Facebook Pixel Άρης: Λάμψη Καμαρά, δίδαξε... ποδόσφαιρο - Γύρισε ο ηγέτης του Άρη - Σάπιο αθλητικοδικαστικό σύστημα
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-27 22:41:00

Λάμψη Καμαρά, δίδαξε... ποδόσφαιρο - Γύρισε ο ηγέτης του Άρη - Σάπιο αθλητικοδικαστικό σύστημα

Sportdog Team
Λάμψη Καμαρά, δίδαξε... ποδόσφαιρο - Γύρισε ο ηγέτης του Άρη - Σάπιο αθλητικοδικαστικό σύστημα

Γιατί είδαμε το καλύτερο παιχνίδι στην Ελλάδα και η επιστροφή των Κίτρινων στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Ποιοι ξεχώρισαν στο μεγάλο διπλό στο Περιστέρι, οι επιστροφές στην άμυνα και ο εξαιρετικός Καμαρά.

Ποδόσφαιρο λέγεται και είναι απλό: Παίζεις με την μπάλα και στόχος σου είναι να την βάλεις στα αντίπαλα δίχτυα! Αυτό έκανε σήμερα και ο Άρης που δίδαξε την απλότητα του ποδοσφαίρου απέναντι σε έναν αντίπαλο που ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματά του, αλλά βάσει του ρόστερ του, είναι από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν συνέχεια της νίκης επί του Παναθηναϊκού και ο Άρης με δύο διαδοχικές νίκες φτάνει πια τους 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα (ή τον 1 για κάποιους που επιθυμούν την υποβάθμιση και τη δυσωδία, αρκεί να επωφεληθεί η ομάδα τους).

Έπαιξε τρομερή μπάλα ο Άρης; Μάλλον όχι, ωστόσο το παιχνίδι ήταν από τα καλύτερα που έγιναν φέτος στην Ελλάδα αφού είχε τα πάντα: Γκολ, ακυρωμένα τέρματα, αμφισβητούμενες φάσεις με πολλές χρήσεις του VAR, πολλές τελικές από αμφότερους τους αντιπάλους.

Μιλώντας καθαρά για τον Άρη, είδα απόψε τη λάμψη της ποδοσφαιρικής προσωπικότητας του Καμαρά, ο οποίος δίδαξε μαθήματα μοντέρνου ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα στο Α μέρος: Απλός, ταχύτατος, αποτελεσματικός, ο Μαυριτανός ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας στην επίθεση, έχοντας πίσω του ιδανικό παραστάτη έναν ακόμη από το νέο αίμα, τον Σενεγαλέζο Εντιαγέ. Πέρα από τους δύο αυτούς παίκτες, ο Άρης στηρίχθηκε στην παλαιά φρουρά που ήταν απλά υπέροχη. Είδαμε να σκοράρουν τρεις ποδοσφαιριστές που μέχρι σήμερα δεν είχαν φωνάξει το παρών στους πίνακες των φετινών σκόρερ: Ο Μαντσίνι, ο Γκάμα και ο Ματέο Γκαρσία πέτυχαν τα τρία γκολ των κιτρίνων, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, και οδήγησαν τον Άρη στη νίκη σε μια έδρα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει. Αξιοπερίεργο πως οι δύο από τους τρεις σκόρερς (Γκάμα, Μαντσίνι), αποχώρησαν τραυματίες, όπως και ο Φαμπιάνο. Ας ελπίσουμε να μην έχουν κάτι το σοβαρό, γιατί φαίνεται καθαρά πως τώρα αρχίζει πραγματικά η σεζόν για τον Άρη.

Θέλοντας να αποδώσω τα του καίσαρι τω καίσαρι, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω δύο παίκτες που σήμερα πραγματικά με συγκλόνισαν: Ο Γιώργος Δεληζήσης είναι γνωστός για τα ψυχικά του αποθέματα, αλλά αυτό που έδωσε σήμερα στο χόρτο όταν πέρασε στη θέση του Φαμπιάνο ήταν απίστευτο: Ο αρχηγός ήταν ένας ηγέτης, με τη φάση του 75’ και το διπλό του διώξιμο στη γραμμή να μένει για πάντα στα highlights ενός παίκτη που είναι ίσως ο μοναδικός που νιώθει τι πραγματικά θα πει Άρης.

Ωστόσο ο καλύτερος όλων  στο γήπεδο ήταν και πάλι ο τερματοφύλακας Χουλιάν Κουέστα. Μια προσωπικότητα που αμφισβητήθηκε όσο λίγοι, με λάθη που κατά τα περασμένα χρόνια πλήγωσαν τον κόσμο του Άρη, αλλά με ταλέντο και σωματικά προσόντα που λίγοι διαθέτουν. Ο Ισπανός ήταν σήμερα το νούμερο ένα που λείπει από τον Άρη εδώ και χρόνια. Κυριολεκτικά ένα μεγάλο μέρος της νίκης οφείλεται σε αυτόν και ελπίζω φέτος να μας δείξει και άλλα, βγάζοντας ίσως και πείσμα για όλα όσα του συνέβησαν από το καλοκαίρι και μετά, μιλάω για τον τραυματισμό και τον παραγκωνισμό του μέχρι σήμερα.

Δεν θα μείνω περισσότερο στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής, αφού ακολουθεί μια τριάδα αγώνων με Απόλλωνα, Λαμία και Παναιτωλικό, πριν το επόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ελπίζω πως με 9 βαθμούς στα πρώτα τρία ματς, η ομάδα των κιτρίνων θα έχει ρεφάρει τις οποιεςδήποτε βαθμολογικές απώλειες που έχει από το σάπιο αθλητικοδικαστικό σύστημα και θα σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα, εκεί που είναι η θέση του...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags