Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ντροπή για τον Παναθηναϊκό - ’Εβγαλαν "στη σέντρα" τον Γιοβάνοβιτς - Περιμένουν με... εκατομμύρια!
| 2021-08-24 19:07:00

Ντροπή για τον Παναθηναϊκό - ’Εβγαλαν "στη σέντρα" τον Γιοβάνοβιτς - Περιμένουν με... εκατομμύρια!

του Κώστα Γκόντζου
Ντροπή για τον Παναθηναϊκό - ’Εβγαλαν "στη σέντρα" τον Γιοβάνοβιτς - Περιμένουν με... εκατομμύρια!

Ποιος παίκτης από αργός έγινε... γρήγορος μέσα σε ένα βράδυ και έρχεται Ελλάδα; Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την άρρωστη κατάσταση στο Τριφύλλι, για όσα απίθανα έχουν γίνει στη μεταγραφική περίοδο και για τους Πράσινους που περιμένουν με τα εκατομμύρια στο χέρι τον... ιδιότροπο Γιοβάνοβιτς!

Στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες, περίσσεψε εκτός από το θράσος και το ψέμα και η ξεδιαντροπιά.

Αυτό το... ντου που έγινε μετά το φιλικό με τον Παναιτωλικό στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν πραγματικά μια ακόμα απόδειξη του πόσο χαμηλά έχει πέσει το "σύστημα" που κάνει κουμάντο στον Παναθηναϊκό.

Ακόμα και άνθρωποι που μέχρι πριν λίγο, χτύπαγαν φιλικά την πλάτη του Γιοβάνοβιτς, ορκιζόντουσαν για την φοβερή δουλειά και τα αποτελέσματά της και εμφανιζόντουσαν σαν οπλαρχηγοί της υπεράσπισής του από οποιαδήποτε προσπάθεια να αποτολμήσει κάποιος να πει πως κάτι δεν πήγε καλά ή πως υπάρχουν αδυναμίες στην προετοιμασία που έγινε μέχρι τώρα, ξαφνικά τον έβγαλαν πρώτη γραμμή στην σέντρα και του φόρτωσαν αποκλειστικά όλη την ευθύνη.

Και προσέξτε να δείτε τον τραγέλαφο της ιστορίας.

Όχι την ευθύνη για την μέχρι τώρα εικόνα αυτής της ομάδας που έχει στα χέρια του και δουλεύει δύο μήνες και βάλε, αλλά την ευθύνη της... μη μεταγραφικής ενίσχυσης του Παναθηναϊκού.

Διαβάσαμε, είδαμε και ακούσαμε φοβερά και τρομερά πράγματα.

Πως ο Παναθηναϊκός σαν διοίκηση και μηχανισμός, είναι με ένα κάρο παιχταράδες στα χέρια εδώ και δυο μήνες, αλλά ο... ιδιότροπος Γιοβάνοβιτς... δεν τους θέλει και αρνείται να δώσει το οκ για να έρθουν στον Παναθηναϊκό.

Ότι η διοίκηση και ο μηχανισμός του Παναθηναϊκού, περιμένουν με τα... εκατομμύρια στο χέρι να τους πει ένα παίκτη ο Γιοβάνοβιτς, αλλά αυτός...δεν τους λέει κανένα και προτιμάει να μείνει με αυτούς που -όπως μας λένε εδώ και δύο μήνες οι ίδιοι- θέλει να διώξει.

Μέχρι και ειδικά πονήματα που μας εξηγούσαν "γιατί δεν φταίει ο Αλαφούζος αλλά ο Γιοβάνοβιτς για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό" επιστρατεύτηκαν, προκειμένου να πεισθούμε για το... αληθές του λόγου.

Είναι πραγματικά κρίμα.

Και είναι ντροπή για τον Παναθηναϊκό το πόσο χαμηλά τον έχουν ρίξει, εκτός από το αγωνιστικό και στο γενικότερο κομμάτι του, αυτό των αξιών, της λειτουργίας του και της ηθικής του.

Είναι εντελώς ανέντιμο αυτό που έγινε και που θα συνεχίσει να γίνεται από τον "επικοινωνιακό μηχανισμό" του Παναθηναϊκού, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δυστυχώς, εκτός απ' αυτούς που επισήμως... αμείβονται γι' αυτόν και εκείνους που πρόθυμα τον... ακολουθούν πιστά, περιφρονώντας βάναυσα και το μυαλό του μέσου οπαδού του Παναθηναϊκού αλλά και το ίδιο το όνομα και την υστεροφημία τους.

Φτάσαμε σε σημεία γελοιότητας ακόμα και στον τρόπο που σερβίρονται οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι στον κόσμο.

Καθώς μετά την επίμονη απαίτηση και από εδώ αλλά και από αλλού, να μας πουν επιτέλους που πήγαν τα περίφημα 15 εκατομμύρια που μας έλεγαν ότι θα ρίξει ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφές, οι μεταγραφικοί στόχοι άρχιζαν να παρουσιάζονται όχι με βάση το τι παίκτες είναι και ποια είναι τα προσόντα τους, αλλά με το... πόσο είναι το κόστος τους.

Αλλά ακόμα και σ' αυτό, ο τρόπος ήταν όχι απλά αστείος, αλλά εντελώς προσβλητικός για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Βλέπαμε την είδηση για την μεταγραφή του Λούντκβιστ του... αναπληρωματικού στην Χρόνιγκεν και αντί για το όνομα του παίκτη βλέπαμε ένα τεράστιο "κοντά στο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ" και από κάτω με πιο μικρά γράμματα το "η οψιόν αγοράς του".

Μέχρι και προαναγγελία μεταγραφής με τίτλο το... ποσό και όχι τον παίκτη είδαμε και συγκεκριμένα "χτυπάει ΕΠΤΑΨΗΦΙΟ εξτρέμ από την Αργεντινή ο Παναθηναϊκός".

Έτσι ακριβώς.

Χτυπάει... εφταψήφιο.

Και μιλάμε ότι αυτό το λένε στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Να εντυπωσιαστεί δηλαδή ο κόσμος μιας ομάδας, που δεκαετίες τώρα έχει δει ονόματα και ονοματάρες και κάτι τέτοια ποσά τα είχε σαν... ξεκίνημα για τους.... αναπληρωματικούς που έπαιρνε και οι ίδιοι τύποι τότε έβριζαν και μίλαγαν για,,. καβούρια.

Λες και  απευθυνόμαστε σε τίποτα... ιθαγενείς στην ζούγκλα, και τους  μοστράρουμε χάντρες και καθρεφτάκια για να τους πείσουμε να μας δεχθούν και να μας... αποδεχθούν σαν κατακτητές και... σωτήρες τους. 

Μια ματιά βέβαια στην... υποδοχή ακόμα και του "δικού τους" κόσμου στα όσα λένε, θα έπρεπε να τους πείσει πως αυτά που λένε είναι τόσο τραγικά ανεπαρκή, γελοία και ανέντιμα, αλλά φαίνεται πως πλέον μπήκαμε στην περίοδο που κανενός το αυτί δεν ιδρώνει και το "σκοπός αγιάζει τα μέσα" είναι πλέον το επίσημο δόγμα της όποιας παρουσίας και λειτουργίας τους εντός, δίπλα και γύρω από τον Παναθηναϊκό.

Καμία αντίρρηση φυσικά.

Μόνο κάποια στιγμή, ας μας πουν και ποιος είναι τελικά ο... σκοπός τους, που για χάρη του αξίζει να... αγιασθούν όλα αυτά τα ψέμματα και οι μούφες που σερβίρουν εδώ και χρόνια στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Το αποκορύφωμα;

Ξαφνικά και χωρίς κάποια εξήγηση, όλα... παραμερίστηκαν και ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται να... σαρώνει στο μεταγραφικό παζάρι.

Το ότι όλοι σχεδόν οι παίκτες που ακούγονται είναι της τάξης κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και απ' αυτούς που κατά κόρον έχουν γεμίσει τα ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης, του Παναιτωλικού και του Άρη τα τελευταία χρόνια, προφανώς μικρή σημασία έχει.

Αλλά και πάλι.

 Αν είχαν την στοιχειώδη εντιμότητα και το ελάχιστο αίσθημα ευθύνης σε σχέση με πόσα μας έλεγαν μέχρι τώρα, θα έπρεπε να μας εξηγήσουν.

Τι έγινε ξαφνικά, τι... άλλαξε και ο Παναθηναϊκός που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου τρεις μήνες τώρα μέσα σε δυο μέρες πήρε αμπάριζα και σαρώνει τα πάντα;

Τι τον εμπόδιζε για παράδειγμα να κάνει πριν μια, δυο τρεις και τέσσερις εβδομάδες τις κινήσεις που κάνει μέσα σε δυο μέρες;

Και ο Γιοβάνοβιτς;

Τι έγινε τελικά με τον Γιοβάνοβιτς;

Άλλαξε... χαρακτήρα μετά τα... καυτά άρθρα που τον εγκαλούσαν και τον έστηναν στον τοίχο γιατί δεν έδινε το οκ και ξαφνικά από... ιδιότροπος αποφάσισε να... δεχθεί να του κάνουν τις μεταγραφάρες που περίμεναν στο συρτάρι δυο μήνες τώρα;

Ή μήπως ο Γιοβάνοβιτς ξαφνικά από εκεί που δεν πρότεινε κανένα παίκτη και έμειναν οι άνθρωποι με τα εκατομμύρια στο χέρι μην ξέροντας που να τα πρωτοδώσουν, μέσα σε δυο μέρες βρήκε ανά την υφήλιο τρεις παικταράδες μαζεμένους και τους είπε "αυτούς θέλω";

Κι εν πάσει περιπτώσει θα μας πουν τελικά τι ήθελε και τι θέλει αυτός ο... ιδιότροπος και ισχυρογνώμων Σέρβος, γιατί ακόμα και με αυτές τις... τελευταίες "μεταγραφές" πάνε να μας τρελάνουν.

Την μια μέρα για παράδειγμα, μάθαμε ότι "ο Γιοβάνοβιτς θέλει σαν τρελός τον Βιτάλ".

Την επόμενη που μάλλον κάτι φάνηκε να δυσκολεύει στα παζάρια, αντί να πούμε... δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις μάθαμε το "γι' αυτό δεν θέλει τον Βιτάλ ο Γιοβάνοβιτς" με επεξήγηση ότι τον θεωρεί... πολύ αργό για την μεσαία γραμμή του και την μεθεπόμενη που μάλλον βρέθηκε μια άκρη ξαναμαθαίνουμε ότι "ανατροπή και κάνει το μπαμ  με Βιτάλ ο Παναθηναϊκός".

Δηλαδή...ανατροπή πως και τι ακριβώς;

Έγινε πιο... γρήγορος σε ένα βράδυ ο... πολύ αργός για τον Γιοβάνοβιτς, άλλαξε γνώμη και θέλει... αργό ο Γιοβάνοβιτς ή μήπως δεν είπε ποτέ ούτε "τον θέλω" ούτε "δεν τον θέλω" ο Γιοβάνοβιτς;

Ειλικρινά πλέον προκαλεί οίκτο και αγανάκτηση ταυτόχρονα αυτό το σκηνικό στον Παναθηναϊκό.

Και είναι ίσως και μια ακόμα απόδειξη, για το γιατί στον σημερινό Παναθηναϊκό έχουν σταματήσει πλέον να έχουν σημασία και τα ονόματα και οι αξίες και τα προσόντα του οποιουδήποτε είναι ή έρχεται σ' αυτόν.

Καθώς μιλάμε για μια άρρωστη κατάσταση και για ανίκανους στα όρια του επικίνδυνου ανθρώπους που χειρίζονται τα θέματά του και που παράλληλα... ενημερώνουν και τον κόσμο για όσα γίνονται στην ομάδα.

Μακάρι λοιπόν να έρθουν και οι...νέοι παικταράδες και όλοι, αλλά μ' αυτή την κατάσταση και μ' αυτούς συγκεκριμένα που κάνουν κουμάντο και χειρίζονται αποφάσεις και ενημέρωση, ειλικρινά... ο Θεός να βάλει το χέρι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τελειώνει" κορυφαίο άσο ο Γιοβάνοβιτς - Φέρνει... Τζιοβίνκο - "Πόρτα" σε πρώην του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags