Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Μίκρυναν τον Παναθηναϊκό - Δεν είδε ο επόπτης το γκολ του ΠΑΟΚ; - Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είναι δολοφόνοι
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-07 21:07:00

Μίκρυναν τον Παναθηναϊκό - Δεν είδε ο επόπτης το γκολ του ΠΑΟΚ; - Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είναι δολοφόνοι

του Μάνου Τσαλγατίδη
Μίκρυναν τον Παναθηναϊκό - Δεν είδε ο επόπτης το γκολ του ΠΑΟΚ; - Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είναι δολοφόνοι

Έστησαν την ομάδα στη γωνία για τους εγκληματίες, αλλά δεν είναι όλοι! Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ανατροπή του Δικεφάλου στο ντέρμπι, για τις φωνές του Τριφυλλιού για τη διαιτησία, αλλά και για τη δολοφονία του Άλκη και όσα ακολούθησαν...

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό είναι από αυτά που θα ξεχαστούν γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε με 2 αγώνες κάθε εβδομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται τα λάθη του παρελθόντος, αλλά πρέπει να επικεντρώνεται στους αγώνες που έχει μπροστά του. Το θετικό για τον Δικέφαλο είναι πως ακόμα και στην κακή του ημέρα κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, έστω και αν χρειάστηκε το καταπληκτικό γκολ του Σάστρε.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το φανταστικό τέρμα που πέτυχε ο Ισπανός δεξιός μπακ. Είναι δυνατόν ο επόπτης να μην κατάλαβε-είδε πως η μπάλα πέρασε την γραμμή; Αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, για να είναι συγκεντρωμένοι και να κάνουν σωστές υποδείξεις. Πάλι καλά, που ο διαιτητής Τρεϊμάνις παρακολουθούσε την τροχιά της μπάλας και είχε καθαρό οπτικό πεδίο για να δει πως αυτή πέρασε τη γραμμή. Απαράδεκτα πράγματα από τον επόπτη...

Πριν πάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θα ήθελα να σχολιάσω το πόσο έχει μικρύνει ως μέγεθος ο Παναθηναϊκός. Για να μην παρεξηγηθώ, ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του κάνουν μια τίμια προσπάθεια στη σεζόν, αλλά όλα τα υπόλοιπα που γίνονται, πραγματικά τον μικραίνουν. Ο μεταφραστής διάβαζε ως μετάφραση του Βέλεθ μηνύματα που του έρχονταν στο κινητό και είχαν ως στόχο να πλήξουν την καθαρή νίκη του ΠΑΟΚ, αλλά και να... ξεπλύνουν τη διοίκηση των «πρασίνων», ποδοσφαιριστές που έκαναν  καθυστερήσεις από το 10ο λεπτό του αγώνα και άτομα στον πάγκο που η συμπεριφορά τους (με την ανοχή του Τζήλου) θύμιζε αγώνα τοπικού.

Ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε στο ματς, ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν κάκιστος. Ασύνδετος, χωρίς καθαρό μυαλό, με ανούσια κατοχή της μπάλας και ανήμπορος να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά στην αντίπαλη εστία. Το ίδιο μοτίβο είχε και στο δεύτερο μέρος, μέχρι που ο Λουτσέσκου έβαλε στον αγώνα τους Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα και Άκπομ. Οι δύο πρώτοι άλλαξαν τη ροή του αγώνα, έδωσαν ταχύτητα, ενέργεια αλλά και δημιούργησαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Άκπομ από την άλλη περιορίστηκε κυρίως σε μονομαχίες και όπως και ο Τσόλακ, δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Ο Μπίσεσβαρ θύμιζε ώρες ώρες τον παίκτη του νταμπλ, ενώ ο Ρουμάνος εξτρέμ έστω και αργά έχει αρχίσει να ανεβάζει την απόδοση του.



Αυτά όμως για τον αγώνα. Υπάρχει ένα θέμα που είναι πάνω από όλα. Ένα 19χρονο παιδί δεν βρίσκεται μαζί μας. Δεν είχε τη δυνατότητα να ζήσει, να πραγματοποιήσει τα όνειρα που έκανε, όταν έπεφτε στο κρεβάτι. Δεν πρόλαβε να γελάσει, να κλάψει, δεν πρόλαβε να... να... να.. Γιατί; Γιατί κάποιος του έκοψε το νήμα της ζωής με μια μαχαιριά, ενώ κάποιοι τον χτυπούσαν μανιασμένα και άνανδρα.

Προφανώς και επιθυμία όλων μας είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπουν τόσο βαθιά στη φυλακή, που να μην ξαναδούν το φως της ημέρας. Αυτοί δεν είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ, είναι δολοφόνοι! Για εμένα είναι όλοι τους εγκληματίες! ένας έριξε τη μαχαιριά, αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό έχουν μερίδιο ευθύνης για τη δολοφονία του Άλκη

Πρέπει όμως να γίνει κάτι κατανοητό στην κοινή γνώμη. Το 95% και πλέον του κόσμου του ΠΑΟΚ δεν είναι δολοφόνοι-εγκληματίες-μαχαιροβγάλτες κλπ κλπ! Είναι άνθρωποι που υποστηρίζουν την ομάδα τους. Που δίνουν κομμάτι από το μεροκάματο για να δουν την... καψούρα τους. Φοράνε το κασκόλ, τη φανέλα της ομάδας και πηγαίνουν στο γήπεδο για να φωνάξουν και να υποστηρίξουν τον ΠΑΟΚ, την ομάδα που αγαπάνε. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για αυτούς των άλλων ομάδων. Έχει στηθεί ένας ολόκληρος οργανισμός στη γωνία, επειδή κάποιοι εισχώρησαν-κρύφτηκαν μέσα στους οπαδούς του Δικεφάλου. Όχι, αυτό δεν είναι σωστό, αυτό είναι ισοπέδωση. 

Όχι, δεν είναι έτσι. Εγώ πιστεύω στην ανακοίνωση των ΣΦ ΠΑΟΚ, πιστεύω πως κάπου, όπως λένε και αυτοί, έχασαν τον δρόμο τους, αλλά είμαι πεπεισμένος πως μετά από το συμβάν με τον Άλκη, έκαναν την αυτοκριτική τους και είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν πράγματα. Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορούν να αλλάξουν όλα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, ας γίνει ο Άλκης ένα σύμβολο αλλαγής, ας γίνει ο λόγος που κάποιες ηλιαχτίδες θα καταφέρουν να μπουν μέσα στο έρεβος που έχει πέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σιγά σιγά θα αρχίσουν να το διαλύουν... Σε αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Αλλωστε το χρωστάμε στον Άλκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν φέρονται στον ΠΑΟ ως κλάμπ Big 4 - Γι’ αυτό έπαιξε ο Αγιούμπ - "Χρωστάει" σε ΠΑΟΚ ο Αμραμπατ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags