Facebook Pixel Άρης: Αυτά είναι τα προβλήματα του Άρη - Τι είδε ο Μάντζιος και τι πρέπει να αλλάξει - Λάθος με Ασλανίδη
| 2021-08-29 18:12:00

Αυτά είναι τα προβλήματα του Άρη - Τι είδε ο Μάντζιος και τι πρέπει να αλλάξει - Λάθος με Ασλανίδη

Sportdog Team
Αυτά είναι τα προβλήματα του Άρη - Τι είδε ο Μάντζιος και τι πρέπει να αλλάξει - Λάθος με Ασλανίδη

Γιατί δεν συνεργάζονται οι Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι; Τα φιλικά δεν είναι για... βιαστικά συμπεράσματα και ο Ρενάτο Λέκκα αναλύει στο Sportdog.gr τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τους "Κίτρινους" της Θεσσαλονίκης. Τι πρέπει να κρατήσει και τι να διορθώσει αμέσως ο προπονητής και ο παίκτης που δεν πρέπει να αποχωρήσει.

Τα προηγούμενα αποτελέσματα γέμισαν χαρά αλλά και... προσδοκίες για τον φετινό Άρη. Ωστόσο, ήρθε την «κατάλληλη στιγμή» ένα κακό ματς με την Λαμία για να φέρει στην επιφάνεια προβλήματα τα οποία δεν είχαν λυθεί το προηγούμενο διάστημα παρά τις - φιλικές - καλές αναμετρήσεις. 

Δεν είναι καινούργιο πρόβλημα ότι η άμυνα δεν έχει αποκτήσει συνοχή. 

Δεν είναι καινούργιο πρόβλημα ότι η έλλειψη Σάσα από την αρχική 11άδα  κόβει τα φτερά της ομάδας και δεν δίνει ταχύτητα.

Δεν είναι καινούργιο πρόβλημα ότι ο Άρης δε μπορεί να δημιουργήσει χωρίς τον Μπερτόγλιο.

Δεν είναι καινούργιο πρόβλημα ότι οι τερματοφύλακες της ομάδας δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά τα προβλήματα τα γνωρίζει ο προπονητής της ομάδας και αυτό φαίνεται διότι και ο ίδιος επιλέγει να κάνει συνεχώς αλλαγές στην ομάδα για να δει τι μπορεί να αλλάξει και τι να βελτιώσει. Στην αναμέτρηση με την Λαμία είδαμε πολλές αλλαγές. Και βγήκαν πολλά συμπεράσματά: 

  • Ντιαγέ και Ματίγια δε μπορούν να συνυπάρξουν στον άξονα. Ο Ντιαγέ θέλει τον Σάσα για να κάνει αυτές τις εξορμήσεις που κάνει προς την αντίπαλη άμυνα. Και το κάνει αυτό διότι ο Βραζιλιάνος του ανοίγει και τον χώρο αλλά του δίνει και την ασφάλεια στα μετόπισθεν. 
     
  • Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι είναι ένα τρίδυμο που δε μπορεί να συνεργαστεί για να βρει τον επιθετικό εκεί που πρέπει. Φάνηκε ότι παρά τα «πολλά κιλά μπάλα» που ξέρουν δε μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με τίποτα τον Καμαρά. Όλο αυτό ξεκλείδωσε με την είσοδο του Μπερτόγλιο.
     
  • Δημήτρης Ασλανίδης: Ό,τι καλύτερο μπορεί να κρατήσει από την αναμέτρηση με την Λαμία ο Άρης. Δυναμικός, σωστές τοποθετήσεις αμυντικά. Σκόραρε μάλιστα με κεφαλιά στο 98'. Δυναμικός παίκτης. Η επιλογή να δοθεί δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου ίσως να μην είναι και η πιο σωστή. Και αυτό γιατί με τις εμφανίσεις του ο νεαρός στόπερ δείχνει ότι μπορεί να μείνει στην ανδρική ομάδα από τη μία αλλά και να διεκδικήσει παιχνίδια από την άλλη. Περισσότερα έχει να μάθει δίπλα στον έμπειρο Φαμπιάνο, τον μαχητή Δεληζήση και τον ανταγωνιστικό Μπεναουάλ παρά από το να πάρει κάποια ματς στον Ολυμπιακό Βόλου. 

O Άρης χρειάζεται ακόμα αρκετή υπομονή για το παρόν και βαθιά πίστη για το μέλλον. Όχι σε βιαστικά συμπεράσματα που οδηγούν πολλές φορές σε λάθος μονοπάτια. Σύμμαχος ο χρόνος από τη μία για την ομάδα αλλά η μη έναρξη του πρωταθλήματος για τόσο μεγάλο διάστημα δημιουργεί και προβλήματα (αλλαγή τρόπου προπόνησης, χαλάρωση ποδοσφαιριστών κτλ).  

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags