Facebook Pixel ΑΕΚ: Διαιτησία και Μιλόγεβιτς υπεύθυνοι για το κάζο - Έκανε πολιτική με Μάνταλο - Δεν βγαίνει ο Τσούμπερ
| 2021-09-20 10:00:00

Διαιτησία και Μιλόγεβιτς υπεύθυνοι για το κάζο - Έκανε πολιτική με Μάνταλο - Δεν βγαίνει ο Τσούμπερ

του Ευάγγελου Μίχου
Διαιτησία και Μιλόγεβιτς υπεύθυνοι για το κάζο - Έκανε πολιτική με Μάνταλο - Δεν βγαίνει ο Τσούμπερ

Ενδεκάδα πρωταθλητισμού, με έναν ηγέτη στόπερ και Μοχαμαντί. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει στο sportdog.gr για τους Φωτιά και Σκουλά, που σε συνδυασμό με τα λάθη του Σέρβου προπονητή έκριναν το αποτέλεσμα, αλλά και για τη νοοτροπία "πρέπει να παίξει και ο Πέτρος Μάνταλος" που... ξενερώνει. Τι συνέβη στο φινάλε του ματς στην Κρήτη, μόλις εμφανίστηκε η... περσινή ΑΕΚ!

Να είσαι η ΑΕΚ, να κερδίζεις 0-3 μέχρι το 79' με μια γεμάτη εμφάνιση, σκοράροντας 2 γκολ με παίκτη λιγότερο χωρίς να κινδυνεύεις αλλά μέσα σε 14' να γίνεται 3-3, μιλάμε τότε όντως για κάζο! Μόνο που αυτό το κάζο για τους "κιτρινόμαυρους" έχει ξεκάθαρους... υπεύθυνους, εντός και εκτός Ένωσης. Και θα εξηγηθώ

Ο ορισμός των Φωτιά - Σκουλά, διαιτητής και VARίστας αντίστοιχα, σίγουρα πρέπει να είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους "κιτρινόμαυρους" πριν ακόμη της αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Λόγω παρελθόντος αλλά και... σχέσεων τους με τον βορρά. Και δικαιώθηκαν στην διάρκεια του αγώνα στο "Γεντί Κουλέ" αφού μιλάμε για μια διαιτησία..."φωτιά και λαύρα" σε βάρος των "κιτρινόμαυρων" αφού τους πέρασε κανονικό χειρουργείο. Δεν αποβάλει τον Καμάου για το αντι-αθλητικό στον Χατζησαφί, δείχνει κόκκινη που δεν υπήρχε στον Λιβάι Γκαρσία μετά το 0-1, χαρίζεται στον προκλητικό και κακό ηθοποιό Νέιρα (που χρίστηκε στο τέλος δις σκόρερ), δεν βλέπει (με τεράστια ευθύνη του VAR) το επιθετικό φάουλ - μαρς του Ντουρμισάι πάνω στο Βράνιες, που προηγείται στο "στημένο" από το οποίο προήλθε το 1-3. Αυτά είναι αρκετά νομίζω παρότι υπάρχουν κι άλλες φάσεις.

Πάμε και στα χειρότερα για την ΑΕΚ: ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ενώ είχε βρει την σωστή 11άδα στο ξεκίνημα του αγώνα, με εννιά νεοαποκτηθέντες, παρασυρόμενος ίσως από το 0-3 και από το ο τι οι δυο πρώτες του αλλαγές (Καρίμ/Σάκχοφ) "έβγαλαν"/συνεργάστηκαν για το τρίτο γκολ, παρασύρθηκε στις άλλες δυο τελείως λανθασμένες αλλαγές. Γενικά ο Σέρβος κόουτς χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος βιάστηκε να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα του και το πλήρωσε με...δραματικό τρόπο!!

Γιατί το έκανε; Η δική μου εξήγηση - και είμαι απόλυτος - ήταν πως είχε να κάνει με μια λανθασμένη, από πλευράς Μιλόγεβιτς, διαχείριση ισορροπιών εντός ομάδας και με μια ξεκάθαρη πολιτική προκειμένου να μην γκρινιάζουν οι "παλιοί" και κυρίως ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος (που έχει και τους "υπασπιστές" του, μην το ξεχνάμε). Η νοοτροπία ... "πρέπει να παίξει και ο Πέτρος" κόστισε στην νέα ΑΕΚ. 

Στην τελική γιατί δεν μπήκε ο Γέφτιτς, που είχε κάνει κανονικά τις προπονήσεις και ο κόουτς πέρασε τον Μάνταλο που προερχόταν από ενοχλήσεις; Σημειολογικά αναφέρω πως στην προπόνηση της Παρασκευής, εκεί που βγήκε η φωτογραφία της 11άδας για τον ΟΦΗ και δεν ήταν μέσα ο Μανταλος, προέκυψε διάστρεμμα του τελευταίου. Την επομένη μάλλον έσφιξε τα δόντια και μπήκε αποστολή και τελικά μπήκε στο ματς και ως αλλαγή με τα γνωστά αποτελέσματα για την ΑΕΚ. Κακά τα ψέμματα, δεν θεωρώ συμπτωματικό πως η ΑΕΚ που δέχτηκε την ανατροπή απο 0-3 σε 3-3 σε διάστημα δεκατέσσερα λεπτά, είχε μέσα βασικά στελέχη της περσινής ΑΕΚ, με την τραγική σεζόν και που αρκούσε μια στραβή για να την... πιάσει θάλασσα!!

Ο Τσούμπερ είναι πραγματικό τούρμπο! Παίζει σε δέκα θέσεις, αλλάζει συνέχεια θέση, είναι σε διαρκή κίνηση, με υψηλή ένταση και ποδοσφαιρική/τακτική παιδεία...Ο Άμραμπατ είναι προσωπικότητα και μεγάλη κλάση, που παίζει και στις τέσσερις θέσεις μπροστά. Και οι δυο προκαλούσαν δέος στην άμυνα του ΟΦΗ, την κρατούσαν 15-20 μέτρα πίσω, δεν μπορούσαν να πιέσουν οι γηπεδούχοι με αυτούς και τον Αραούχο. Και ο Αργεντινός πρέσαρε, γυρνούσε στο κέντρο, έκανε και...παιχνίδι...

Δεν βγάζεις ,λοιπόν και τους τρεις, όχι τόσο γρήγορα τους Αραούχο-Άμραμπατ και ΠΟΤΕ δεν βγάζεις τον Τσούμπερ. Και βάζεις μέσα τον Γέφτιτς, που μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να μοιράσει παιχνίδι και όχι τον "τραυματία" Μάνταλο. Για την κατάρρευση στα τελευταία 16', που ο ΟΦΗ απροσδόκητα πήρε παραμάζωμα την ΑΕΚ - η οποία είχε χάσει το κέντρο - την μεγαλύτερη ευθύνη , λοιπόν, φέρνει ο Μιλόγεβιτς. Τελεία και παύλα.

Οι Τσούμπερ, Άμραμπατ, Αραούχο ανοίγονταν στον χώρο, έδιναν με την μια τη μπάλα, είχαν συνδιαστικότητα. Μπήκε ο Μάνταλος με τα συνεχή πεσίματα του και το φόβικό παιχνίδι του και μετέδωσε ηττοπάθεια. Συν την επιμονή του να κτυπάει όλα τα στημένα, λες και μιλάμε για κάποιον σπεσιαλίστα.

Στο δια ταύτα: η ΑΕΚ πήγε στην Κρήτη και για 75' έδειξε πως έχει φτιάξει μια 11άδα για πρωταθλητισμό. Με την ενίσχυση του Μοχαμαντί, που θα ειναι ο βασικός αριστερός μπακ, αν της λείπει κάτι είναι ένας ηγέτης στόπερ που θα βγαίνει τουλάχιστον πρώτος στα στημένα του αντιπάλου. Μετά την πάτησε αλλά σε μεγάλο βαθμό για αυτό έφταιγε ο κοουτς Μιλόγεβιτς και η...περσινή ΑΕΚ που εμφανίστηκε και έκανε την διαδρομή παράδεισος-κόλαση σε 14'. 

Η ΑΕΚ δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο γκρούπ, αλλά είχε σούπερ αύρα και συσπείρωση. Θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να γίνει ομάδα, κυρίως να μην παρουσιάζει την περίληψη της περσινής εικόνα της στην φάση της άμυνας, όπως δηλαδή συνέβη στο μπλακ αουτ του "Γεντί Κουλέ "αλλά επίσης έχει βάλει στο ρόστερ της κάποιους σπουδαίους καινούργιους παίκτες που κάνουν την διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να απαντήσει με "πόλεμο" στην αλητεία η ΑΕΚ - Διαιτητής σε υπηρεσία - Αφέλεια παικτών και Μιλόγεβιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags