Facebook Pixel Άρης: Εγκλωβισμένος ο Μάντζιος… σαπουνόπερα ο Άρης - Ηρωικοί οπαδοί, μπράβο σε Super 3 για το πανό
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-21 00:15:00

Εγκλωβισμένος ο Μάντζιος… σαπουνόπερα ο Άρης - Ηρωικοί οπαδοί, μπράβο σε Super 3 για το πανό

Sportdog Team
Εγκλωβισμένος ο Μάντζιος… σαπουνόπερα ο Άρης - Ηρωικοί οπαδοί, μπράβο σε Super 3 για το πανό

Ο κόουτς δεν μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα όταν στραβώσει το ματς. Ο Βασίλης Δερμεντζόγλου γράφει για το 0-0 με τη Λαμία στο πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου, για τη νέα μετριότατη εμφάνιση και για τα γκολ που δεν έρχονται. Ποιες οι ευθύνες του προπονητή;

Παγωμένη βραδιά στο Βικελίδης με 1000 ηρωικούς οπαδούς του Άρη να προσπαθούνε να ζεσταθούν με την ελπίδα μεγάλης έκτασης νίκη που θα έφερε τον Άρη κοντά στην πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Η αναμονή όμως ήταν μάταιη, αφού στο γήπεδο Βικελίδης απόψε διεξήχθη ακόμη ένα επεισόδιο της γνωστής σαπουνόπερας που βλέπουμε κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση, κάνοντας την ρεβάνς άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά και πολύ επικίνδυνη για τους κίτρινους.

Ο Άρης λοιπόν στο πρώτο από τα τρία παιχνίδια που έδωσε εναντίον της ομάδας από την Φθιώτιδα (ακολουθεί ο αγώνας για το πρωτάθλημα την Κυριακή, πάλι στο Βικελίδης και μετά η ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη στη Λαμία), κατόρθωσε να φέρει ακόμη μια λευκή ισοπαλία, αποδεικνύοντας πως δεν αρκεί μόνο η καλή άμυνα για το αποτέλεσμα, αλλά οι στόχοι επιτυγχάνονται όταν η μπάλα μπαίνει στο πλεκτό.

Η εμφάνιση του Άρη παραταύτα στο πρώτο μέρος, (με 4-4-2 και τους Μάνο-Μαντσίνι στην επίθεση), δεν ήταν άκρως απογοητευτική, αντίθετα έδωσε ελπίδες για κάτι καλό: Το πρώτο ημίχρονο υπήρξε ένας μονόλογος του Άρη που όμως δέσμιος των γνωστών του επιθετικών ανεπαρκειών, δεν κατόρθωσε να πετύχει κάποιο τέρμα, παρά τις πολλές τελικές προσπάθειες που δημιούργησαν οι παίκτες του (11).

Πράγματι η διαφορά του αποψινού Άρη από αυτόν των προηγούμενων αγώνων, ήταν πως σήμερα μπήκε με πολύ μεγαλύτερη επιθετική διάθεση, αφού σκοπός ήταν ένα γρήγορο γκολ και η απόκτηση ευρέος προβαδίσματος ενόψει της ρεβάνς. Είδαμε λοιπόν στο πρώτο μέρος τους Γκάμα και Μαντσίνι να τρέχουν συνεχώς, εναλλάσοντας θέσεις στην σκακιέρα, τον Μάνο να κάνει το ίδιο ασταμάτητα, προσπαθώντας να ανοίξει διαδρόμους και κυρίως τον Μπερτόλιο να προσπαθεί να δημιουργήσει αλλά και να εκτελέσει. Όλοι μπροστά είχαν μεγάλη διάθεση, αλλά λίγη αποτελεσματικότητα, αφού από τις πολλές τελικές, λίγες ήταν αυτές που έκαναν τον τερματοφύλακα της Λαμίας να ανησυχήσει πραγματικά. Ωστόσο ο Άρης θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 44’ όταν ο Γκάμα έκανε ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ που υποχρέωσε τον Σαράνοφ  με τα ακροδάχτυλα να διώχνει σε κόρνερ.

Καλή η λειτουργία των χαφ, ενώ η άμυνα ουδέποτε ενοχλήθηκε, με τον Φαμπιάνο μάλιστα να φλερτάρει με το γκολ σε δύο περιπτώσεις, με πιο σοβαρή την απόκρουσε σε κόρνερ από τον Σαράνοφ σε σουτ του βραζιλιάνου αμυντικού του Άρη που είχε προωθηθεί στο 8’.

Οι φιλοξενούμενοι δειλοί επιθετικά και διστακτικοί στα χαφ, ουδέποτε έπεισαν πως τους ένοιαξε κάτι περισσότερο από το Χ και το να μην δεχτούν γκολ.

Όταν οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το Β μέρος κάτι είχε αλλάξει στον Άρη. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, οι κίτρινοι οπισθοχώρησαν στα χαφ δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους να πατήσουν περισσότερο γήπεδο.

 Οι γηπεδούχοι είδαν τον πορτιέρο τους να τραυματίζεται στην πρώτη φορά που αυτός χρειάστηκε στο παιχνίδι, όταν βγήκε πολύ έξω από την περιοχή του στο 50’ και πρόλαβε με τάγκλιν τον Ρόμανιτς που αν έφτανε την μπάλα θα έφευγε μόνος προς το τέρμα του Άρη. Ο Κούεστα αισθάνθηκε ένα μυικό τράβηγμα και ζήτησε αλλαγή, πράγμα που έγινε μετά από λίγα λεπτά, όταν ο Μάντζιος έκανε ταυτόχρονα και το πρώτο του φρεσκάρισμα στην ομάδα: Οι Γκαρσία, Εντιαγέ και Ντένις πέρασαν στη θέση των Γκάμα, Τζένκο και Κουέστα, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε στην επίθεση, αφού οι παίκτες μας έδειχναν να έχουν μείνει από καύσιμα και να προτιμούσαν μια θέση μπροστά από τζάκι με ζεστή σοκολάτα, αντί για τη συνέχεια του αγώνα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε πολύ χαμηλό ρυθμό, με λίγες φάσεις από πλευράς Άρη και τη Λαμία να επιζητά μάταια το «τσαφ» που θα της έδινε το δικαίωμα να φτάσει στον Ντένις.

Ο Άρης από την άλλη βρέθηκε με την απόδοση του να πέφτει στο ναδίρ. Οι Μαντσίνι, Μάνος και Μπερτόλιο ήταν η σκιά του εαυτού τους του Α μέρους, ενώ οι Ιτούρμπε και Λόπεθ λίγο απασχόλησαν την αντίπαλη άμυνα. Ο Άρης έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο 98’, όταν ο Λόπεθ σούταρε, ο Σαράνοφ δεν συγκράτησε την μπάλα, και ο Σάσα από κοντά αλλά πλάγια, σούταρε παράλληλα με την γραμμή της εστίας!

Ακόμη ένα αποτυχημένο βήμα του Άρη λοιπόν, που είδε επίσης να φεύγουν τραυματισμένοι  αμφότεροι οι τερματοφύλακες του (σε αυτό ευθύνεται και οι καιρικές συνθήκες με το πολύ κρύο, η βραδυνή ώρα διεξαγωγής ήταν μια πολύ κακή απόφαση των διοργανωτών του θεσμού). Το αυριανό ιατρικό δελτίο θα δείξει αν υπάρχει κάποια σοβαρότητα και αν η ομάδα θα επηρεαστεί από αυτούς τους τραυματισμούς.

Ο Μάντζιος βρίσκεται εγκλωβισμένος κάπου ανάμεσα στην αφλογιστία των παικτών, τις ελλείψεις του ρόστερ και της προσωπικής του αδυναμίας να διορθώσει τα κακώς κείμενα που παρουσιάζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του κάθε παιχνιδιού. Θεωρώ πως ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος και για αυτόν, παρά την στήριξη που έχει από τον Καρυπίδη.

Σεβασμό προς τους ηρωικούς φιλάθλους που παραβρέθηκαν στο Βικελίδης και συγχαρητήρια για το ωραίο πανό του Super3 με το κοινωνικό του μήνυμα.

Επόμενο ραντεβού: Λαμία μέρος Γ’, την Κυριακή για τον αγώνα του Β γύρου του πρωταθλήματος...

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags