Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Χωρίς ενέργεια και ρυθμό ο ΠΑΟΚ - Μήνυμα σε όλους η γιούχα - Τεράστιες απαιτήσεις για Λουτσέσκου
| 2021-09-13 12:18:00

Χωρίς ενέργεια και ρυθμό ο ΠΑΟΚ - Μήνυμα σε όλους η γιούχα - Τεράστιες απαιτήσεις για Λουτσέσκου

του Μάνου Τσαλγατίδη
Χωρίς ενέργεια και ρυθμό ο ΠΑΟΚ - Μήνυμα σε όλους η γιούχα - Τεράστιες απαιτήσεις για Λουτσέσκου

Η επιμονή με τους τερματοφύλακες και η σεζόν ρόλερ κόστερ στην Τούμπα. Οι λόγοι της ήτας του Δικεφάλου από τον ΠΑΣ Γιάννια, γιατί μόνο ο Ρουμάνος προπονητής μπορεί να "γυρίσει το κουμπί" και η αντίδραση του κόσμου μετά τη λήξη που δείχνει πάρα πολλά για τη συνέχεια.

ΠΑΟΚ: Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός μας και νομίζω αυτή η έκφραση περιγράφει επακριβώς το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ξεκάθαρα κατώτεροι των περιστάσεων και μπορεί, όπως είπε ο Λουτσέσκου, η ομάδα να μην άξιζε να ηττηθεί, ωστόσο σίγουρα δεν άξιζε και να κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να το εντοπίσει.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το σύνολο του Λουτσέσκου βρέθηκε απέναντι σε μια κλειστή άμυνα (η πρώτη ήταν στην Ιρλανδία κόντρα στη Μποέμιαν) και έδειξε πως ακόμα (;) δεν έχει τη φαντασία, την υπομονή και ίσως την ικανότητα να διασπάσει τέτοιου είδους άμυνες.

Αυτό που επίσης με προβλημάτισε είναι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει ενέργεια, να μην έχει ρυθμό. Μάλιστα, όσο περνούσε ο χρόνος, αυτά σχεδόν εξαλείφθηκαν και στη θέση τους ήρθαν οι... γιόμες, που σχεδόν ποτέ δεν ωφέλησαν μια ομάδα που κυνηγά το σκορ.

H μεγάλη αλήθεια είναι πως το ρόστερ του ΠΑΟΚ οριοβατεί σε αυτό που χρειάζεται για τον πρωταθλητισμό. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ίνγκασον, Ροντρίγκο Σοάρες, Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα, λόγω τραυματισμού, αλλά και στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα. Όλοι οι παραπάνω είναι ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές, στους οποίους ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ρουμάνος τεχνικός ποντάρουν πολλά. Βέβαια, αυτό δεν είναι δικαιολογία για την κάκιστη εμφάνιση στο ματς με τον ΠΑΣ.



Ο μόνος που μπορεί να αλλάξει το κλίμα εκτός και εντός ομάδας είναι ο Λουτσέσκου. Ο 52χρονος τεχνικός του Δικεφάλου είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κάνει τους παίκτες του να πιστέψουν στον εαυτό τους, αλλά και τον κόσμο να πιστέψει σε αυτή την ομάδα. Το είχα γράψει και παλαιότερα πως αυτή η θητεία του Ρουμάνου προπονητή θα είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη, διότι πλέον ο κόσμος έχει τεράστιες απαιτήσεις, τις οποίες φυσικά έχει δημιουργήσει η πορεία των τελευταίων ετών, αφού κάθε χρόνο έρχεται και κάποιο τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα όσον αφορά τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, νομίζω πως δεν θα μάθουμε τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ τώρα. Δεν θεωρώ πως υπάρχει κόσμος που έπεσε από τα σύννεφα με τη γκάφα του Βαλκάνιου. Τόσο ο Σέρβος πορτιέρο, όσο και ο Πασχαλάκης είναι ικανοί για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Δυστυχώς κατ' εμέ το κακό είναι πως είναι ή του ύψους ή του βάθους και δεν έχουν ένα σημείο σταθερότητας. Ο Λουτσέσκου επιμένει πως η ομάδα δεν χρειάζεται τερματοφύλακα και ότι αυτό που χρειάζονται οι δυο τους είναι να νιώσουν καλά μέσα τους και να καταλάβουν πως η ομάδα τούς πιστεύει.

Σίγουρα είναι αρχή, αλλά από τα όσα βλέπω μέχρι τώρα, πιστεύω ότι έρχεται μια σεζόν... ρόλερ-κόστερ για τον ΠΑΟΚ, που θα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Ίσως το πιο σημαντικό από όλα στον αγώνα με τον ΠΑΣ, ήταν η δυνατή γιούχα που ακούστηκε στο τέλος του αγώνα. Αυτό ίσως θα πρέπει να περάσει ως μήνυμα σε όλους όσους απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, διότι πλέον η ομάδα πρέπει να κερδίσει και τον κόσμο της και να τον φέρει κοντά της.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσα μαγικά να κάνει ο Λουτσέσκου; Χωρίς τερματοφύλακα και φορ δεν πας μακριά - Θλίψη...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags