Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Γλίτωσε από συντριβή το πούλμαν του Ολυμπιακού - Τουλάχιστον για 3-0 - Μέχρι τέλους για πρωτάθλημα
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-31 21:33:00

Γλίτωσε από συντριβή το πούλμαν του Ολυμπιακού - Τουλάχιστον για 3-0 - Μέχρι τέλους για πρωτάθλημα

του Μάνου Τσαλγατίδη
Γλίτωσε από συντριβή το πούλμαν του Ολυμπιακού - Τουλάχιστον για 3-0 - Μέχρι τέλους για πρωτάθλημα

Έχασε ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να εκθέσει τους Πειραιώτες, όμως πλέον όλοι το πιστεύουν! Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την... πίκρα του Δικεφάλου που δεν νίκησε μία ομάδα με πάρα προβλήματα, για τα όσα απίθανα έγιναν στο γκολ του Τικίνιο, αλλά και για τη μάχη για τον φετινό τίτλο, που δεν έχει τελειώσει!

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό αφήνει μία... πικρία στον Δικέφαλο, διότι όχι απλά μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», αλλά είχε την ευκαιρία να τους εκθέσει με μια συντριβή και ταυτόχρονα να μειώσει τη διαφορά στους έξι βαθμούς. Φυσικά, μια ήττα θα δημιουργούσε τριγμούς στον Ολυμπιακό, που δεν είναι καλά αγωνιστικά, αλλά και εσωτερικά.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν έγιναν και ο Δικέφαλος έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Όχι πως οι εννέα βαθμοί είναι απαγορευτικοί σε αυτό, αλλά αν είχε μειωθεί η διαφορά στους έξι πόντους σίγουρα η πίεση σε αυτόν τον κάκιστο Ολυμπιακό θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη. 

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος έπαιξε υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, έβγαλε όλη του την ένταση είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Χωρίς υπερβολή το πρώτο μέρος θα έπρεπε να βρει τον Δικέφαλο να προηγείται τουλάχιστον με 3-0. Ωστόσο, η αστοχία των παικτών του Δικεφάλου και το καλό φεγγάρι του Βάτσλικ κράτησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Τώρα για το γκολ που δέχονται οι «ασπρόμαυροι» τι να πει κανείς...

Λάθος του Βιεϊρίνια που δεν διώχνει τη μπάλα έξω από το γήπεδο και κερδίζει κόρνερ ο Ολυμπιακός, ενώ στη συνέχεια ο Πορτογάλος ξεχνιέται και καλύπτει τον παίκτη του ΟΣΦΠ. Λάθος του Πασχαλάκη που ενώ η μπάλα παίζεται χαλαρώνει επειδή όλοι ζητούν οφσάιντ στον Τικίνιο και την ώρα που η μπάλα πάει στο κέντρο της εστίας, ο Έλληνας πορτιέρο κάνει κάτι ακατανόητο και δέχεται το γκολ. Οκ λάθη γίνονται, άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να σχολιάζονται. 



Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έχασε τις δυνάμεις που είχε στο πρώτο μέρος, ο Μαρτίνς άλλαξε σχηματισμό και το παιχνίδι ισορρόπησε. Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος και πάλι είχε την υπεροχή, αλλά πλέον το ντεπόζιτο είχε αρχίσει να αδειάζει. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τους «ασπρόμαυρους» και όταν οι Αντρίγια και Κούρτιτς κουράστηκαν, έμεινε ο Ζαμπά να προσπαθεί να δημιουργήσει. Κάποιες όντως το κατάφερε, αλλά στο τέλος το χάλασε μόνος του.  

Τώρα όσον αφορά τις αλλαγές δεν καταλαβαίνω γιατί τόσες φωνές για αυτές. Προφανώς όπως ανέφερα και πιο πάνω δεν βοήθησαν. Όμως αυτούς είχε στον πάγκο του ο Λουτσέσκου, δεν είναι πως έχει άλλους και δεν τους βάζει. Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έδειξε πως κατέβηκε για να πάρει τη νίκη και ο Ολυμπιακός ήταν τόσο φοβισμένος που παρέταξε ένα... πούλμαν 5 αμυντικών για να πάρει την ισοπαλία. 

Η επόμενη ημέρα βρίσκεται τις δύο ομάδες ακριβώς που ήταν πριν τη σέντρα του ντέρμπι με τη μοναδική διαφορά να είναι πως η... σπίθα που υπήρχε μέσα στον ΠΑΟΚ πλέον έγινε φλόγα με το σύνολο του Λουτσέσκου να είναι αποφασισμένο να παλέψει για όποιες ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικίνδυνα κακός Ολυμπιακός - Έχει πάθει... Βαρέλα ο Βιεϊρίνια - Ο Λουτσέσκου ξαναφτιάχνει τον ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags