Facebook Pixel ΑΕΚ: Τώρα η ΑΕΚ κάνει παιχνίδι - "Ψαγμένη" μεταγραφή ο Μοχαμάντι - Έτσι θα γίνει... Μπάγεβιτς ο Μιλόγεβιτς
| 2021-09-14 23:35:00

Τώρα η ΑΕΚ κάνει παιχνίδι - "Ψαγμένη" μεταγραφή ο Μοχαμάντι - Έτσι γίνεται... Μπάγεβιτς ο Μιλόγεβιτς

Sportdog Team
Τώρα η ΑΕΚ κάνει παιχνίδι - "Ψαγμένη" μεταγραφή ο Μοχαμάντι - Έτσι γίνεται... Μπάγεβιτς ο Μιλόγεβιτς

Οι ριζικές αλλαγές, οι 14 μεταγραφές και το υπερπλήρες ρόστερ που καλείται να κάνει ομάδα ο Σέρβος προπονητής. Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται τον Μοχαμάντι στην Ένωση και γράφει για τη νέα εποχή του συλλόγου και το μεγάλο πρότζεκτ που θα την οδηγήσει μέχρι το νέο γήπεδο.

Ελεγα πριν από μερικές ημέρες, πως αν η ΑΕΚ δεν αποκτήσει άλλο αριστερό μπακ θα είναι ιστορικό λάθος. Λέγαμε αρκετοί εδώ και καιρό, έχοντας βιώσει πολλά με αυτήν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, πως η ΑΕΚ θα πρέπει να μπει στη νέα σεζόν έχοντας διώξει από πάνω της κάθε σύννεφο. Να αφαιρέσει κάθε ερωτηματικό, να μην υπάρχει καμία σκιά που να προκαλεί προβληματισμό, διότι είναι νομοτελειακό, πως όταν αυτό συμβαίνει, το πρόβλημα γρήγορα μεγεθύνεται.

Στα μεταγραφικά χασομέρια, η ΑΕΚ κάνει μια κίνηση που βγάζει αίσθημα πληρότητας πλέον για το υλικό που υπάρχει στα Σπάτα. Σε κάθε θέση, υπάρχουν δύο τουλάχιστον παίκτες με εμπειρίες, παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, σπουδαία βιογραφικά, αλλά και ποιότητα. Ο Μοχαμάντι έρχεται να καλύψει τα ερωτηματικά που υπήρχαν για την επάρκεια των επιλογών στη θέση του αριστερού μπακ. Να άρει κάθε αμφιβολία, για το κατά πόσο η ΑΕΚ μπορεί να έχει μια αξιόπιστη λύση στα μεγάλα ματς που θα παίξει.

Αυτό που καθιστά ακόμα πιο σημαντική τη διαφαινόμενη απόκτηση του Ιρανού, είναι πως δεν είναι απλά μια συγκυρία που η ΑΕΚ βρήκε στο διάβα της. Πρόκειται για ψαγμένη επιλογή, την οποία η Ενωση άρχισε να ξεψαχνίζει όταν ακόμα βρισκόμασταν στην έναρξη της μεταγραφικής περιόδου. Ηθελε τον Μοχαμάντι, αλλά σε εκείνη τη συγκυρία δεν έβγαιναν τα οικονομικά. Ωστόσο, δεν έκλεισε την πόρτα, παρακολούθησε το θέμα και τώρα που έφτασε στα στάνταρ που θέλουν, έκανε την κίνηση της.

Είναι παίκτης ο Μοχαμάντι που δεν αφορά μόνο το παρόν της ΑΕΚ, αλλά συνδυάζεται και με το μέλλον. Είναι στα 28, έχει παίξει ήδη σε υψηλό επίπεδο σε Ρωσία και Βέλγιο, μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ πολλά πράγματα στην καθημερινότητα. Μη λησμονείτε, πως υπάρχει πλέον ιρανική παροικία που θα κάνει ακόμα πιο βατή την προσαρμογή του Μοχαμάντι στην ομάδα. Προστίθεται στις επιλογές του Μιλόγεβιτς ένας παίκτης που δίνει ισορροπία και αμυντική ασφάλεια.

Υπάρχει και επιμέρους κέρδος, με τη δυνατότητα αξιοποίησης του Χατζισαφί σε άλλους ρόλους. Φανταστείτε, αυτό που σε αρκετούς φαινόταν ως ντεζαβαντάζ στην απόκτηση του Χατζισαφί, πως μπορεί δηλαδή να καλύψει και άλλες θέσεις, τις οποίες έπαιζε συνήθως τον τελευταίο χρόνο, πλέον μετατρέπεται σε πλεονέκτημα. Διότι, ένας παίκτης με την εμπειρία και την ποιότητα του Χατζισαφί, μπορεί να είναι πασπαρτού για κάθε πρόβλημα της ΑΕΚ.

Ο αριθμός των μεταγραφών φτάνει στις 14. Ο αριθμός των παικτών που αποχώρησαν από εκείνους που βρίσκονταν στην ΑΕΚ πέρυσι τέτοιον καιρό, είναι 19. Η ΑΕΚ χρειαζόταν ριζικές αλλαγές και τις έκανε. Κρίνοντας με βάση τα βιογραφικά που κουβαλούν οι περισσότεροι, φαίνεται πως είναι εξαιρετικές κινήσεις. Ηδη, στο ματς με τον Ιωνικό πήραμε τα πρώτα μηνύματα. Αλλά μπροστά, έχει μια ολόκληρη χρονιά που θα κρίνει τα πάντα.

Πολλοί και καλοί παίκτες σε όλες τις θέσεις. Πολλές λύσεις, με παίκτες που έχουν την προσωπικότητα να αλλάξουν τη ροή ενός ματς. Αυτό που απομένει, είναι να γίνουν ομάδα. Ο Μπάγεβιτς έλεγε πως η ΑΕΚ κάθε χρόνο πάει για το πρωτάθλημα και τώρα υπάρχουν προϋποθέσεις γι’ αυτό. Ο Νικολαΐδης επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα σπουδαίο, πως η ΑΕΚ απέκτησε πλέον και βάθος στον πάγκο της. Η ΑΕΚ δείχνει έμπρακτα, πως άλλαξε πολύ.

Ηδη, φάνηκε πόσο σημαντικό είναι αυτό στο ματς με τον Ιωνικό. Αρκούσε ένα γκολ ή η πρεμιέρα του Τσούμπερ, για να ξεσηκωθεί ο κόσμος στις εξέδρες και να μην σταματά να τραγουδά και να σκαρφίζεται συνθηματάκια. Είναι σημαντική η θετική αύρα, γιατί στο παρελθόν η ΑΕΚ έπαιζε (σχεδόν) μόνιμα σε μια μαυρίλα που επηρέαζε την ομάδα. Ο κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει και όπως κάθε τι νέο, προκαλεί ενθουσιασμό και προσμονή.

Το βάρος πέφτει ολοένα και πιο έντονα πάνω στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Θεωρητικά, τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν είναι εύκολο να δομήσεις μια ολοκαίνουργια ομάδα, που μόνο μέσα στον Σεπτέμβρη θα έχει δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, έστω και αν μόνο ο Μοχαμάντι φαίνεται πως θα είναι στο βασικό ροτέισον. Από την άλλη όμως, τα πράγματα είναι και πολύ πιο απλά, όταν οι παίκτες που πρέπει να μοντάρεις, δεν είναι αμούστακα πιτσιρίκια, αλλά μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες και με κλάση.

Αλλωστε, για να μην τρελαθούμε, το σπουδαίο όνομα με τον Αστέρα έτσι το έκανε ο Μιλόγεβιτς. Δεν πήγε με πιτσιρικάδες, αλλά με παίκτες που είχαν εμπειρία και ήξεραν τι ζητούσαν και πως θα το έπαιρναν μέσα από το γήπεδο. Ετσι έφτιαξε το όνομα του ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, έτσι μπορεί να το φτιάξει ακόμα περισσότερο, στο πιο μεγάλο και σημαντικό πρότζεκτ της προπονητικής του καριέρας. Γιατί εάν πετύχει στην ΑΕΚ και με την προοπτική της «OPAP Arena – Αγιά Σοφιάς», τότε θα μπορεί να έχει τα φόντα για να γίνει νέος Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είχαν καλύτερο από τον Τσούμπερ; - Παίκτης... φόβητρο για Μάνταλο - Αυτό μου είπε ο Μελισσανίδης"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags