άλλο πράγμα, από το να λες πως ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ο Παναθηναϊκός είναι βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Από κει και πέρα, που ακριβώς στηρίζεται στο ότι ο Παναθηναϊκός είναι ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ μια καλοδουλεμενη ομαδα;

Σε ποιες γραμμές για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα είναι... καλοδουλεμένος;

Στο μεσοεπιθετικό και δημιουργικό κομμάτι στο οποίο έχουν σηκώσει όλοι τα χέρια και λένε επειγόντως μεταγραφές γιατί δεν πάει άλλο;

Μήπως στο κράτημα της μπάλας και στο μαρκάρισμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και όχι μόνο;

Αυτό είδαν δηλαδή στα μέχρι τώρα φιλικά του Παναθηναϊκού και αυτό είναι το συμπέρασμα μετά και από το φιλικό με τη  Μίλαν στο οποίο πανηγυρίζαμε στην Ομόνοια αν άλλαζαν πέντε πάσες οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ δεν υπάρχει φάση στην οποία να κράτησε την μπάλα για πάνω από τέσσερα-πέντε δευτερόλεπτα κάποιος παίκτης του;

Είδε κάποιος κάτι διαφορετικό και εγώ μάλλον είμαι... μίζερος και γκρίνιας και δεν το είδα;

Να μιλήσουμε για την άμυνα;

Ε εδώ πραγματικά θα πρέπει να έγινε... δουλειά.

Γιατί μόνο με... δουλειά στην προπόνηση, στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ δέχεσαι σε τρία κόρνερ ένα γκολ, ένα δοκάρι και ένα ακυρωμένο γκολ, ενώ μάλλον... δουλεμένο στην προπόνηση θα πρέπει να ήταν και το να σου φεύγει ξεμαρκάριστος και να βγαίνει τετ-α-τετ ο αντίπαλός σου ανάμεσα από τα στόπερ ΕΦΤΑ φορές σε ένα παιχνίδι και με τον ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ και πάλι καλά που δεν ήταν και στις εφτά φορές ο Ζιρού, ο οποίος όμως... πρόλαβε με τρεις φάσεις ΚΑΡΜΠΟΝ να κάνει δυο γκολ και ένα δοκάρι.

Πού λοιπόν και πως ακριβώς φάνηκε, ότι ο Παναθηναϊκός είναι βελτιωμένος και κυρίως... καλοδουλεμένος;

Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, ή στον μικρόκοσμο της επικοινωνιακής ομερτά  του Παναθηναϊκού μπορεί, στα φιλικά όμως που είδαμε μέχρι στιγμής σε καμία περίπτωση.

Συμπερασματικά.

Αν ο Παναθηναϊκός πιστέψει όσα λέγονται και γράφονται γι' αυτόν, ότι δηλαδή είναι μια χαρά, βελτιωμένος και καλοδουλεμένος σαν ομάδα, απλά θέλει κάποια ενίσχυση μεσοεπιθετικά και όλα θα φτιάξουν, τότε την έχει πατήσει για μια ακόμα σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός θέλει αυτή την στιγμή, όχι μόνο ΤΈΣΕΡΙΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ μεταγραφές ενδεκάδας και μάλιστα σχετικά έτοιμες ώστε να μην χρειαστεί κανάς μήνας και βάλε για να... ενσωματωθούν.

Θέλει ταυτόχρονα και στην ίδια σειρά προτεραιότητας ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗΣ να αλλάξει και να δουλέψει σκληρά πολλά πράγματα ακόμα στην ομάδα του, καθώς τίποτα μέχρι τώρα δεν δείχνει ότι θα είναι βελτιωμένος και κυρίως πιο καλά... δουλεμένος σε σχέση με τον Παναθηναϊκό της περασμένης σεζόν.

Αν πραγματικά θέλει να δει την αλήθεια και την πραγματικότητα όπως είναι και όπως εμφανίζεται μέσα στο γήπεδο.

Αν αντίθετα και σύμφωνα με τα... προηγούμενα, πιστέψει και ο ίδιος αυτά που σερβίρουν στον Παναθηναϊκό οι... άτυποι και κανονικοί επικοινωνιολόγοι του, τότε... τότε μια απ' τα ίδια και πολύ είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" στον Παναθηναϊκό μετά τη Μίλαν - Αυτούς διώχνει ο Γιοβάνοβιτς - Ανατροπή με Έλληνα άσο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags