Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Δεν βγάζει νόημα το "ντου" στην Τούμπα - Παραμένει εδώ ο Σαββίδης - Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει...
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-29 20:07:00

Δεν βγάζει νόημα το "ντου" με Άρη - Παραμένει εδώ ο Σαββίδης - Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει...

του Μάνου Τσαλγατίδη
Δεν βγάζει νόημα το "ντου" με Άρη - Παραμένει εδώ ο Σαββίδης - Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει...

Το μεγάλο λάθος του ΠΑΟΚ και γιατί δεν θα κάνει 10 μεταγραφές τον Γενάρη. Ο Μάνος Τσαλγατίδης εξηγεί γιατί έχασε δίκαια ο Δικέφαλος από τον Άρη, αναλύει τι συνέβη με τις καλοκαιρινές μεταγραφές και προσπαθεί να καταλάβει για ποιο λόγο... μπούκαραν οπαδοί στο γήπεδο. Επίσης, απαντάει και στις φήμες για τον Ιβάν!

ΠΑΟΚ: Δύσκολη νύχτα, δύσκολη και η επόμενη ημέρα όσων συνέβησαν στην Τούμπα, οπότε ας προσπαθήσω μέσω αυτού του blog να ξετυλίξω τις σκέψεις μου.

Αρχικά ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δίκαια από μια ομάδα που σε αντίθεση με τον ίδιο είχε τρεξίματα, ένταση, αλλά και πιο καθαρό μυαλό. Ο Δικέφαλος μέσα στο γήπεδο έμοιαζε να μην ξέρει τι θέλει να κάνει και το πιο σημαντικό είναι πως έμοιαζε να μην μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά του ποδοσφαίρου. Είναι σκληρό αυτό που λέω; Ναι είναι, αλλά όταν μία ομάδα έχει να σκοράρει από τις 7 Νοεμβρίου και οι φάσεις που βγάζει στα τελευταία 4 παιχνίδια δεν είναι σε καθαρή ροή αγώνα, αλλά μέσω στημένων φάσεων κάτι δεν πάει καθόλου καλά. 

Αυτή η ομάδα σίγουρα δεν είναι αυτή που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, δεν ξέρω καν αν μπορεί να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και να το διεκδικήσει αυτό. Τα έχουμε ξαναπεί για τα λάθη του καλοκαιριού και τις επιλογές που έγιναν. Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι οι «ασπρόμαυροι» φόρτσαραν ως ένα σημείο το καλοκαίρι στις μεταγραφές και μετά για κάποιον ανεξήγητο λόγο σταμάτησαν. Σα να μπλόκαραν, σα να μην είχαν επιλογές στη λίστα τους. Κυνήγησαν την εξαιρετική περίπτωση του Τζιοβίνκο για αρκετό καιρό χάνοντας άλλες περιπτώσεις από το πάνω ράφι.

Λάθος τους προφανώς. Αυτά όμως τώρα δεν αλλάζουν. Τον Γενάρη δεν μπορεί ο Δικέφαλος να κάνει 10 μεταγραφές. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη και όλα είναι πιο ακριβά προφανώς. Ωστόσο, μπορεί σιγά-σιγά να αρχίσει να χτίζει για τη νέα σεζόν.

Το μεγαλύτερο λάθος του ΠΑΟΚ ως οργανισμού φέτος ήταν το γεγονός πως δεν βγήκε να εξηγήσει που και πως πορεύεται η ομάδα. Θα είναι μια χρονιά υπομονής, που θα λήξουν τα συμβόλαια της φουρνιάς του νταμπλ και στη συνέχεια θα στηθεί ένα νέο Project; Θα είναι μια σεζόν που η ομάδα θα πορευτεί με τους «λεγεωνάριους» και όπου βγάλει; Θα είναι μια σεζόν οικονομικού ορθολογισμού; Τίποτα δεν ειπώθηκε ποτέ. Νομίζω πως και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ υπερεκτίμησε πολλά πράγματα και ίσως φοβήθηκε να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα και στη συνέχεια να την επικοινωνήσει.



Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει για καιρό κανέναν. Είναι τόσο γρήγοροι οι ρυθμοί που η αλήθεια αποκαλύπτεται πριν καν το καταλάβεις. Για αυτό πάντα είμαι της άποψης ότι πρέπει σε θέματα στρατηγικής θα πρέπει να λέγονται τα πράγματα όπως είναι. Σίγουρα κάποιοι θα στραβώσουν, κάποιοι θα νευριάσουν, αλλά στο τέλος θα σεβαστούν και θα εκτιμήσουν πως ειπώθηκαν καθαρές κουβέντες. 

Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά χθεσινοβραδινά σίγουρα όσα έγιναν δεν βγάζουν νόημα. Είναι ένα θέμα που έχει πολλές παραμέτρους, αλλά όχι στο μυαλό μου δεν βγάζουν νόημα. Ωστόσο, πιστεύω πως είναι απόρροια όσων εξήγησα παραπάνω. Αλλά για όσα έγιναν δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!

Τα "ο Ιβάν Σαββίδης παράτησε την ομάδα", τα "εδώ και 2.5 χρόνια η ομάδα σέρνεται" κλπ κλπ δεν μπορώ να τα πάρω στα σοβαρά. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφερε τον Ράζβαν Λουτσέσκου και το τιμ του κάνοντας τους το πιο ακριβοπληρωμένο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με κοντά 2 εκατομμύρια. Θέλει να φτιάξει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο και δεν τον αφήνει το κράτος να υλοποιήσει το όνειρο όλων μας, Για να μη μιλήσω για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στα συμβόλαια των Αντρίγια, Σφιντέρσκι, Κούρτιτς, Ολιβέιρα.

Ίσως το μόνο που «ακούω» είναι το γεγονός πως ο Ιβάν δεν εμφανίζεται πιο συχνά. Έστω και μέσω κάποιου video, έτσι ώστε να νιώσουν όλοι πως είναι εδώ. πως δεν έχει αποτραβηχτεί (που δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση).

Το πιο σημαντικό από δω και στο εξής είναι να μην παρθούν αποφάσεις εν θερμώ και το... καράβι του ΠΑΟΚ να μπει σε ήρεμα νερά, γιατί πραγματικά δεν ξέρω τη δεδομένη στιγμή πόσες συνεχόμενες φουρτούνες αντέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ιβάν να ξεκαθαρίσει τι... ΠΑΟΚ θέλει - Μηνύματα αδυναμίας - "Λάθος" Λουτσέσκου που δεν πήγε ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags