Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δύο μεταγραφές τρέλαναν τους ΑΕΚτζήδες! Δεν είδε Μαρτίνς ο Λουτσέσκου - Τον έσωσε ο Πασχαλάκης
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-19 22:23:00

Δύο μεταγραφές τρέλαναν τους ΑΕΚτζήδες! Δεν είδε Μαρτίνς ο Λουτσέσκου - Τον έσωσε ο Πασχαλάκης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δύο μεταγραφές τρέλαναν τους ΑΕΚτζήδες! Δεν είδε Μαρτίνς ο Λουτσέσκου - Τον έσωσε ο Πασχαλάκης

Σεσημασμένος προβοκάτορας και γελωτοποιός ο Ρουμάνος προπονητής! Το ακυρωμένο γκολ του Τσούμπερ και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έσωσαν τον ΠΑΟΚ από κηδεία από την... πεθαμένη Ένωση, η οποία έδειξε σημάδια αντίδρασης μετά τη ντροπιαστική ήττα από τον Παναιτωλικό!

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας μετά τη ντροπαστική ήττα από τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ! Δεν ήταν μόνο οι απουσίες των Αραούχο, Στάνκοβιτς, Τάνκοβιτς, Βράνιες και Σάκχοφ που προβλημάτιζαν τον Αργύρη Γιαννίκη.

Η Ένωση έπρεπε να βρει αντίδραση, μετά από την απώλεια της 18ης αγωνιστικής, η οποία συνοδεύτηκε με απαξιωτικούς σχολιασμούς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. O προπονητής της Ένωσης είδε την περασμένη Δευτέρα εφημερίδες, να αποκαλούν το σύνολό του «τσίρκο» και τους παίκτες του «λούζερ». Ηττοπαθείς δηλαδή. Έπρεπε λοιπόν οι κιτρινόμαυροι να βρούνε απάντηση σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα.

Είναι αλήθεια, ότι η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε εσωστρέφεια και οι τάσεις αυτοκαταστροφής είναι μονίμως εμφανείς με οποιαδήποτε αρχή στον πάγκο. Στην Τούμπα όμως οι κιτρινόμαυροι δεν έδειξαν σημάδια υποταγής στη δίνη, την οποία φαίνεται να απορροφά την ομάδα.

Οι κιτρινόμαυροι, αν και δεν είχαν την κυριαρχία, ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι. Αν μία ομάδα δικαιούταν περισσότερο από την άλλη τη νίκη, αυτή ήταν η ΑΕΚ. Η Ένωση είχε τις πιο βαρβάτες φάσεις, της ακυρώθηκε και γκολ, το οποίο ομολογουμένως ο σκόρερ ήταν οριακά οφσάιντ. Με τα “αν” όμως δεν γράφεται ιστορία και το κοντέρ έγραψε 0-0 με τις δύο ομάδες να λύνουν τους λογαριασμούς του, την επομενη εβδομάδα.

Ο Ενωσίτης που είδε την ομάδα του να χάνει πριν μερικές ημέρες, μπορεί να κρατήσει κάποια σημαντικά πράγματα από αυτό το ματς. Καταρχάς κρατά τον τσαμπουκά των παικτών της ΑΕΚ. Το ματς είχε νεύρα και οι κιτρινόμαυροι έδειξαν τα σημάδια σκληράδας που φτιάχνουν τους οπαδούς. Για παράδειγμα ο διαπληκτισμός του Μήτογλου με τον Άκπομ... 

Το παιχνίδι έληξε μηδέν, αλλά οι άμυνες και των δύο ομάδων είχαν τα θεματάκια τους, οπότε δεν βάζουμε πρόσημο βελτίωσης στο κιτρινόμαυρο συγκρότημα.

Αυτό όμως που εντυπωσίασε ήταν οι συνεργασίες μεταξύ των δύο Ελβετών της ΑΕΚ. Τσούμπερ και Γέβτιτς έκαναν μαντάρα την άμυνα του ΠΑΟΚ και τρέλαναν τους ΑΕΚτζήδες με τις εμπνεύσεις τους μεν και με τις κακές τους επιλογές στο τελείωμα δε. Γιατί δεν γίνεται ο Τσούμπερ να χάνει γκολ από αλτρουισμό στο πρώτο μέρος και τετ α τετ στο δεύτερο. Ύστερα από τη φάση που έχασε στο πρώτο μέρος ο Γέβτιτς, ένας προπονητής παλαιότερης γενιας, ίσως και να τον έκανε άμεσα αλλαγή.

Και πάλι όμως οι συνεργασίες των δύο καλοκαιρινών μεταγραφών της ΑΕΚ δημιουργούν προσδοκίες και οι Ενωσίτες θα ήθελαν να δούνε ξανά να συνδυάζονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αυτήν τη φορά. 

Στο τέλος κρατήσαμε να σχολιάσουμε τις δηλώσεις Λουτσέσκου, που προκάλεσαν αρνητικό αντίκτυπο. «Ειλικρινά ήταν δύσκολο παιχνίδι. Δεν περίμενα να δω τόσο μικρή ΑΕΚ. Καμία διαφορά με ομάδες που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία και έρχονται να παίξουν εδώ. Έμενε πίσω και περίμενε ένα λάθος για να το εκμεταλλευτεί στην κόντρα. Σπαταλούσαν χρόνο από την αρχή, έκαναν φάουλ για να σπάσουν τον ρυθμό. Δεν περίμενα τέτοια προσέγγιση. Η πίεση είναι σε αυτούς γιατί αν σκοράρουμε εμείς ένα γκολ στην έδρα τους εκείνοι θα έχουν το άγχος», ήταν τα λόγια του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.

Έχει δίκιο ο Λουτσέσκου; Μάλλον απόψε είδε άλλο παιχνίδι. Ίσως να ήταν επηρεασμένος από το ματς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό και σχολίασε τόσο εμπρηστικά. Γιατί η αλήθεια είναι και το παραδέχονται και οι φίλοι του ΠΑΟΚ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι αν δεν ήταν το ακυρωμένο γκολ του Τσούμπερ και ο Πασχαλάκης, τώρα ίσως να γράφαμε για... κηδεία ΠΑΟΚ από την πεθαμένη ΑΕΚ.

Επίσης ο Ρουμάνος μάλλον δεν είδε πως έπαιξε ο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου οι ερυθρόλευκοι λόγω των προβλημάτων δεν έβγαλαν ούτε ποιότητα αλλά ούτε και ανωτερότητα στο παιχνίδι τους.

Επειδή όμως είναι επαγγελματίας προπονητής και αποκλείεται να μην το είδε και επειδή είναι σεσημασμένος προβοκάτορας και γελωτοποιός, τον συγχωρούμε. Αυτήν τη δύσκολη εποχή που περνάει όλος ο κόσμος με πανδημία και λοιπά προβλήματα, δηλώσεις σαν του Ραζβάν νικούν ακόμα και τις ατάκες του Θανάση Βέγγου.

 

*** ΔΑΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δύο εκατομμύρια για να κοιμάται ο Λουτσέσκου - Φτάνει το ανέκδοτο - Ντροπή με την ανύπαρκτη ΑΕΚ"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags