Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τους… κρέμασε ο Μαρτίνς στη Γερμανία - Ο μεγάλος κίνδυνος πλέον για ΠΑΟΚ - "Ζημιά" με Καμαρά
| 2021-10-22 10:00:00

Τους… κρέμασε ο Μαρτίνς στη Γερμανία - Ο μεγάλος κίνδυνος πλέον για ΠΑΟΚ - "Ζημιά" με Καμαρά

του Παναγιώτη Νικολάου
Τους… κρέμασε ο Μαρτίνς στη Γερμανία - Ο μεγάλος κίνδυνος πλέον για ΠΑΟΚ - "Ζημιά" με Καμαρά

Το ρίσκο του Πορτογάλου και γιατί έβαλε… δύσκολα ενόψει του ντέρμπι. Γιατί «έσκασε» ο Ολυμπιακός στη Γερμανία, η πρωτιά που δεν χάθηκε και οι αλλαγές στην ενδεκάδα που δεν έγιναν και μάλλον πρέπει να γίνουν. Τι συμβαίνει όμως με τον Μαντί φέτος;

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και σε αντίθεση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής στο Europa League απέναντι στη Φενέρ (0-3), το βράδυ της Πέμπτης έχασε με κάτω τα χέρια από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3-1). Οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν πως επρόκειτο για μία καλή ομάδα, ωστόσο δεν ήταν και κάτι… εντυπωσιακό. Μπορεί να έμοιαζαν «μία ταχύτητα πάνω» μέσα στο γήπεδο, ωστόσο αυτό είναι πρόβλημα κυρίως των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν, παρουσιάστηκε αργή χωρίς εμπνεύσεις και χωρίς δυνάμεις σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οι «Ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν συνεχώς να βρίσκονται ένα κλικ πίσω από τους αντιπάλους τους, ενώ ακόμα και στο 1-1, δεν έπειθαν πως θα αντέξουν. Η μαθημένη από τον γρήγορο ρυθμό στην Bundesliga Άιντραχτ, πατούσε καλύτερα, μπορούσε να πιέσει στα… κόκκινα και παρότι δεν απειλούσε ιδιαίτερα, έδειχνε να κυριαρχή στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού, ο οποίος μάλιστα μετά το 60-70… έσκασε. Ευθύνη για αυτό φέρει ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πήρε το ρίσκο (κάτι που κάνει βέβαια εδώ και χρόνια) να πάει σε ένα δύσκολο ματς με την καλύτερη του ενδεκάδα, χωρίς να κάνει ροτέισον και χωρίς να κάνει αλλαγές. Οι Πειραιώτες λοιπόν παρουσιάστηκαν ασύνδετοι, με αργά πόδια και μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές.

Βέβαια, ακόμα κι αν έκανε αλλαγές, δεν σημαίνει ότι η εικόνα θα ήταν τόσο διαφορετική. Ωστόσο, ήταν φανερό από την Κυριακή και το ματς με τον ΠΑΣ, ότι ο Μπουχαλάκης είναι κουρασμένος και σε συνδυασμό με τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά που δεν πατάνε καλά, η τριάδα του κέντρου δεν είναι στα καλύτερά της. Δεν γνωρίζουμε αν η παρουσία του Κουντέ (που δεν έδειξε κάτι τρομερό όσο έπαιξε) θα άλλαζε την κατάσταση, ωστόσο θα έδινε φρέσκα πόδια και παράλληλα την ευκαιρία στον Έλληνα άσο να ξεκουραστεί ενόψει Κυριακής.

Πλέον, μετά το 3-1 και έχοντας προηγηθεί και η ισοπαλία με κακή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη και μάλιστα με καλή εμφάνιση την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και ο Μαρτίνς μας έχει συνηθίσει σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια, να εμπιστεύεται τους παίκτες που πιστεύει, ασχέτως της κατάστασής τους. Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει λοιπόν πάλι βασικός ο Μπουχαλάκης ή και το ανάποδο. Πόσο καλά θα λειτουργήσει το κέντρο χωρίς έναν εκ των Μπουχαλάη – Εμβιλά, που ήταν μετριότατοι στη Γερμανία;. Ο Πορτογάλος κόουτς δεν έκανε τις αναμενόμενες (για τους ρεπόρτερ και τον κόσμο είναι αλήθεια) αλλαγές και πλέον έβαλε… δύσκολα στον εαυτό του για την 11αδα της Κυριακής.

Και επειδή από το βράδυ της Πέμπτης, όλο το «ανάθεμα» έχει πέσει πάνω στον Λαλά που ακόμα ψάχνει τον Κόστιτς και στον Ονιεκούρου που και πάλι δεν βοήθησε, αξίζει να σημειώσουμε πως ούτε ο… μεγάλος Καμαρά βοήθησε ιδιαίτερα. Μπορεί να ξεκίνησε κάπως καλά, όμως η απόδοσή του έπεσε γρήγορα και σε τίποτα δεν θύμισε τον παίκτη που θαύμαζε πέρυσι όλη η Ευρώπη. Και πρόκειται για μία εικόνα που… τραβάει από την αρχή της φετινής σεζόν. Ο Μαντί δεν είναι καλά, δείχνει «πεσμένος» και ίσως να του χρειαζόταν να μείνει και λίγο εκτός. Προφανώς και η ποιότητά του δεν αμφισβητείται από κανέναν, ωστόσο με τέτοιες εμφανίσεις μόνο… ζημιά θα έχει και «πτώση» στη χρηματηστηριακή του αξία ενόψει του επόμενου καλοκαιριού.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί "έκαψαν" τον Ολυμπιακό στη Γερμανία - Τον περνούσαν... με κάθε τρόπο - "Καμπανάκι" για ΠΑΟΚ!

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags