Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Θα κατέβει από το συννεφάκι ο Ολυμπιακός και θα νικήσει τον ΠΑΟK - Εμμονές Μαρτίνς, "ανέκδοτο" Ονιεκούρου
| 2021-10-22 15:10:00

Θα κατέβει από το συννεφάκι ο Ολυμπιακός, νίκη με ΠΑΟΚ - Εμμονές Μαρτίνς, "ανέκδοτο" Ονιεκούρου

του Ευάγγελου Μίχου
Θα κατέβει από το συννεφάκι ο Ολυμπιακός, νίκη με ΠΑΟΚ - Εμμονές Μαρτίνς, "ανέκδοτο" Ονιεκούρου

Γιατί δεν παίζει ο Τσούμπερ στην Άιντραχτ και το πρόβλημα Λουτσέσκου. Ο Ευάγγελος Μίχος σχολιάζει τις χθεσινές εμφανίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ πριν το μεγάλο ντέρμπι, εξηγεί γιατί έχει μεγάλο προβάδισμα ο πρωταθλητής και στέκεται στις... εμμονές του Πέδρο Μαρτίνς με παίκτες που εμπιστεύεται και δεν εμπιστεύεται, αλλά και στον κύριο "απολύτως τίποτα"!

Ήταν τόσο καλή η Αιντραχτ ή τόσο κακός ο Ολυμπιακός και ήρθε αυτό το 3-1 στην Φρανκφούρτη; Ήταν τόσο καλός/διαφορετικός ο ΠΑΟΚ ή τα κατάφερε  και κέρδισε 2 - 1 γιατί ουσιαστικά όλο το ματς η Κοπεγχάγη το έπαιξε με δέκα; Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά, οι απαντήσεις δεν είναι μισογεμάτο/μισοάδειο ποτήρι...

Η Άιντραχτ έπιασε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, είχε διαστηματα που πήγαινε με εξωφρενική ταχύτητα, το ήθελε περισσότερο, το ματς και φυσιολογικά/δικαιωματικά το πήρε! Χωρίς να ...χαθεί η μπάλα, χωρίς να είναι... φανταχτερά καλύτερη απο τον Ολυμπιακό, χωρίς να είναι η τοπ ομάδα, με την μεγάλη φανέλα. Βέβαια αν ήταν κάποια άλλη ελληνική ομάδα στην θέση των "ερυθρόλευκων",  στην χθεσινή σπουδαία βραδιά της Αϊντραχτ, πιθανότατα να είχε καταρεύσει στα διαστήματα της υπεροχής και της τρομερής έντασης των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός που βρήκε πολύ γρήγορα το πέναλτι-γκολ της ισοφάρισης και άτυχος που δέχτηκε το 2-1 στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου. Και επίσης ικανός που το...μάζεψε μετά το 3-1, όταν το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να ξεφύγει. Δεν ήταν βέβαια σε καλή βραδιά  αλλά φέτος και σε άλλα ματς δεν έπειθε, μόνο που απεναντί του δεν είχε μια καλή γερμανική, όπως η χθεσινοβραδινή Άιντραχτ ( ή έναν προπονητή ανέκδοτο όπως ο Βίτορ Περέϊρα). Για αυτό και το πλήρωσε στην Φρανκφούρτη, με την πρώτη του φετινή ήττα...

Με το κέντρο του Ολυμπιακού συνολικά σε κακή βραδιά (ανέτοιμος ο Εμβιλά, σκασμένος απο την υπερχρήση ο Μπουχαλάκης, ένα 20λεπτο άντεξε ο Μαντί Καμαρα που διαθέτει αντοχή/δύναμη αλλά χωρίς την μεγάλη ταχύτητα για αυτό το επίπεδο- άλλο η Ελλάδα), τον Αγκιμπού Καμαρα να τρέχει αδιάκοπα και να παλεύει αλλά  άπειρο κι άναρχο τακτικά για να ανταποκριθεί σε τέτοιες απαιτήσεις, μόνο ο Μασούρας έτρεχε παντού και σωστά (πόσο να αντέξει και ούτε μπορεί συνέχεια να κάνει παπάδες).

Η ομάδα του Μαρτίνς απέναντι σε αυτή του Αυστριακού Κλάνσερ φαινόταν πολύ πιο αργή, με τους "ερυθρόλευκους" να πηγαίνουν δεύτεροι σχεδόν σε όλες τις μπάλες. Νομίζω πως ήταν θέμα καθαρά διαφορά ταχύτητας/έντασης και διαφορά ...πρωταθλήματος. 

Βλέποντας τους παίκτες της Άιντραχτ που έπαιζαν μπροστά , στις θέσεις που αγωνίζεται ο Τσούμπερ, είχα/βρήκα την απάντηση γιατί τον αφησαν να φύγει αφού δεν θα έπαιζε βασικός και γιατί ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Μεγάλος παίκτης ο Ελβετός για τα μερη μας, υπερκινητικός, με συνεχείς εναλλαγές θεσεων μέσα στο παιχνίδι και άψογος τακτικά αλλά μπροστά σε αυτή την ταχύτητα είναι πολύ...ήπιος. Πού να συγκριθεί, για παράδειγμα, με του Ιάπωνα Καμάντα.

Ο Ολυμπιακός απο πλευράς ταχύτητας/έντασης/αθλητικότητας σε σχέση με τον κυριακάτικο αντιπαλό του, τον ΠΑΟΚ, είναι ένα ή και δυο level πάνω. Και όμως, κόντρα στην Άιντραχτ, που παίζει σε ένα πρωτάθλημα με αντιπάλους την Μπάγερν, την Ντόρτμουντ, την Λειψία, την Λεβερκούζεν, ο Ολυμπιακός είχε λιγότερους κινητικούς, γρήγορους,αποφασιστικούς παίκτες. Τόσο απλά αλλά και...ρεαλιστικά.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Ο ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ,  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ΡΟΝΙ, ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ  ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με βάση την χθεσινοβραδινή εικόνα των δυο αντιπάλων στην Φρανκφούρτη, ο μοναδικός "ερυθρόλευκος" που μπορούσε να ακολουθήσει τους  γηπεδούχους και στα 90 λεπτά ήταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ. Μόνο που ο αθλητικός Μολδαβός δεν έχει την τεχνική επιλογή και την ποιοτική λήψη απόφασης...

Απο εκεί και πέρα ξαναείδα το... ανέκδοτο Ονιεκούρου. Μπήκε και δεν έκανε... μισή ενέργεια, που να δικαιολογεί τα 4.500.000 ευρώ που έσκασε ο Ολυμπιακός στην Μονακό, το 1.600.000 ευρώ ετήσιο συμβολαιό του (χωρίς τα μπόνους) αλλά και την καψούρα 2ετίας του Μαρτίνς για να αποκτηθεί. Μιλάμε πως ξανά δεν έκανε τίποτα. Για την ακρίβεια ήταν πιο τίποτα κι απο το τίποτα ο Νιγηριανός.

Τουλάχιστον ο Ρόνι Λόπες, που μπήκε στο τέλος ως αλλαγή,έκανε μια ατομική ενέργεια πολύ υψηλής κλάσης. Τρομερή... Αν βρει και σταθεροποιήσει ρυθμό απο αυτόν λές πως μπορείς να πάρεις πράγματα, έστω και μετάτον Δεκέμβριο!

Ο Λαλά μπορεί να ταλαιπωρήθηκε απο τον σταρ Κόστιτς αλλά δεν ήταν τόσο κακός. Και ο Κουντέ είναι ένας κανονικός μέσος, που θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει αντί του σκασμένου Μπουχαλάκη. Το έχουμε ξαναπεί όμως, καλός προπονητής ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εμμονές με αυτούς που εμπιστεύεται και με εκείνους που δεν εμπιστεύεται...

Στο δια ταύτα ο Ολυμπιακός ασφαλώς και δεν έπαθε κάποια καταστροφή επειδή έχασε 3-1 απο την Άιντραχτ. Ενδεχομένως να του κάνει και καλό, να κατεβεί δηλαδή απο το ... συννεφάκι πως μπορεί να παίξει στον τελικό και να πάρει το Γιουρόπα Λιγκ, επειδή κέρδισε  3-0 στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα αυτή την φορά, σε αντίθεση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που προερχόταν απο το θριαμβο κόντρα στην Φενέρ και το πλήρωσε (0-0), περιμένω οι "ερυθρόλευκοι" να πάρουν τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ επικίνδυνος κι αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός με το...μαχαίρι στα δόντια!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΡΑΖΒΑΝ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ να επισημάνω πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου κόντρα στις συνηθείες του, παρουσίασε στο "Πάρκεν" ένα πιο ελαφρύ σχήμα. Στο πάγκο ο Βιεϊρίνια και ο Ελ Καντουρί, στην θέση δέκα ο Μπίσεσβαρ και στην ενδεκάδα 4 καθαροί/κανονικοί ακραίοι, οι δυο Βραζιλιάνοι μπακ (Σίντκλει, Τέιλορ) και οι δυο Βαλκάνιοι εξτρέμ (Ζίφκοβιτς, Μίτριτσα) .

Το αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΟΚ να απλώσει το παιχνίδι του, να τρέξει περισσότερο, να εμφανιστεί πιο ευκίνητος και ευέλικτος απο οτι συνήθως! Όλο αυτό προκάλεσε και την φάση που έκρινε τον αγώνα, της αποβολής του Πολωνού κίπερ.

Ο φετινός ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου σε αντίθεση με εκείνη του ντάμπλ, δεν είναι σε θέση να μείνει σε χαμηλά μέτρα, να απορροφήσει την πίεση και να εμφανίζεται αξιόπιστος. Όταν δίνει μπάλα και χώρο στον αντίπαλο για να διαχειριστεί ένα παιχνίδι ή να κρατήσει ένα αποτέλεσμα, θα δεχτεί πολλές φάσεις, θα του κάνει καθαρές ευκαιρίες ακόμη και η... Λίνκολν, θα του βάλουν ακόμη και 4 γκολ σε 6 προσπάθειες (όπως ο Βόλος), παρότι βρίσκεται σε οργανωμένη άμυνα.

Δεν ξέρω αν μετά τον Νοέμβριο ο Λουτσέσκου με την δουλειά του το βελτιώσει αλλά στο δεδομένο ταιμινγκ και με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει (ανεξάρτητα απο το αν είναι προσωπικότητες αλλά και ...κάποιας ηλικίας), έχει πρόβλημα. Ο Ρουμάνος κόουτς πάντως αρέσκεται σε αυτό το στυλ (να παίζει στα χαμηλά μέτρα) και του αρέσει η συγκεκριμένη διαχείριση αφού με αυτή θριάμβευσε στο παρελθόν. Τώρα όμως, έρχεται ο Ολυμπιακός. Ακόμη και αν προηγηθεί στο σκορ ο ΠΑΟΚ, δεν βλέπω πως θα καταφέρει να βγάλει και δυνάμεις και να μην υποφέρει μέχρι τέλους στο "Καραϊσκάκης".

 

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους… κρέμασε ο Μαρτίνς στη Γερμανία - Ο μεγάλος κίνδυνος πλέον για ΠΑΟΚ - "Ζημιά" με Καμαρά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags