Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Εκεί θα "χτυπήσει" ο Λουτσέσκου την ΑΕΚ - Όταν βλέπουν τον ΠΑΟΚ... τους πιάνουν "ψυχολογικά"!
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-23 18:47:00

Εκεί θα "χτυπήσει" ο Λουτσέσκου την ΑΕΚ - Όταν βλέπουν τον ΠΑΟΚ... τους πιάνουν "ψυχολογικά"!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Εκεί θα "χτυπήσει" ο Λουτσέσκου την ΑΕΚ - Όταν βλέπουν τον ΠΑΟΚ... τους πιάνουν  "ψυχολογικά"!

Το πλάνο του Ρουμάνου, τα... υπαρξιακά και το μεγάλο πρόβλημα της Ένωσης. Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την κυνική ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά, για τον τρόπο που θα αγωνιστεί στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, αλλά και για τα προβλήματα που έχει η ομάδα της Αθήνας απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Σύμφωνα με το λεξικό, κυνικός είναι αυτός που εκφράζεται με απόλυτη ευθύτητα και ειλικρίνεια, χωρίς ευγένεια ή ευπρέπεια. Αυτό λοιπόν κάνει ο φετινός ΠΑΟΚ στους έως τώρα αγώνες του. Είναι απλός, ωμός, και σίγουρα όχι τόσο εκθαμβωτικός. Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε τα ματς με τη Μποέμιανς και τον ΠΑΣ, καταφέρνει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Για ακόμα μια φορά οι «ασπρόμαυροι» δεν προσέφεραν θέαμα, δεν έβγαλαν συνεργασίες, δέχθηκαν φάσεις, και βγήκαν από την... αρένα ματωμένοι, αλλά νικητές. Στον πρωταθλητισμό μετράνε κυρίως οι βαθμοί που μπαίνουν στο «σακούλι» και όχι τόσο οι εμφανίσεις. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Δικέφαλος αυτό μπορεί να κάνει, να παίρνει έτσι τα παιχνίδια. Με δυσκολία, με μαχητικότητα με ζόρισμα αγωνιστικό και ψυχολογικό. Κάποια στιγμή θα ανέβει βέβαια, αλλά δεν νομίζω πως ξαφνικά θα τρίβουμε τα μάτια μας από όσα θα δούμε.

Σίγουρα, η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, αφού μπορεί ο Πασχαλάκης να θυμίζει τον τερματοφύλακα του νταμπλ, αλλά προφανώς και δεν μπορεί να βγάζει τα πάντα, καθώς δυστυχώς δεν είναι ο αληθινός Superman.

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αποτελεί παρελθόν και στον ΠΑΟΚ πρέπει να χαμογελούν για το γεγονός πως πέρασαν από ακόμα μία δύσκολη έδρα. Τώρα όμως ο Δικέφαλος έχει μπροστά του την ΑΕΚ. 



Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια οι «ασπρόμαυροι» είτε είναι καλά είτε όχι, καταφέρνουν να κερδίζουν τους «κιτρινόμαυρους», που όταν αντιμετωπίζουν τον Δικέφαλο, τους πιάνουν τα ψυχολογικά, τα υπαρξιακά και ό,τι άλλο μπορεί να τους πιάσει.

Πιστεύω ότι θα είναι ένα ματς με σκληρές μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ρίξει το τέμπο του ματς και να το φέρει στα μέτρα του, ενώ η ΑΕΚ θα θελήσει να βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι και ειδικά στις πτέρυγες. Μπορεί η ομάδα από την Αθήνα να είναι επικίνδυνη μπροστά, αλλά πίσω... μπάζει και εκεί θα χτυπήσει η ομάδα του Λουτσέσκου. Με λίγα λόγια θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να πάρει το ματς με κόντρα επίθεση.

Το έγραψα και στην αρχή. Οι «ασπρόμαυροι» αποφάσισαν να βάλουν τον κυνισμό στη ζωή τους και πραγματικά δεν τους ενδιαφέρει το πώς θα κερδίσουν, τους νοιάζει απλά το αποτέλεσμα. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο πιο διάσημος κυνικός φιλόσοφος Μένιππος, όταν αποφασίσεις πως θα πορευτείς με τον κυνισμό, νιώθεις ελεύθερος και δε σε μέλλει τίποτα, παρά μόνο να πετύχεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Στο μυαλό του ΠΑΟΚ λοιπόν είναι μόνο η νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ψήφο εμπιστοσύνης" σε Μαρτίνς - Ερασιτεχνική αντιμετώπιση από ΑΕΚ - Μέχρι... παραίτηση από Ιβάν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags