Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Όνειρο" Μαρτίνς με Ονιεκούρου… άφαντος Τικίνιο - Τους "έσβησε" ο μικρός, ξύπνησε ο παικταράς!
| 2021-12-09 22:14:00

"Όνειρο" με Ονιεκούρου, αδικία με Ρόνι - Άφαντος Τικίνιο-Έπιασε το τρικ Μαρτίνς, ξύπνησε ο παικταράς

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Όνειρο" με Ονιεκούρου, αδικία με Ρόνι - Άφαντος Τικίνιο-Έπιασε το τρικ Μαρτίνς, ξύπνησε ο παικταράς

Το... καμπανάκι για Ελλάδα και Ευρώπη και οι ευθύνες των παικτών. Ποιοι απογοήτευσαν στην ήττα του Ολυμπιακού στην Αμβέρσα, η δικαίωση του Πορτογάλου κόουτς με τον Μαντί και η εξαιρετική εμφάνιση των Αγκιμπού και Βατσλίκ. Ποιο ήταν το καλύτερο νέο της βραδιάς;

Ο Ολυμπιακός πέταξε για την Αμβέρσα με στόχο το διπλό απέναντι στην αδιάφορη Αντβέρπ, παρότι είχε κλειδώσει την πρόκριση. Οι Πειραιώτες είχαν ελπίδες άλλωστε ακόμα και για την πρωτιά, σε περίπτωση που η Φενέρ νικούσε την Άιντραχτ (1-1), ωστόσο όχι μόνο ηττήθηκαν 1-0, αλλά παρουσίασαν ίσως το χειρότερο φετινό τους πρόσωπο και έχασαν με κάτω τα χέρια. Δεν έκαναν ούτε σοβαρή φάση!

Και αυτή τη φορά δεν φταίει ο Πέδρο Μαρτίνς, που έκανε μίνι ροτέισον και έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που… θέλουν (μπορούν;) να λογίζονται ακόμα και ως βασικοί. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος και χωρίς διάθεση να… κυνηγήσουν τη νίκη. Ήρθε και το γρήγορο γκολ και το παιχνίδι τελείωσε από το πρώτο δεκάλεπτο.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Χένρι Ονιεκούρου, που ξεκίνησε ξανά βασικός και για ακόμα μία φορά ήταν απογοητευτικός. Ο Νιγηριανός εξτρέμ παρότι παίρνει συνεχόμενες ευκαιρίες από τον Πορτογάλο προπονητή, δεν τον δικαιώνει. Είναι συνεχώς εκτός παιχνιδιού και βοηθάει ελάχιστα επιθετικά. Μάλιστα, κόντρα στην Αντβέρπ ήταν εμφανώς χειρότερος από τον Ρόνι Λόπες, όμως ο δεύτερος αντικαστάθηκε στο ημίχρονο και ο εξτρέμ με το… άσπρο μαλλί αυτή τη φορά, παρέμεινε στο χορτάρι για άλλα 15 λεπτά.

Από εκεί και πέρα, σε πάρα πολύ κακό βράδυ βρέθηκε και ο Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος επιβεβαίωσε όσους επιμένουν πως στα παιχνίδια που ξεκινάει βασικός, δεν αποδίδει. Ο Βραζιλιάνος φορ έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν άφαντος. Προφανώς και δεν πήρε βοήθειες από τους συμπαίκτες του, όμως η διαφορά με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που μπήκε στη θέση του, ήταν εμφανέστατη.

Κι ενώ οι Ονιεκούρου – Τικίνιο έδωσαν… μάχη για το ποιος είναι ο χειρότερος, δεν γίνεται να μην συγκρίνεις την εμφάνισή τους με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο μικρός πέρασε αλλαγή και κατάφερε στο διάστημα που αγωνίστηκε, να κάνει όσα οι δύο άλλοι μαζί. Ήταν δραστήριος, ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και γενικότερα έκανε την παρουσία του αισθητή. Ωστόσο, ο MVP της αναμέτρησης ήταν ο Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος δεν φέρει ευθύνη για το γκολ, ενώ σημείωσε και δύο τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ο Ολυμπιακός πάντως οφείλει να ξεχάσει άμεσα τόσο παιχνίδι όσο και την εμφάνιση στην Αντβέρπ, καθώς εάν την επαναλάβει είτε την Κυριακή με τον Άρη είτε στα νοκ-άουτ ματς που ακολουθούν στην Ευρώπη κόντρα σε έναν πολύ πιο δύσκολο αντίπαλο (διαβάστε τους υποψηφίους ΕΔΩ), τότε σίγουρα θα το πληρώσει πολύ ακριβά!

ΥΓ. Ανεβασμένος ο Μαντί Καμαρά και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για τον Μαρτίνς, που σε προηγούμενο ματς τον έκανε αλλαγή και στο ημίχρονο. Προφανώς και πρόκειται για έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ, ο οποίος όμως φέτος είναι ντεφορμέ ή… ξενερωμένος ή παίζει σε λάθος θέση, όπως σας είχε αναλύσει σε κείμενό του ο Ευάγγελος Μίχος. Η εικόνα του πάντως με την Αντβέρπ ήταν βελτιωμένη.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πέταξε την φανέλα του Ολυμπιακού... τον άρπαξε ο Ανατολάκης - Παικταράς Κινκουέ, θα πάει Μαρτίνς"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags