Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Δεν είναι ο Λουτσέσκου υπόλογος για τις μεταγραφές - "Καμπανάκι" οι δηλώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-22 23:07:00

Δεν είναι ο Λουτσέσκου υπόλογος για τις μεταγραφές - "Καμπανάκι" οι δηλώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ

του Μάνου Τσαλγατίδη
Δεν είναι ο Λουτσέσκου υπόλογος για τις μεταγραφές - "Καμπανάκι" οι δηλώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ

Γιατί ξαφνιάστηκαν με τις δηλώσεις του Ρουμάνου, δεν τον ξέρουν; Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ήττα του Δικεφάλου στο Περιστέρι και για όσα ακολούθησαν με τις τοποθετήσεις προπονητών και παικτών. Ποιος φταίει τελικά για τις κινήσεις του καλοκαιριού;

ΠΑΟΚ: Το έχω πει και γράψει από την αρχή της σεζόν πως η φετινή σεζόν θα είναι χρονιά ρολερ-κόστερ. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν τα πάνω τους και έχουν και τα πολύ κάτω τους. Τα λάθη του καλοκαιριού δόμησαν ένα ρόστερ χωρίς βάθος, ταχύτητα, ένταση, αλλά και... game changer!

Στον αντίποδα όμως το εν λόγω ρόστερ έχει εμπειρία και σαφώς ποιότητα. Ο αγώνας κόντρα στον Ατρόμητο δεν ήταν μια παραφωνία ή κάτι παράξενο. Ήταν ποδοσφαιρικό χαστούκι. Αν κάποιος δει μόνο τα νούμερα, την κατοχή, τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, θα πιστέψει πως το τελικό 2-0 υπέρ του Ατρομήτου ήταν μαγική εικόνα. Αμ δε!

Όντως οι «ασπρόμαυροι» έχασαν ένα... καράβι ευκαιρίες. Πώς όμως προήλθαν αυτές; Από συνδυαστικό ποδόσφαιρο; Από ατομικές ενέργειες; Από ταχύτατες αντεπιθέσεις; Όχι! Όλες οι τελικές προσπάθειες του Δικεφάλου προέκυψαν από στημένες φάσεις. Ίσως βέβαια αυτό είναι το μόνο θετικό της χθεσινής (21/11) βραδιάς, καθώς φαίνεται πως έχει πέσει αρκετή δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα.

Θα πει κανείς είναι κακό να δημιουργείς ευκαιρίες από κόρνερ φάουλ κλπ; Όχι βέβαια! Αλλά, όταν σε έναν αγώνα με τον ουραγό της βαθμολογίας καταφέρνεις να τον απειλήσεις μόνο έτσι, ενώ εσύ είσαι η ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τίτλους, τότε κάτι δεν πάει καλά.



Ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε στο χαμηλό τέμπο που, όπως ήταν λογικό και κατανοητό, έβαλε ο Ατρόμητος στο παιχνίδι. Σίγουρα και ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν ήταν στην καλύτερη του ημέρα, αλλά ο Ρουμάνος δεν έχει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι δεν ενισχύθηκε σοβαρά. Έχει προφανώς κάποιες ευθύνες λόγω της θέσης που έχει, αλλά δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι υπόλογος. 

Τώρα όσον αφορά τις δηλώσεις του για τις διακοπές των εθνικών, απορώ πραγματικά γιατί προκάλεσαν αντίδραση. Αλήθεια, τώρα θα τον μάθουμε τον Ρουμάνο προπονητή; Είναι δυνατόν να δώσει βορά τους παίκτες του; Ο Λουτσέσκου θα είναι πάντα προστάτης αυτών! Ποτέ δεν θα τους εκθέσει δημόσια και ό,τι παρατηρήσεις έχει να τους κάνει, θα τις κάνει στην προπόνηση ή ακόμα και σε προσωπικό ραντεβού.

Αυτό που με προβλημάτισε αρκετά ήταν οι δηλώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο Βαρέλα λέει πως ίσως υποσυνείδητα η ομάδα πιστεύει πως δεν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ο Κρέσπο άφησε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει συνοχή, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανέφερε πως πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αυτά σε μένα δείχνουν πως ο καθένας εκπέμπει σε διαφορετικά μήκος κύματος και πως χρειάζεται ακόμα δουλειά για να γίνει ο Δικέφαλος ένα σύνολο που θα βάζει το εγώ κάτω από το εμείς. Μακάρι να κάνω λάθος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς χρόνο ο Λουτσέσκου - Τραγικοί Κούρτιτς και Σβαμπ - Τον... κατάπιε τον Βαρέλα ο Κουλούρης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags