Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το μεγάλο λάθος στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού - Άλλον ζήτησε ο Γιοβάνοβιτς - Αλητεία στη Λεωφόρο
| 2021-08-31 13:50:00

Το μεγάλο λάθος στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού - Άλλον ζήτησε ο Γιοβάνοβιτς - Αλητεία στη Λεωφόρο

του Κώστα Γκόντζου
Το μεγάλο λάθος στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού - Άλλον ζήτησε ο Γιοβάνοβιτς - Αλητεία στη Λεωφόρο

Τα απίστευτα αμυντικά προβλήματα και τα φέιγ βολάν στο γήπεδο. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Τριφυλλιού, για τους παίκτες που δεν ήρθαν αν και τους ζήτησε ο προπονητής, αλλά και για τις προσθήκες των Παλάσιος, Βιτάλ, Λούντκβιστ και τερματοφύλακα.

Παναθηναϊκός: Ωραία και τώρα που κάναμε μεταγραφές στον Παναθηναϊκό, ώρα να αρχίσει και η... προετοιμασία. Γιατί αν δεν τόχετε καταλάβει περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

Όπως ακριβώς το λέγαμε στην αρχή του καλοκαιριού, ο περιβόητος μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού και με βάση το ποιοι είχαν αναλάβει να τον υλοποιήσουν, ήταν ακριβώς τέτοιος, που ουσιαστικά ο Γιοβάνοβιτς θα έκανε -όπως και έκανε τελικά- προετοιμασία για δυο και βάλε μήνες, με μια ομάδα που ουσιαστικά δεν επρόκειτο ποτέ να χρησιμοποιήσει στην νέα σεζόν.

Μάλιστα το χειρότερο όλων είναι, πως ήταν τέτοιας φύσεως και η προετοιμασία και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, που σε καμιά περίπτωση δεν... ακολούθησε τις φυσιολογικές ανάγκες και την κάλυψη των κενών της, έτσι όπως αυτά παρουσιαζόντουσαν όσο διαρκούσε αυτή η ιδιόμορφη και άχρηστη επί της ουσίας προετοιμασία.
Απόδειξη, το ότι το... μπαράζ των μεταγραφών της τελευταίας στιγμής, δεν έχει και δεν πρόλαβε να πάρει υπ' όψιν του, τις ανάγκες που δείχνει ολοφάνερα ότι έχει ο Παναθηναϊκός στην αμυντική του γραμμή και συμπεριφορά γενικότερα. Και οι τρεις τελευταίες μεταγραφές ο Λούντβιστ, ο Βιτάλ και ο Παλάσιος όταν ολοκληρωθεί και αυτή, έχουν να κάνουν με την στελέχωση της μεσοεπιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα με δύο θέσεις, αυτές που μέχρι τώρα κάλυπταν όπως και πέρυσι ο Βιγιαφάνες και ο Χατζηγιοβάνης.

Το ότι ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα και σ' αυτές τις θέσεις εκτός των άλλων προβλημάτων που παρουσιάζει, δεν αλλάζει την ουσία. Και η οποία είναι πως πολύ απλά, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και τώρα οι μεταγραφές γίνονται -όταν γίνονται δηλαδή όπως πάντα την τελευταία ώρα- με κριτήριο το ποιους βρήκαμε στο δρόμο μας ψάχνοντας και όχι το τι ανάγκες διαπιστώσαμε από την προετοιμασία ότι έχει η ομάδα. Αλλιώτικα πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι από το... μπαράζ μεταγραφών απουσιάζει η θέση του φορ, θέση για την οποία εδώ και δύο μήνες γράφεται και λέγεται ότι και οι δύο "βασικοί" που την καλύπτουν, Μακέντα και Καρλίτος δηλαδή, είναι... υπό παραχώρηση και ψάχνουμε συνεχώς να τους βρούμε ή να βρουν ομάδα;

Πως να εξηγήσεις ότι από τις "ενέσεις μεγάλης ποιότητας" που όπως μαθαίνουμε θα φέρει στην ομάδα το μεταγραφικό μπαράζ, απουσιάζει επίσης η απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου αμυντικού χαφ, καθώς και εκεί όπως διαβάζαμε ο Γιοβάνοβιτς ήθελε πάση θυσία ένα παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Πέρεθ που ήδη αποκτήθηκε, ενώ ακόμα και αυτός ο Κουρμπέλης που παρουσιάζεται συχνά πυκνά σαν λύση παρ' ότι ακόμα κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση και πότε θα επανέλθει πλήρως, περισσότερο ακούγεται και γράφεται σαν λύση για τα στόπερ, παρά για την θέση του αμυντικού χαφ.

Τέλος αν πιστεύει κάποιος, πως η φημολογούμενη απόκτηση και τερματοφύλακα από τον Παναθηναϊκό την τελευταία στιγμή, είναι η... απάντηση και η λύση στα απίστευτα προβλήματα που παρουσιάζει αμυντικά σε κάθε παιχνίδι η ομάδα, μάλλον κάτι δεν έχει προσεγγίσει καλά. Καθώς το πρόβλημα εκεί, που είναι πολύ μεγάλο και που ουσιαστικά αυτό έχει κοστίσει το ότι ο Παναθηναϊκός σε οκτώ φιλικά μέχρι τώρα δεν έχει πετύχει νίκη, έχει να κάνει και με την συνολική ποιότητα των αμυντικών και των αμυντικογενών γενικότερα ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Διούδη, αλλά απ' ότι φαίνεται και με την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα, καθώς μόνο με... δουλειά μπορείς να "πετύχεις" να τρως σε όλα τα παιχνίδια τα ίδια σχεδόν γκολ, με τον ίδιο τρόπο και στις ίδιες φάσεις.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός, με ευθύνη πρώτα και κύρια του οργανισμου του, του τρόπου και των ανθρώπων που χειρίστηκαν τις μεταγραφές και κατά δεύτερο λόγο του Γιοβάνοβιτς που μόνο για την... ανεκτικότητά του σ' αυτόν τον παραλογισμό μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος, βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ένα στάδιο που έπρεπε να βρίσκεται εδώ και ένα μήνα περίπου.

Από κει και πέρα, προφανώς και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί και μακάρι να τον ευνοήσει αυτή η απίστευτη ιστορία με τις συνεχείς αναβολές της έναρξης του πρωταθλήματος ώστε να καλύψει τον χαμένο εντελώς χρόνο που πέταξε στα σκουπίδια εδώ και δύο μήνες.

Αλλά μέχρι τότε, έτσι για να... ευθυμήσουμε και λιγακι, ας μας ενημερώσει κάποιος. Τελικά αυτόν τον Γιοβάνοβιτς, τι μύγα τον τσίμπησε εδώ και πέντε μέρες και δίνει συνεχώς το... οκ για μεταγραφές, ενώ μέχρι πρότινος και συγκεκριμένα εδώ και δυο μήνες σχεδόν, μαθαίναμε καθημερινά ότι... αρνιόταν να πει το ναι σε μια σειρά παικταράδες που του έφερναν;

Και κάτι τελευταίο.
Για την αλητεία που έγινε στο πρόσφατο φιλικό με τον Αστέρα στη Λεωφόρο και συγκεκριμένα για τα εμετικά και απειλητικά ανώνυμα φειγ-βολάν που πετάχτηκαν στους γύρω χώρους και στοχοποιούσαν δημοσιογράφους και στέλεχος της ΠΑΕ, δεν χρειάζεται να πως πάλι εγώ τα γνωστά.
Ας τα δουν και ας τολμήσουν κάποια στιγμή και να πουν, αυτοί οι ίδιοι που τόσα χρόνια συγχρωτίζονταν με αυτή την αλητεία, που την θεοποίησαν και την αναγόρευσαν σε... παράγοντα και θεσμό στον Παναθηναϊκό και που επί της ουσίας στήριξαν ύπαρξη, λειτουργία και καριέρες στην "προστασία" απ' αυτή την αλητεία και στην "προστασία" ταυτόχρονα αυτής της αλητείας.

Μου κάνει εντύπωση όμως, η πλήρης αποσιώπηση και καταγγελία του γεγονότος και από τους παθόντες και από το σύνολο του ρεπορτάζ και από τα Μέσα στα οποία εργάζονται και φυσικά και από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την στιγμή που στοχοποιήθηκε στέλεχός της.
Φαίνεται τελικά πως η ομηρία, η υποταγή, η αλληλοστήριξη και... αλληλοπροστασία με αυτή την αλητεία, κρατάει... καλά ακόμα και προφανώς αυτά που τους... ενώνουν είναι περισσότερα και σημαντικότερα απ' αυτά που προσωρινά ή... για τα μάτια του κόσμου τους χωρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση όμως και για οποιοδήποτε λόγο και αν έγινε, η αποσιώπηση σε πρώτο χρόνο και η πλήρης απουσία καταγγελίας και καταδίκης της συγκεκριμένης ενέργειας, είναι όχι απλά απαράδεκτη, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ας το έχουν αυτό υπ' όψιν τους όλοι και ιδιαίτερα ο επίσημος Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς από ένα σημείο και μετά η σιωπή και ανοχή, θα σημαίνει ακόμα και αθέλητη... συνυπευθυνότητα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κύμα" αποχωρήσεων στον ΠΑΟ - Ποια ονόματα είναι στην έξοδο - Ποιος Έλληνας φεύγει δανεικός!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags