Facebook Pixel Ολυμπιακός: Remember this name, Kulbakov - Αλλοίωση αποτελέσματος - "Αφαντος" Εμβιλά, στο... ρελαντί ο Καμαρά
| 2021-11-05 12:06:00

Remember this name, Kulbakov - Αλλοίωση αποτελέσματος - "Αφαντος" Εμβιλά, στο... ρελαντί ο Καμαρά

Sportdog Team
Remember this name, Kulbakov - Αλλοίωση αποτελέσματος - "Αφαντος" Εμβιλά, στο... ρελαντί ο Καμαρά

Γελοία απόφαση ενός λίγου διαιτητή, δεν με εκπλήσει η εικόνα του Μπα. Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τον διαιτητή που έκρινε το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός - Άιντραχτ, για τα λάθη που στοίχισαν στους Πειραιώτες και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει πλέον στη μεσαία γραμμή.

Χάζευα ένα πανό στη Θ7, πριν από τη σέντρα του Ολυμπιακός-Αϊντραχτ, που έγραφε: Remember this name, δηλαδή θυμηθείτε αυτό το όνομα. Του Ολυμπιακού εννοούσαν οι φαν του αλλά λογάριαζαν δίχως τον... ξενοδόχο. Η επιλογή της ΟΥΕΦΑ να στείλει έναν υπερ-ελάχιστο Λευκορώσο ρέφερι για να διευθύνει ένα ντέρμπι πρωτιάς ομίλου στο Europa League την εκθέτει για μία ακόμη φορά. Ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ είναι ο άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβρη υπέδειξε 4 (!) πέναλτι από το 21ο ως το 42ο λεπτό του Σεβίλλη-Σάλτσμπουργκ 1-1. Είναι ο άνθρωπος που πριν από δύο χρόνια είχε αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον τερματοφύλακα Κλαούντιο Μπράβο σε ματς της Σίτι με την Αταλάντα για ένα... μακροβούτι που έκανε επιτιθέμενος.


Ο Βούλγαρος λοιπόν δεν είδε την κόκκινη-μαρς του Μπαρκόκ στον Ρέαμπτσιουκ που είναι θαύμα πως δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Το να ξεφύγει μια φάση έχει συμβεί και στους καλύτερους διαιτητές. Ωστόσο ότι έδειξε κίτρινη στον παίκτη σημαίνει ότι το είδε αλλά έκρινε πως δεν είναι αρκετά σοβαρό ως χτύπημα. Γελοία απόφαση ενός λίγου διαιτητή. Και σα να μην έφτανε στον Ολυμπιακό ότι ο Κουλμπάκοφ ήταν λίγος, ήρθε και το VAR να βραχυκυκλώσει για να δέσει το γλυκό. Η Αϊντραχτ έπρεπε να παίζει με 10 από το ημίωρο του ματς. Και η Αϊντραχτ που βλέπαμε σ' εκείνο το σημείο του αγώνα και μέχρι το 60ο (όχι ότι μετά εντυπωσίασε) θα υπέφερε στην πορεία περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Το όνομα λοιπόν που αξίζει να θυμάται κανείς απ' αυτό το ματς είναι του Κουλμπάκοφ.

 


Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε τα λάθη του. Τα έκανε και ήταν και χοντρά στις φάσεις των γκολ και πρέπει να αξιολογηθούν. Όμως αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχει σαφής αλλοίωση αποτελέσματος. Δε μιλάμε για αποβολή στο 90', στο 30' πήγε να σπάσει ο αστράγαλος του Ρέαμπτσιουκ, υπήρχε μια ώρα αγώνα ακόμα.

 

Ότι ο Μπα δεν ήταν καλός, προσωπικά, δεν με εκπλήσσει. Μετά την προπέρσινη απίθανη σεζόν του, δεν υπάρχει η ανάλογη συνέχεια. Έχει τρομερά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και λειτουργεί επιπόλαια πολλάκις. Δέχεται εύκολα κάρτες, χάνει εύκολα φάσεις και γι' αυτό έχει χάσει και τη θέση του στο αρχικό σχήμα και παίζει μόνο όταν είναι απαραίτητο όπως τώρα που ήταν τιμωρημένος ο Σισέ.


Προσωπικά με προβληματίζουν περισσότερο τα σερί ματς που είναι από πολύ μέτριος έως... άφαντος ένας κομβικός παίκτης όπως ο Εμβιλά και μαζί και ο Μαντί Καμαρά που δείχνει να παίζει στο... ρελαντί. Η επιστροφή αυτών των δύο στις καλές εμφανίσεις θα βελτιώσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή ως τα νύχια και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Θα τον βελτιώσει αμυντικά (η ανενόχλητη κάθετη στην ισοφάριση βγήκε από τον άξονα και τον τομέα ευθύνης Εμβιλά και Καμαρά) αλλά και δημιουργικά. Όσο δεν είναι στα γνωστά πολύ υψηλά τους στάνταρ θα υπάρχει πρόβλημα.


Προσωπικά αυτά έχω να πω για το συγκεκριμένο ματς. Περισσότερες «τεχνικές» αναλύσεις υπάρχουν άπειροι «προπονητές» εδώ στη χώρα που τις κάνουν μετά από κάθε ματς σε blog και facebook. Προπονητομάνα η Ελλάδα... Έχουμε όμως πολλούς περισσότερους «προπονητές» και «τεχνικούς διευθυντές» απ' αυτούς που μπορούμε να «καταναλώσουμε»...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίσκαρε κι έχασε ο Μαρτίνς με τις αλλαγές - Δικαίωση παρά το "κράξιμο" - Πλήρωσε τον... Σεμέδο ο Μπα

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags