Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Δεν... πέθανε ακόμα ο ΠΑΟΚ - Αλλάζουν όλα τον Γενάρη - Μόνο δύο άνθρωποι μπορούν να τον σώσουν
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-06 21:36:00

Δεν... πέθανε ακόμα ο ΠΑΟΚ - Αλλάζουν όλα τον Γενάρη - Μόνο δύο άνθρωποι μπορούν να τον σώσουν

του Μάνου Τσαλγατίδη
Δεν... πέθανε ακόμα ο ΠΑΟΚ - Αλλάζουν όλα τον Γενάρη - Μόνο δύο άνθρωποι μπορούν να τον σώσουν

Γερασμένη και άδεια ομάδα, πώς μπορεί να συνέλθει από το κώμα. Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον Δικέφαλο που βρίσκεται στην εντατική, για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι Λουτσέσκου και Σαββίδη και για τους παίκτες που οφείλουν να παίξουν για τους εαυτούς τους.

Ο ΠΑΟΚ είναι βαριά άρρωστος, βρίσκεται στην εντατική καλωδιωμένος με τα ηλεκτροσόκ να έρχονται το ένα μετά το άλλο, αλλά έως τώρα κανένα από αυτά δεν έχει κάνει τον... ασθενή να ξυπνήσει. Ο σφυγμός όλο και μειώνεται και σχεδόν έχει γίνει ευθεία γραμμή. Ίσως όμως  ο ποδοσφαιρικός θάνατος να έχει έρθει εδώ καιρό.

Ο Δικέφαλος δεν κοίταξε ποτέ την αλήθεια κατάματα. Έκρυβε τα προβλήματα του κάτω από το πατάκι, αλλά όσο μεγάλο και αν είναι αυτό δεν μπορεί να τα κρατήσει από κάτω του, όταν προστίθενται συνεχώς κι άλλα. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι έγιναν λάθη, πολλά λάθη. Οι ανανεώσεις ξανά και ξανά της φουρνιάς του νταμπλ ήταν ένα από αυτά σαφώς. Προσοχή δεν μιλάω για όλους! Το σύγχρονο ποδόσφαιρο βασίζεται στην ταχύτητα, την ένταση και φυσικά το ταλέντο την τακτική. Αν δεν έχεις τα δύο πρώτα, η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Ο ΠΑΟΚ έχει μια γερασμένη ομάδα, που δείχνει πως έχει αδειάσει, από δυνάμεις, αλλά ίσως και από κίνητρο. Το νέο αίμα δεν ήρθε ποτέ και ακόμα και κάποιοι από αυτούς που ήρθαν στην Τούμπα δεν έχουν αποδείξει έως τώρα πως είναι αυτό που έψαχνε ο Δικέφαλος σε προσωπικότητα και ποιότητα. 



Έτσι, όπως είναι τα πράγματα δύο άνθρωποι μονάχα μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, κινούμενοι ωστόσο σε διαφορετικούς άξονες. Αυτοί φυσικά είναι ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Γενάρης πλησιάζει και οι δυο τους επιβάλλεται να πάρουν γενναίες αποφάσεις, έτσι ώστε αρχικά να σωθεί ό,τι απέμεινε και στη συνέχεια να ξεκινήσει το χτίσιμο μια νέας ομάδας, που θα έχει προσωπικότητες, θα μπορεί να κυνηγήσει τίτλους αλλά και να αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις χωρίς να χρειάζεται... οξυγόνο έπειτα.

Ωστόσο, θεωρώ πως ο Ρουμάνος τεχνικός τη δεδομένη στιγμή, είναι ο μοναδικός που μπορεί να κάνει την ομάδα να αποκτήσει και πάλι έστω έναν ισχνό σφυγμό. Ο Λουτσέσκου είναι εξαιρετικός στη διαχείριση και πιστεύω πως είναι ο ιδανικός για να κάνει τους παίκτες του να πιστέψουν και πάλι στους εαυτούς τους και στην ομάδα, ενώ μπορεί να τους δώσει ελπίδα και όραμα. Έχουμε ακόμα Δεκέμβρη, η σεζόν δεν τελείωσε εδώ για τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν είναι μακριά από την κορυφή της Super League.

Ο ΠΑΟΚ και οι παίκτες του πλέον πρέπει να παλέψουν για τους εαυτούς τους, για να τους αποδείξουν ότι ο ασθενής δεν... πέθανε, αλλά μπορεί να συνέλθει από το κώμα, έστω και την ύστατη στιγμή πριν του τραβήξουν την πρίζα και... χαθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν πιστεύει στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Πάει για 12 μεταγραφές - Ζητάει άμεσα εξηγήσεις ο Σαββίδης"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags