Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Οι οπαδοί του Δικέφαλου την... λένε στον Σαββίδη
| 2021-09-14 10:00:00

Πρώτη φορά ΠΑΟΚτσήδες "κατηγορούν" Ιβάν - Μπερδεμένος Μαρτίνς, δύο μεταγραφές 11άδας η ΑΕΚ

του Ευάγγελου Μίχου
Πρώτη φορά ΠΑΟΚτσήδες "κατηγορούν" Ιβάν - Μπερδεμένος Μαρτίνς, δύο μεταγραφές 11άδας η ΑΕΚ

Ο Βιτάλ του Παναθηναϊκού είναι για Εθνική Βραζιλίας ή Χόλιγουντ! Τα συμπεράσματα της πρώτης αγωνιστικής από τον Ευάγγελο Μίχο. Γιατί ο Μαρτίνς... γλύκανε τον Λουτσέσκου και ο Ραζβάν... γλύκανε τον Πέδρο; Ποιοι περιμένουν στη γωνία τον Ρουμάνο και γιατί κάποιοι θεωρούν πως έκλεισε ο κύκλος του Πορτογάλου στο Λιμάνι; Δικαιολογούνται οι πανηγυρισμοί σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό;
 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ξεκίνησε, επιτέλους, η Super League στα μέρη μας, έστω το πρώτο 10ημερο Σεπτέμβρη μήνα (και πάλι καλά δηλαδή), κάτι που εμμέσως το...πούσαραν οι Μπιγκφοράτες ομαδες μας προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να ετοιμαστούν αφού πολλές μεταγραφές τους...άργησαν, αλλά  η πρεμιέρα του Σαββατοκύριακου επεφύλασσε στους δυο απο τους τέσσερις τελείως αναπάντεχες γκέλες...περιωπής!

Πρώτα ο ΠΑΟΚ, του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία του, του νταμπλούχου 2018 -19, Ραζβάν Λουτσέσκου, στην επιστροφή του στην Τούμπα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ως κόουτς του "δικεφάλου", προδόθηκε απο τον κίπερ του Ζίφκοβιτς και με ένα "καλαματιανό" στην εξοδό του πρόσφερε το γκόλ νίκης στον ΠΑΣ. Κάτι που χάλασε την ήδη...περίεργη αύρα που υπήρχε  στην Τούμπα και γύρω απο τον Κυπελλούχο. Μην ξεχνάμε πως ο Ιβάν Σαβίδης για πρώτη φορά κατηγορείτε απο σημαντική μερίδα των ΠΑΟΚτζήδων, οτι παρότι πήρε 20.000.000 ευρώ αυτό το καλοκαίρι (απο πωλήσεις Τζόλη και Γαννούλη) δεν έσπρωξε ζωντανό χρήμα για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ένα "διπλό" στην Τούμπα, το οποίο σόκαρε τριπλά, γιατι: Πρώτον, κατέδειξε το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στον "άσο" ( ο Ρουμάνος κόουτς έχει χρεωθεί την στήριξη του Σέρβου και του Πασχαλάκη, κόντρα στις φωνές, στελεχών και κόσμου, για αγορά βασικού τερματοφύλακα). Δεύτερον, κατέδειξε το πρόβλημα του ΠΑΟΚ μπροστά, απόντων Ελ Καντουρί, Ζίφκοβιτς, Ολιβέιρα, πρωτοκλασάτης μεταγραφής "δεκαριού"(αλά Τζιοβίνκο) και με τον Μιτριτσα ακόμη ανέτοιμο. Πόσο μάλλον όταν οι "ασπρόμαυροι" είναι μια ομάδα  αργών και... ηλικιωμένων παικτών, χωρίς ακόμη ένταση στο παιχνίδι της. Και τρίτον λόγω του...αντιπάλου, αφού έχασε απο έναν ΠΑΣ που στα φιλικά δεν βλεπόταν και πολύ διαφοροποιημένο απο τον περσινό σούπερ ΠΑΣ του Γιαννίκη και των παιδιών του!!

Για να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, του μάλλον μπερδεμένου (σε σχέση με την προηγούμενη 3ετία του στο λιμάνι), Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός που δεν ήταν καλός μέχρι το 60´, κάλλιστα θα μπορούσε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο και να κερδίσει στο τέλος με δυο γκολ διαφορά. Γκέλαρε όμως, απέναντι στον Ατρόμητο που σε 9 φιλικά δεν είχε κάνει νικη και με τον κόουτς Ανχελ Λοπεθ πολύ πιεσμένο στον πάγκο του, τον οποίο ένιωθε πριν απο την σέντρα να τρίζει...γερά. 

Ουσιαστικά και οι "ερυθρόλευκοι", όπως και οι "ασπρόμαυροι", έδειξαν πως δεν ειναι καλά, έχουν κι αυτοί ΘΕΜΑ! Για την ακρίβεια δεν ήταν καλοί στην ...ροή του αγώνα κι ας έκαναν 18 τελικές. Ουσιαστικά με τον Ατρόμητο να οπισθοχωρεί στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, οι φάσεις των γηπεδούχων δεν ήρθαν απο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με την μπάλα να...σφυράει, αλλά έγιναν ΜΕΣΑ στην...τούρλα. Ήταν δηλαδή φάσεις από εκείνες που γίνονται όταν το "Καραϊσκάκης" αρχίζει να κατηφορίζει...

Κάπως έτσι ,λοιπόν, το 1-2 του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία 3ετία και τα δυο πρώτα φαβορί αυτού που άρχιζε, τα δυο κλάμπ που μοιράστηκαν όλους τους τίτλους απο το 2019 ως σήμερα, την... πάτησαν και μάλιστα χοντρά, στην πρεμιέρα τους. Τουλάχιστον η γκέλα του ενός "απορρόφησε" μεγάλο μέρος αντιδράσεων και μπόλικη εσωστρέφεια στους Οργανισμούς τους, λόγω της γκέλας και του άλλου. Για να το πω διαφορετικά: ο Ραζβάν γλύκανε τον Μαρτίνς και ο Πέδρο τον Λουτσέσκου!! Μην ξεχνάμε πως τον Ρουμάνο τον περιμένουν στην γωνία, στην Θεσσαλονίκη, τα λεγόμενα ..."Παμπλόσκυλα" ενώ για τον Πορτογάλο υπάρχει μια μερίδα "ερυθρόλευκων" που θεωρεί ο τι ο κύκλος του στην ομάδα του Πειραιά έπρεπε να κλείσει στην 3ετία...

Απο την άλλη η ΑΕΚ που προερχόταν απο μια τραγική σεζόν και έναν... ντροπιαστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό απο την Βελέζ και ο Παναθηναϊκός ακόμη χειρότερα, αφού δεν βγήκε καν Ευρώπη, κέρδισαν με 3-0 και 4-0 αντίστοιχα Ιωνικό κι Απόλλωνα. Με τους δυο Σέρβους κόουτς "κριτρινόμαυρων" και "πράσινων", Μιλόγεβιτς και Γιοβάνοβιτς, να έχουν δύσκολο έργο αφού πρέπει να μοντάρουν σύνολα/γκρουπ όταν σπουδαίοι παίκτες τους αποτέλεσαν μεταγραφές που έγιναν/ενσωματώθηκαν προς το τέλος/σιγουρα με καθυστέρηση...

Η AEK που έπαιζε με παίκτη περισσότερο απο το 33' (αποβολή Ρομαό), είδε τον Ιωνικό να τις κάνει 3 τετ α τετ ανα ημίχρονο αλλά η ίδια να βάζει 3 γκολ, με όλους τους σκόρερ της  πάντως να είναι νεαποκτηθέντες. Επίσης, η εικόνα της αμυντικά ήταν προβληματική ενώ όντως βελτιώθηκε όταν πέρασαν στην επανάληψη οι Τσούμπερ("μάγος") και Σια. 

Τι θέλω να πω;  Πως έδωσαν ικανοποιητική χαρά στους οπαδούς, ειδικά τα νέα πρόσωπα του ρόστερ που δημιουργούν και πολλές προσδοκίες για την συνέχεια. Υπάρχει πλέον μια ΚΑΛΗ ΑΥΡΑ στην ομάδα αλλά ακόμη χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και βασικούς, πρωτοκλασάτους στόπερ (αντί του Τζαβέλα) και αριστερό μπακ (πολλά θέματα ανασταλτικά). Τουλαχιστον αυτές οι δυο μπορούν να... περιμένουν ως τον Δεκέμβριο, αρκεί μέχρι τότε να "τσουλάει" η ΑΕΚ και τα αποτελεσματά της.

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, το 4-0 δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του. Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να είχε προηγηθεί ή και να ισοφαρίσει σε 1-1, πριν πάνε στο ημίχρονο με το... μπασκετικό 2-0. Το ανησυχητικό, αν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ορθότατα μετά την λήξη τοποθέτησε την αλήθεια της 4άρας στην σωστή της ... βάση με βάση την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, είναι το "πανηγυριτζίδικο" κλίμα που δημιουργήθηκε. Ειδικά αυτός ο Βιτάλ, με όσα γράφονται από το βράδυ του Σαββάτου, κανονικά θα πρέπει να κληθεί άμεσα στην Εθνική Βραζιλίας ή να τον φωνάξουν (λόγω...γοητείας) στο Χόλυγουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρυσό" συμβόλαιο ο Ολυμπιακός σε Ροντρίγκες - Τον ήθελε ο Λουτσέσκου - Έρχεται λόγω... Ρόνι Λόπες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags