Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο παίκτης που "έφτιαξε" τον Γιαννίκη!
| 2021-12-01 23:09:00

Ο παίκτης που "έφτιαξε" τον Γιαννίκη - Έβγαλε ποιότητα και εξυπνάδα - Νέα... μεταγραφή στα εξτρέμ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο παίκτης που "έφτιαξε" τον Γιαννίκη - Έβγαλε ποιότητα και εξυπνάδα - Νέα... μεταγραφή στα εξτρέμ

Έστειλε μήνυμα στον προπονητή του, ότι πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του. Ποιοι ξεχώρισαν για την Ένωση στην άνετη νίκη με την Κηφισιά και η κίνηση του κόουτς που δείχνει πολλά για τη συνέχεια.

ΑΕΚ: Ο παίκτης που "έφτιαξε" τον Γιαννίκη! Έβγαλε ποιότητα, εξυπνάδα και μοίρασε γκολ με Κηφισιά

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 της Κηφισιάς στο πρώτο ματς των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας και χρωστάει άλλα τόσα γκολ στους οπαδούς της, οι οποίοι την είδαν να χάνει σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι κιτρινόμαυροι είχαν και δοκάρι με τον Ρότα.

Η Ένωση εμφανίστηκε με 8 αλλαγές στην ενδεκάδα της! Ο Τσιντώτας επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ, όπως και ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στα στόπερ τοποθετήθηκαν Σβάρνας-Τζαβέλλας και στα αριστερά ο Χατζισαφί. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Λε Ταλέκ και Σάκχοφ, μπροστά τους ο Γέβτιτς, στην αριστερή πτέρυγα ο Τάνκοβιτς, στη δεξιά ο Λιβάι Γκαρσία και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.

Άρα, ο Γιαννίκης παρέταξε μία ομάδα με πρωτοκλασάτους παίκτες απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του δεύτερου ομίλου της Super League 2. Οι κιτρινόμαυροι μπλόκαραν στο πρώτο μέρος και τα έβαλαν μαζεμένα στο δεύτερο, όπου σκόραραν τέσσερις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, βγάζοντας πλουραλισμό! Ο λόγος για τους Ανσαριφάρντ, Σβάρνα, Τάνκοβιτς και Χατζισαφί.

Το δεύτερο θετικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσετε είναι η παρουσία του Ντάρκο Γέβτιτς! O Ελβετός άσος δείχνει να παίρνει μπροστά, βγάζοντας τρεις ασίστ για τους συμπαίκτες του, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του. Ήταν αυτός που έβγαλε το γέμισμα για το κεφάλι του Ανσαριφάρντ στο 1-0, στέλνοντας τη μπάλα σε ιδανικό σημείο από εκτέλεση φάουλ.

Ο 28χρονος είχε συμμετοχή στο 3-0, όπου έδειξε την εξυπνάδα και την οξυδέρκειά του. Ύστερα από έξυπνη κομπίνα η μπάλα έφτασε στον Τάνκοβιτς που στόπαρε με την ησυχία του και με δυνατό σουτ σημείωσε το γκολ. Στο 4-0 έδειξε την ποιότητά του με ένα ακόμα γέμισμα με τον Χατζισαφί να ελέγχει ιδανικά και να εκτελεί με πανέμορφο τρόπο αξιοποιώντας την μπαλιά του συμπαίκτη του, ο οποίος μέχρι στιγμής μετρούσε 197 λεπτά και 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όπου έδειχνε πως έψαχνε να βρει τα πατήματά του. Αντιμετώπισε βέβαια και πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο, που τον άφησε εκτός για τρία παιχνίδια (Βόλος, Άρης, Απόλλων).

Πλέον όμως φαίνεται, ότι έχει ξεπεράσει όποια προβλήματα και παρουσιάζεται έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του. Το σίγουρο είναι, ότι πρέπει να τον εμπιστευθεί περισσότερο ο Γιαννίκης, ένα μήνυμα που μετέφερε και ο ίδιος στις δηλώσεις του στην κάμερα του Cosmote Tv μετά το ματς. « Κάθε λεπτό στο γήπεδο μού δίνει αυτοπεποίθηση και είμαι χαρούμενος που έπαιξα πολύ σήμερα», δήλωσε με νόημα.

Μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια για την ΑΕΚ από την αναμέτρηση κόντρα στην Κηφισιά ήταν, ότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Και όταν προέκυψαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, ο Τσιντώτας λειτούργησε θετικά. Στην πρώτη καλή στιγμή για την Κηφισιά στο 29', ο Τσιντώτας μπλόκαρε την κεφαλιά του Τετέι. Στο 66' είχε πάλι σωστή αντίδραση στο σουτ του Τζέλη, πέφτοντας και μπλοκάροντας στην αριστερή του γωνία, ενώ στο 79' βγήκε έγκυρα και έδιωξε με γροθιές τη σέντρα του Παυλάκη από αριστερά. Στεκόμαστε στην παρουσία του Τσιντώτα, καθότι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, όπως αποκάλυψε (στις αρχές Νοεμβρίου), θα κάνει μία μικρή επέμβαση στο γόνατό του στο τέλος του πρώτου γύρου, κάτι που σημαίνει, ότι ίσως ο Τσιντώτας να κληθεί να υπερασπιστεί την κιτρινόμαυρη εστία, μέχρι να αποθεραπευτεί ο Αυστριακός συμπαίκτης για τον οποίο είχε γίνει γνωστό, τον Οκτώβριο, ότι παρουσιάζει θέμα στον μηνίσκο.

Στο τέλος κρατάμε την αλλαγή του Γιαννίκη στο 80'. Ο προπονητής της ΑΕΚ έριξε τον Μοχαμαντί στο παιχνίδι με τον Χατζισαφί να προωθείται στα εξτρέμ, δείχνοντας μελλοντικές του προθέσεις να εκμεταλλευτεί την παρουσία των δύο Ιρανών στα αριστερά. Αμφότεροι πάντως είχαν παίξει ξανά μαζί στο ματς με τον Βόλο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags